Past door de brievenbus
Voor 17:00 besteld = vandaag verzonden

 Gratis bezorgd in heel Nederland
Buiten Nederland vanaf 50,-

 Past door de brievenbus
Voor 17:00 besteld = vandaag verzonden

 Gratis bezorgd in heel Nederland
Buiten Nederland vanaf 50,-

 Gratis bezorgd in heel Nederland
Buiten Nederland vanaf 50,-

 Gratis bezorgd in heel Nederland
Buiten Nederland vanaf 50,-

Maandelijkse Archieven: Maart 2019

 1. Gezond blijven en langer leven door 16/8 periodiek vasten

  Gezond blijven en langer leven door 16/8 periodiek vasten

  In het blog ‘Gezond en langer leven minder eten?’ bespreek ik de onderzoeken naar een caloriebeperkend voedingspatroon die zijn uitgevoerd met behulp van dieren. Hoewel onderzoeken met dieren niet garant staan voor dezelfde werking bij de mens, lijkt het er toch op dat minder eten goed is voor de gezondheid en leeftijdsgebonden verschijnselen kan uitstellen of terugdringen.

  Lees meer »
 2. Rhodiola rosea: wonderkruid bij stress

  Rhodiola rosea: wonderkruid bij stress

  Steeds meer mensen voelen zich opgejaagd en ervaren stress. Stress kan op elke leeftijd de kop opsteken. Bij studenten die het druk met studie en werk hebben, stellen die gaan scheiden of ouderen die alleen achterblijven. En zo zijn er nog veel meer stressfactoren waardoor we minder lekker in ons vel zitten. Gelukkig kunnen kruiden enig soelaas bieden. Zo helpt Rhodiola rosea je lichaam zich aan te passen aan stress.

   

  Lees meer »
 3. Gezonder en langer leven door minder te eten?

  Gezonder en langer leven door minder te eten?

  Het aantal mensen dat te zwaar is, is in de afgelopen vijftig jaar schrikbarend toegenomen. De opkomst van de voedingsindustrie heeft daarbij een belangrijke rol gespeeld. In de jaren vijftig van de vorige eeuw was biologische voeding gebruikelijk. Kunstmest en bestrijdingsmiddelen werden nog niet grootschalig ingezet. Internet bestond niet en het hebben van een televisie of auto was een luxe. Kinderen speelden buiten en mensen verplaatsten zich per fiets of per benenwagen. De mensen aten minder, gezonder en bewogen meer.

  Lees meer »
 4. Op natuurlijke wijze de bloeddruk ondersteunen?

  Op natuurlijke wijze de bloeddruk ondersteunen?

  Bij een goede gezondheid hoort een goede bloeddruk. Een normale, generieke waarde is 120/80. Deze waarde is natuurlijk niet statisch. De één kan van nature andere waardes hebben dan ander en dan is het nog

  Lees meer »
 5. Antioxidanten: beschermers van cellen en weefsels

  Antioxidanten: beschermers van cellen en weefsels

  Dezer dagen komt het woord antioxidanten te pas en te onpas voorbij. Supermarkten verkopen drankjes met toegevoegde antioxidanten en we worden gestimuleerd om veel groente en fruit te eten om genoeg antioxidanten binnen te krijgen. Maar wat zijn antioxidanten eigenlijk?

   

  Lees meer »
 6. Groene thee voor de vetverbranding, onzin of niet?

  Groene thee voor de vetverbranding, onzin of niet?

  De laatste jaren is groene thee razend populair geworden. De thee zou positieve effecten op de gezondheid hebben en zou een middel zijn om vet te verbranden. Groene thee kan niet alleen warm en koud worden gedronken. U kunt de thee ook in poedervorm innemen. Groene thee extract is tevens verkrijgbaar als supplement. Maar wat is groene thee eigenlijk en wat is het verschil met andere theesoorten? Is groene thee echt zo gezond? En werkt het echt als vetverbrander? In dit blog worden al deze vragen beantwoord.

   
  Lees meer »
 7. Fris en fruitig de lente in met smoothies?

  Fris en fruitig de lente in met smoothies?

  De smoothie is de afgelopen tientallen jaren ontzettend populair geworden. In bijna ieder restaurant staan ze op de kaart en ook thuis zijn deze drankjes eenvoudig te maken. De vloeibare mix van verschillende soorten groenten en/of fruit is een makkelijke, snelle en lekkere manier om belangrijke voedingsstoffen binnen te krijgen.

  Lees meer »
 8. Maltodextrine, schadelijk of niet?

  Maltodextrine, schadelijk of niet?

  Leest u altijd alle labels op voedingsmiddelen? Dan bent u niet de enige. Maar tenzij u voedingsdeskundige of diëtist bent, is het lastig om alle termen en ingrediënten op de etiketten te interpreteren. Een van die ingrediënten is maltodextrine. Het zit in veel voedingsmiddelen en supplementen. Wat is maltodextrine eigenlijk? Is het schadelijk of niet?

  Lees meer »
 9. Wanneer begint een voedingssupplement te werken?

  Wanneer begint een voedingssupplement te werken?

  Wanneer begint een voedingssupplement eigenlijk te werken? Laten we het woord ‘werken’ in deze context eerst eens duidelijk definiëren. Met 'werken' bedoelen we dat een supplement gemakkelijk wordt verteerd en in uw lichaam wordt opgenomen. ‘Werken’ betekent in dit geval dat u zich beter voelt dan voor u met uw supplement(en) begon en dat tekenen en verschijnselen successievelijk verdwijnen.

  Lees meer »
 10. Mucuna pruriens: geen plant om zonder handschoentjes aan te pakken

  Mucuna pruriens: geen plant om zonder handschoentjes aan te pakken

  Alles heeft de bonenplant Mucuna pruriens ervoor over om niet te worden opgegeten. De peulen en de bladeren zijn bedekt met duizenden kleine haartjes. Deze veroorzaken intense pijn en jeuk bij de onwetende pechvogel die de plant zonder handschoentjes probeert aan te pakken. Maar voor iedereen die voldoende doorzettingsvermogen heeft om een peul van de Mucuna open te wrikken, ligt binnenin een grote beloning besloten.

  Lees meer »
Pagina