Past door de brievenbus
Voor 17:00 besteld = vandaag verzonden

 Gratis bezorgd in heel Nederland
Buiten Nederland vanaf 50,-

 Past door de brievenbus
Voor 17:00 besteld = vandaag verzonden

 Gratis bezorgd in heel Nederland
Buiten Nederland vanaf 50,-

 Gratis bezorgd in heel Nederland
Buiten Nederland vanaf 50,-

 Gratis bezorgd in heel Nederland
Buiten Nederland vanaf 50,-

Maandelijkse Archieven: Oktober 2018

 1. Weerstand voor de winter

  Weerstand voor de winter

  Het is duidelijk: de herfst is aangebroken. Om ons heen beginnen mensen te snotteren en te kuchen en we doen er alles aan om zelf niet door het gure weer letterlijk en figuurlijk omver te worden geblazen. De winterjas is uit de kast getrokken, paraplu’s en regenpakken zijn standby en de verwarming staat een standje hoger. Wat kunnen we nog meer doen om niet door onze hoestende en proestende medemens te worden aangestoken en de winter fluitend en fit te doorstaan? Het antwoord is: multivitamines.

   

  Lees meer »
 2. Vitamine K of kalium?

  Vitamine K of kalium?

  Vitamine K of Kalium? Hoewel het symbool voor kalium in het periodiek systeem der elementen een K is, is kalium niet hetzelfde als vitamine K. Beide zijn essentiële voedingsstoffen, maar kalium is een mineraal en geen vitamine. Hoewel sommige voedingsmiddelen beide voedingsstoffen bevatten, verschillen de belangrijkste bronnen voor kalium en vitamine K van elkaar.

  Lees meer »
 3. brandnetel

  Brandnetel, waar is het goed voor?

  Iedereen is wel een keer per ongeluk langs een schijnbaar ongevaarlijke plant gelopen, om vervolgens een prikkelende, stekelige pijn te voelen. De kans is groot dat u toen tegen de alomtegenwoordige brandnetel (Urtica dioica) bent aangelopen.

  Lees meer »
 4. Vitamine D: het verschil tussen vitamine D2 en D3

  Vitamine D: het verschil tussen vitamine D2 en D3

  Wat is eigenlijk het verschil tussen vitamine D en D3? We kennen 5 vormen van vitamine D: D1, D2, D3, D4 en D5. Voor het menselijk lichaam zijn D2 en D3 het belangrijkst.

  Lees meer »
 5. Gezond met kurkuma, saffraan en andere specerijen en kruiden

  Gezond met kurkuma, saffraan en andere specerijen en kruiden

  Het gebruik van aromatische kruiden om de gezondheid te ondersteunen en om gerechten smaak te geven, voert zeer ver terug in de geschiedenis van de mens. Uit oude verhalen kunnen we opmaken dat de jagers en verzamelaars in het stenen tijdperk vlees in bladeren verpakten om mee te kunnen nemen. 

  Lees meer »
 6. kurkuma wortel

  Kurkuma supplement versus koken met kurkuma

  U bent wat u eet. Vanuit dat perspectief heeft kurkuma wel degelijk een belangrijke plek in uw kruidenrek. De laatste jaren is immers duidelijk geworden dat kurkuma een specerij is met geweldige gezondheidsvoordelen. Via onze voeding krijgen we echter niet bijzonder veel van deze specerij binnen. Verdient kurkuma dus misschien ook een plekje tussen de dagelijkse multi en vitamine C?

  Lees meer »
 7. Ontspannen vrouw in de zon

  Welke vitamine D is het beste?

  Vitamine D komt voor in twee vormen: ergocalciferol (vitamine D2) en cholecalciferol (vitamine D3). De eerste vorm is van plantaardige oorsprong en de tweede vorm is van dierlijke oorsprong.  

  Lees meer »