Past door de brievenbus
Voor 17:00 besteld = vandaag verzonden

 Gratis bezorgd in heel Nederland
Buiten Nederland vanaf 50,-

 Past door de brievenbus
Voor 17:00 besteld = vandaag verzonden

 Gratis bezorgd in heel Nederland
Buiten Nederland vanaf 50,-

 Gratis bezorgd in heel Nederland
Buiten Nederland vanaf 50,-

 Gratis bezorgd in heel Nederland
Buiten Nederland vanaf 50,-

Maandelijkse Archieven: Oktober 2019

 1. Astaxanthine: de carotenoïde antioxidant

  Astaxanthine: de carotenoïde antioxidant

  Astaxanthine is een stof die behoort tot de familie van de carotenoïden. Carotenoïden vormen een groep van ongeveer 600 moleculen die in de natuur voorkomen en een antioxidante werking hebben.

  Lees meer »
 2. Hoe houdt u uw spieren ontspannen?

  Hoe houdt u uw spieren ontspannen?

  Wie ze vaker heeft, weet hoe vervelend ze zijn: spierkrampen. Vooral de nachtelijke spierkrampen zijn bekend, die vaak in de kuit optreden. We kunnen echter in ons hele lijf spierkrampen ervaren. Wat veroorzaakt spierkrampen en wat kunt u doen om de spieren te ontspannen?

   
  Lees meer »
 3. Alles over calcium 

  Alles over calcium 

  Calcium is een onmisbaar mineraal. Het is namelijk belangrijk voor de opbouw en het onderhoud van uw botten en tanden. Daarnaast is het onder meer goed voor de spieren en het zenuwstelsel. Hoe komen we aan calcium? Is het echt nodig om daarvoor melk te drinken? En hoe komen mensen met een veganistisch voedingspatroon dan aan hun calcium? Waar zit het nog meer in? Deze vragen zullen we in dit artikel behandelen.

  Lees meer »
 4. Lekker slapen met hop

  Lekker slapen met hop

  Goed slapen, is belangrijk voor een goede gezondheid. Toch heeft iedereen wel eens nachten waarop het slapen gewoon niet zo goed wil lukken. Hop kan uitkomst bieden. Hop? Jazeker. Deze plant wordt niet alleen gebruikt om bier te maken maar kan ook als natuurlijk slaapmiddel worden gebruikt.

  Lees meer »
 5. Cascara sagrada voor een regelmatige stoelgang

  Cascara sagrada voor een regelmatige stoelgang

  Er bestaan veel natuurlijke middelen om een goede darmwerking te bevorderen. Een minder bekend plantaardig voedingssupplement dat we deze keer voor het voetlicht willen zetten is de Cascara sagrada.

  Lees meer »
 6. Zijn fyto-oestrogenen goed voor ons?

  Zijn fyto-oestrogenen goed voor ons?

  Oestrogeen is een hormoon dat ons lichaam zelf aanmaakt en dat een belangrijke rol speelt bij de vrouwelijke geslachtskenmerken van het vrouwenlichaam. Het hormoon zorgt er, in samenwerking met andere hormonen, onder meer voor dat vrouwen er uit zien als ‘vrouwen’ (borsten, billen, heupen). Ze spelen een rol bij de mogelijkheid zwanger te kunnen worden en bij een normale menstruatiecyclus.

  Lees meer »
 7. De plantaardige paradijsvogel Cistanche Tubulosa

  De plantaardige paradijsvogel Cistanche Tubulosa

  De natuur heeft vreemde kostgangers. In het mensen-, dieren- en plantenrijk komen we de vreemdste ‘paradijsvogels’ tegen. De Cistanche Tubulosa is zo’n plantaardige paradijsvogel.

  Lees meer »
 8. Stop met roken met ondersteuning van supplementen

  Stop met roken met ondersteuning van supplementen

  Deze maand is het voor de roker een speciale maand: het is namelijk stoptober! Het idee is dat er in de maand oktober de gehele maand (28 dagen) niet wordt gerookt om zo de voordelen van het niet-roken (weer) te ervaren.

  Lees meer »
 9. Aloë vera: meer dan een leuke kamerplant

  Aloë vera: meer dan een leuke kamerplant

  De aloë vera plant is tegenwoordig in menig woon- en slaapkamer te vinden. Het is een leuke plant om te zien en een makkelijke plant om te onderhouden. Wist u echter dat de plant ook ontzettend handig kan zijn? Al zo’n zesduizend jaar geleden noemden de Egyptenaren het ‘de plant van de onsterfelijkheid’. Tegenwoordig wordt aloë vera nog steeds voor verschillende doeleinden gebruikt. Zo komen er alsmaar meer producten op de markt die aloë vera bevatten. Aloë vera drank is erg populair en er zijn steeds meer verzorgingsproducten met de plant als belangrijkste ingrediënt. Maar waarom is aloë vera zo populair? In dit blog gaan wij hierop in.

  Lees meer »
 10. Stop hoesten en proesten met Andrographis paniculata (kalmegh)

  Stop hoesten en proesten met Andrographis paniculata (kalmegh)

  De gure herfst staat voor de deur en het seizoen van hoesten en proesten breekt aan. Zeker nu de zomer al heel vroeg een stap terug heeft gedaan. Wat dat betreft, kunnen we allemaal wel een oppepper voor ons immuunsysteem gebruiken. Een ayurvedisch kruid dat in deze tijd van het jaar helemaal op z’n plaats is, is andrographis paniculata, ook wel kalmegh of Indiase gentiaan genoemd.

  Lees meer »
Pagina