Past door de brievenbus
Voor 17:00 besteld = vandaag verzonden

 Gratis bezorgd in heel Nederland
Buiten Nederland vanaf 50,-

 Past door de brievenbus
Voor 17:00 besteld = vandaag verzonden

 Gratis bezorgd in heel Nederland
Buiten Nederland vanaf 50,-

 Gratis bezorgd in heel Nederland
Buiten Nederland vanaf 50,-

 Gratis bezorgd in heel Nederland
Buiten Nederland vanaf 50,-

Maandelijkse Archieven: Februari 2019

 1. Help! Mijn hond of kat weigert zijn supplementen!

  Help! Mijn hond of kat weigert zijn supplementen!

  Bijna iedere liefhebber van huisdieren kent het probleem. Uw hond of kat heeft medicijnen of supplementen nodig, maar op het moment dat u de verpakking tevoorschijn haalt, verschansen zij zich ogenblikkelijk achter de bank of onder de salontafel. Of ze verlaten het huis ijlings via het kattenluik, om pas in het holst van de nacht terug te keren. Het vergt een hoop geduld en creativiteit om uw lievelingen te voorzien van de supplementen die ze zo goed kunnen gebruiken.

   
  Lees meer »
 2. Wat doen kurkuma en curcumines voor de gezondheid?

  Wat doen kurkuma en curcumines voor de gezondheid?

  Kurkuma is mogelijk het meest effectieve voedingssupplement dat er bestaat. Er zijn inmiddels ontelbare wetenschappelijke onderzoeken uitgevoerd. Hieruit komt naar voren dat voedingssupplementen met curcuminoïden en tetrahydrocurcuminoïden grote voordelen bieden voor uw lichaam en hersenen.

   
  Lees meer »
 3. Welke nuttige stoffen vinden we in planten en kruiden?

  Welke nuttige stoffen vinden we in planten en kruiden?

  Als beginnend tuinder plant ik graag veel bomen, planten en kruiden in de moestuin die een heerlijke geur, een bijzondere smaak of speciale, gezondheidsbevorderende eigenschappen hebben. Niet alleen is het leuk verse kruiden te gebruiken bij het bereiden van een maaltijd, ook kunt u experimenteren met het zelf maken van zalven, oliën, crèmes en tincturen. Het plantenrijk is een bron van bijzondere stoffen die op verschillende manieren de gezondheid bevorderen en stimuleren.

  Lees meer »
 4. Top 4 voedingssupplementen voor de gewrichten

  Top 4 voedingssupplementen voor de gewrichten

  Iedereen wil graag tot op hoge leeftijd mobiel blijven, maar weinig mensen zijn ook bereid te investeren wat daarvoor nodig is. Wie de moeite neemt een gezonde levenswijze aan te houden met veel onbewerkte, verse vitaminerijke voeding en voldoende beweging heeft veel meer kans ook op de oude dag nog te kunnen genieten van een goede mobiliteit en een soepel bewegingsapparaat. Vooral intensieve beweging, waarbij er druk komt op de botten, is belangrijk om ze sterk te houden. Hierbij zijn krachttraining en hardlopen het meest effectief.

  Lees meer »
 5. Vette vis: boordevol visolie

  Vette vis: boordevol visolie

  Visolie is goed. Zet daarom vaker (vette) vis op het menu. In visolie zitten omega vetzuren. Deze zijn een goede ondersteuning voor het hart, de hersenfunctie en het gezichtsvermogen. Het Voedingscentrum en de Hartstichting adviseren om minstens éénmaal per week vis op het menu te zetten. Tot nu toe eten we in Nederland echter gemiddeld slechts eenmaal per twee weken vis.

  Lees meer »
 6. Folaat 5-MTHF goed voor de gemoedstoestand

  Folaat 5-MTHF goed voor de gemoedstoestand

  Er wordt al een tijd spannend onderzoek gedaan naar de rol van vitamine B11 bij het in stand houden van een goede gemoedstoestand. Eén specifieke vorm van foliumzuur, 5-MTHF, lijkt hier een goede invloed op te hebben.

  Lees meer »
 7. Wat zijn adaptogenen?

  Wat zijn adaptogenen?

  Adaptogenen zijn niet-toxische planten die het lichaam helpen weerstand te bieden aan lichamelijke en geestelijke stress. De kruiden en wortels worden al eeuwenlang in China en in de Ayurveda gebruikt. Tegenwoordig zijn ze ook in de Westerse wereld sterk in opkomst.

  Lees meer »