Past door de brievenbus
Voor 17:00 besteld = vandaag verzonden

 Gratis bezorgd in heel Nederland
Buiten Nederland vanaf 50,-

 Past door de brievenbus
Voor 17:00 besteld = vandaag verzonden

 Gratis bezorgd in heel Nederland
Buiten Nederland vanaf 50,-

 Gratis bezorgd in heel Nederland
Buiten Nederland vanaf 50,-

 Gratis bezorgd in heel Nederland
Buiten Nederland vanaf 50,-

Maandelijkse Archieven: September 2019

 1. Pterostilbeen uit de ‘kinoboom’: Pterocarpus marsupium

  Pterostilbeen uit de ‘kinoboom’: Pterocarpus marsupium

  Pterostilbeen Pterocarpus is een prachtige naam, maar wel eentje die voor ons ons Nederlanders niet gemakkelijk is uit te spreken. Het is een supplement van Vitaminesperpost.nl met als belangrijkste inhoudsstof: Pterostilbeen.

  Lees meer »
 2. Vitaal met supplementen voor vijftigplussers

  Vitaal met supplementen voor vijftigplussers

  Leefstijl en voedingsgewoonten spelen een cruciale rol als we op een gezonde manier oud willen worden. Naarmate we ouder worden verandert onze lichaamssamenstelling en daarmee ook onze voedingsbehoefte. Dit begint met een gezond en gevarieerd voedingspatroon en voldoende beweging.

  Lees meer »
 3. De ultieme vervanger van cacao: carob

  De ultieme vervanger van cacao: carob

  Heeft u wel eens van carob gehoord? Het wordt ook wel johannesbrood genoemd. In Nederland is het nog niet enorm bekend, terwijl carob juist veel gezondheidsbevorderende kenmerken heeft. In dit artikel gaan we wat dieper in op deze vervanger van cacao.

  Lees meer »
 4. De intrigerende geschiedenis van yerba mate

  De intrigerende geschiedenis van yerba mate

  In steeds meer trendy tentjes kun je tegenwoordig exotisch klinkende theesoorten bestellen zoals chai latte met havermelk of Yerba mate. Yerba mate wordt geserveerd in een apart kopje gemaakt van kalebas of klei en wordt gedronken met een speciaal rietje met aan het uiteinde een soort theezeefje (Bombilla). Yerba mate is een verkwikkende thee die bovendien ook andere gezondheidsvoordelen biedt. De thee heeft bovendien een intrigerende geschiedenis...

  Lees meer »
 5. Tannines: antioxidanten in wijn, thee en pure chocolade

  Tannines: antioxidanten in wijn, thee en pure chocolade

  Wie zich in voedingsstoffen verdiept, komt op de etiketten allerlei stoffen met de meest uiteenlopende namen tegen. Het lijkt bijna alsof we een universitaire studie scheikunde moeten hebben gevolgd om zo’n label te kunnen begrijpen. In diverse blogs leggen we daarom uitgebreid uit wat diverse stoffen eigenlijk inhouden. Dit keer hebben we het over tannines.

  Lees meer »
 6. BioPerine® (zwarte peper extract) voor een betere opname

  BioPerine® (zwarte peper extract) voor een betere opname

  In de wereld van voedingssupplementen valt vaak het woord BioPerine®. Dit is een hulpstof die in veel capsules zit. Waarom wordt specifiek voor BioPerine® gekozen? Wat is BioPerine® eigenlijk?

  Lees meer »
 7. Vrijer ademen met Pelargonium sidoides

  Vrijer ademen met Pelargonium sidoides

  Pelar-wat? Ja, u leest het goed: pelargonium sidoides. Een moeilijke naam voor een mooie geranium. Niet zomaar een geranium, eentje met een uitgebreid scala aan prettige toepassingen in de wintermaanden. Zo kan dit plantje u helpen vrijer te ademen.

  Lees meer »
 8. Wat zijn polyfenolen?

  Wat zijn polyfenolen?

  Heeft u wel eens van polyfenolen gehoord? Dit zijn stoffen die in bepaalde voeding voorkomen en een gunstig effect op onze gezondheid zouden hebben. Ze komen onder meer voor in thee, wijn en groente en fruit. Maar wat zijn polyfenolen nu eigenlijk?

  Lees meer »
 9. Triterpenen & sesquiterpenen in de Chuchuhuasi

  Triterpenen & sesquiterpenen in de Chuchuhuasi

  Vitaminesperpost.nl introduceert een nieuw product: Chuchuhuasi (Maytenus macrocarpa). Dit supplement staat ook wel bekend als de ‘Peruaanse Catuaba’. Een prachtige naam die bij mij het beeld oproept van majestueuze bomen in een dichtbegroeid Zuid-Amerikaans landschap. Ook doet de naam me denken aan Hiawatha, het Indiaantje uit de Donald Duck. Wat is dit voor mysterieus product en wat kunnen we ermee?

  Lees meer »
 10. Een gezonde maag voor een goede spijsvertering

  Een gezonde maag voor een goede spijsvertering

  De maag is, net als de mond, de slokdarm, de darmen, de lever, de galblaas, de alvleesklier en de nieren, onderdeel van ons spijsverteringsstelsel. We kunnen het spijsverteringsstelsel wel een beetje vergelijken met een punctueel Zwitsers uurwerk. Zo’n uurwerk moet regelmatig onderhouden worden om te voorkomen dat het raderwerk van slag raakt. Als er één radertje minder goed loopt, steekt dat de volgende aan en die weer de volgende, met als gevolg dat het uurwerk uiteindelijk uit de pas loopt.

  Lees meer »
Pagina