Past door de brievenbus
Voor 17:00 besteld = vandaag verzonden

 Gratis bezorgd in heel Nederland
Buiten Nederland vanaf 50,-

 Past door de brievenbus
Voor 17:00 besteld = vandaag verzonden

 Gratis bezorgd in heel Nederland
Buiten Nederland vanaf 50,-

 Gratis bezorgd in heel Nederland
Buiten Nederland vanaf 50,-

 Gratis bezorgd in heel Nederland
Buiten Nederland vanaf 50,-

Maandelijkse Archieven: Juni 2019

 1. Knoflook: witte ridder en beschermer

  Knoflook: witte ridder en beschermer

  Het is nog niet eens zo heel erg lang geleden dat knoflook ‘verdura non grata’ was in onze Nederlandse eetcultuur. Knoflook past niet goed in het traditionele eetpatroon van aardappelen, vlees, jus en gekookte groenten. Het past daarentegen geweldig bij alle andere gerechten van niet-Nederlandse oorsprong. Naast het culinaire belang van knoflook in de keuken, heeft het ook verschillende kwaliteiten die de gezondheid ondersteunen.

  Lees meer »
 2. Lekker slapen met de hitte

  Lekker slapen met de hitte

  Hoewel onze zomers elk jaar een beetje warmer lijken te worden, zijn we in Nederland nog niet echt gewend aan het warme weer. Vooral de nachten zijn voor velen zwaar. Wat kunt u doen om de broeierige nachten aangenamer te maken, zodat u ondanks de extreme hitte toch fijn kunt slapen?

   

   

   

  Lees meer »
 3. Theïne of cafeïne?

  Theïne of cafeïne?

  Lees meer »
 4. Gezonde fruitpitten met pit

  Gezonde fruitpitten met pit

  Appels, pruimen, kersen, druiven. Slechts een kleine greep uit de meest bekende fruitsoorten geeft al aan hoeveel vruchten pitten bevatten. Deze pitten worden voor van alles gebruikt. Sommige zijn eetbaar, andere niet. Enkele pitten worden vanwege hun positieve effect op de gezondheid in voedingssupplementen verwerkt.

   

  Lees meer »
 5. Jodium: onmisbaar mineraal

  Jodium: onmisbaar mineraal

  Wist u dat jodium essentieel is voor ons lichaam? Het is een onmisbaar mineraal dat de normale hormoonproductie van de schildklier ondersteunt. Daarom wordt jodium in Nederland aan diverse levensmiddelen toegevoegd.

  Lees meer »
 6. Berberine voor een goede bloedsuikerspiegel

  Berberine voor een goede bloedsuikerspiegel

  Berberine klinkt als een leuke meisjesnaam: “Berberine, aan tafel! Het eten is klaar!”. Maar niets is minder waar. Berberine is een stof die wordt gewonnen uit bepaalde planten en het is een van de meest effectieve, natuurlijke supplementen die momenteel verkrijgbaar is.

  Lees meer »
 7. Het geheim van cafeïne

  Het geheim van cafeïne

  Begint u elke dag met een kopje koffie? Dan bent u beslist niet de enige. Ongeveer de helft van alle Westerlingen loopt ’s ochtends meteen naar het koffiezetapparaat voor een vers bakje leut. Nederland behoort zelfs tot de top van de koffiedrinkende landen. Daarnaast drinken we ook nog eens liters cola en energiedrank. Geen gebrek aan cafeïne dus. Wat is het geheim van cafeïne?

  Lees meer »
 8. Extra ‘Qi’ met astragalus

  Extra ‘Qi’ met astragalus

  Lees meer »
 9. 10 tips om meer vezels binnen te krijgen

  10 tips om meer vezels binnen te krijgen

  Het is algemeen bekend dat vezels goed voor ons lichaam zijn, onder meer voor de stoelgang maar ook om een goede balans in stand te houden tussen de diverse bacteriën die in onze darmen leven. Vezels zitten voornamelijk in volkorenproducten, groenten, fruit, noten en peulvruchten. In de Richtlijnen Goede Voeding uit 2015 wordt geadviseerd om 30 tot 40 gram vezels per dag in te nemen vanuit ongeraffineerde granen, groenten en fruit. Dit lijkt misschien niet veel, maar vanuit mijn ervaring als diëtist weet ik dat de meeste mensen de 20 gram niet eens halen. Het eten van voldoende vezels kan een flinke uitdaging zijn maar wellicht wordt het u met onderstaande 10 tips iets makkelijker gemaakt!

  Lees meer »
 10. Detox met voedingssupplementen en vasten

  Detox met voedingssupplementen en vasten

  Schoonmaken. Sommige mensen hebben er een ontzettende hekel aan en anderen kunnen er de hele dag mee bezig zijn. Een schoon huis geeft een een rustig gevoel en een rustige geest. Vanuit troep is het lastig om nieuwe activiteiten en initiatieven te ontwikkelen. Iets wat leeg is, kan ergens mee worden gevuld. Iets wat vol is, is vol.

  Lees meer »