Past door de brievenbus
Voor 17:00 besteld = vandaag verzonden

 Gratis bezorgd in heel Nederland
Buiten Nederland vanaf 50,-

 Past door de brievenbus
Voor 17:00 besteld = vandaag verzonden

 Gratis bezorgd in heel Nederland
Buiten Nederland vanaf 50,-

 Gratis bezorgd in heel Nederland
Buiten Nederland vanaf 50,-

 Gratis bezorgd in heel Nederland
Buiten Nederland vanaf 50,-

Maandelijkse Archieven: April 2019

 1. Liefdeskruiden en andere afrodisiaca

  Liefdeskruiden en andere afrodisiaca

  Lees meer »
 2. Afvallen met minder koolhydraten

  Afvallen met minder koolhydraten

  De Nederlandse schappen in de supermarkt liggen overvol met allerlei verschillende producten uit de voedingsindustrie. Hoe anders was dit slechts 50 jaar geleden. Wordt tegenwoordig de biologische voeding ‘duur betaald’, 50 jaar geleden was biologische voeding zo normaal dat het niet eens ‘biologisch’ heette. De grootschalige opkomst van de voedingsindustrie is pas na de Tweede Wereldoorlog ontstaan. En tegelijk met de opkomst van de voedingsindustrie is de Nederlandse bevolking steeds zwaarder geworden.

  Lees meer »
 3. Soja: de mythes ontrafeld

  Soja: de mythes ontrafeld

  We horen de laatste tijd veel over soja. Het zou helpen bij overgangsklachten, maar niet goed zijn voor de ontwikkeling van kinderen. De één zegt dat soja gezond is, de ander beweert het tegendeel en vegetariërs zweren juist vaak bij soja. Soja is duidelijk een controversieel voedingsproduct. Wij proberen hier de mythes te ontrafelen.

  Lees meer »
 4. Fit de lente in

  Fit de lente in

  De lente is begonnen! De bomen worden groener en planten gaan bloeien. U zou verwachten dat door de hogere temperaturen en fellere zonnestralen iedereen zich, na de welbekende ‘winterdip’, weer wat fitter gaat voelen. Helaas is dit niet altijd zo, veel mensen zijn juist moe aan het begin van de lente. Wat kunt u hieraan doen? Beweging, voeding en stress zijn belangrijke factoren, maar er is meer!

  Lees meer »
 5. Gluten, wat zijn het en waar zitten ze in?

  Gluten, wat zijn het en waar zitten ze in?

  We werden onlangs bij vitaminesperpost.nl gebeld door een klant die heel erg gevoelig is voor gluten. Deze klant reageerde zo sterk op gluten, dat zijn specialist hem had geadviseerd alles wat hij tot zich nam onder de loep te nemen om uit te sluiten dat hij door gluten weer zo’n sterke reactie zou krijgen. Gluten kunnen bij sommige mensen grote invloed hebben op de normale werking van de darmen.
  Lees meer »
 6. ‘Goede’ vetten passen prima in een gezond voedingspatroon

  ‘Goede’ vetten passen prima in een gezond voedingspatroon

  Bent u gek op ambachtelijke patatjes? Op knapperig gebakken speklapjes of een halve rookworst van de Hema? Is dat gezond? Vet wordt al decennia lang weggezet als ‘een gevaar voor de volksgezondheid’. In de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw was men er nog van overtuigd dat we het beste konden afvallen door zo mager en caloriearm mogelijk te eten. Wie het toen populaire ‘1000 calorieen dieet’ volgde, viel uiteraard flink af. Maar het is en blijft een hongerdieet.

  Lees meer »
 7. Voeding om vrolijk van te worden

  Voeding om vrolijk van te worden

  Hoe heerlijk: de lente is weer aangebroken en de zon schijnt volop. De meeste mensen worden dan ook vrolijk van het voorjaar. Helaas is dit niet bij iedereen het geval. Soms is er geen duidelijke reden waarom iemand zich ondanks het mooie weer toch neerslachtig voelt. Misschien heeft u de laatste tijd niet zo goed gegeten? Voeding speelt namelijk een grote rol bij uw gevoel van welbevinden. Met deze voedingstips wandelt u snel weer met een brede lach door de stad.

  Lees meer »
 8. 7 vitamines en mineralen voor vegetariërs en veganisten

  7 vitamines en mineralen voor vegetariërs en veganisten

  We weten het allemaal: het is beter voor Moeder Aarde als we minder vlees eten. Het scheelt in landbouwgrond, uitstoot van stoffen, productie en vervoer. Daarom schrappen steeds meer mensen vlees helemaal van het menu. Maar natuurlijk bevat vlees ook goede stoffen voor het menselijk lichaam. Wie stopt met vlees consumeren, dient dus op een andere manier bepaalde vitamines en mineralen in te nemen. We noemen de 7 belangrijkste vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen voor vegetariërs en veganisten.

  Lees meer »
 9. Kant-en-klare vleesvervangers voor vegetariërs en veganisten: wees kritisch

  Kant-en-klare vleesvervangers voor vegetariërs en veganisten: wees kritisch

  Hoewel steeds meer mensen kiezen voor een vegetarische of veganistische levensstijl, eten we op jaarbasis nog steeds gemiddeld 13 kilo meer vlees dan wordt geadviseerd. De supermarkten liggen vol met kant-en-klare vleesvervangers waar we inmiddels wel gretig gebruik van maken. Plantaardig eten is niet moeilijk. Toch kleven er ook risico’s aan de consumptie van al die bewerkte vleesvervangers die door de reguliere voedingsindustrie zijn geproduceerd. Lees dus altijd het etiket!

  Lees meer »
 10. Prehistorische gezondheid met planten en kruiden

  Prehistorische gezondheid met planten en kruiden

  Veel mensen denken bij het woord ‘geneeskunde’, meteen aan ziekenhuizen, artsen en aan allerlei doosjes medicijnen. Maar duizenden jaren geleden zag de ‘geneeskunde’ er heel anders uit. Prehistorische geneeskunde beschrijft een periode waarin mensen nog niet konden lezen en schrijven. Het bestrijkt een lange periode en varieert, afhankelijk van verschillende regio's in de wereld en diverse culturen.

  Lees meer »