Past door de brievenbus
Voor 17:00 besteld = vandaag verzonden

 Gratis bezorgd in heel Nederland
Buiten Nederland vanaf 50,-

 Past door de brievenbus
Voor 17:00 besteld = vandaag verzonden

 Gratis bezorgd in heel Nederland
Buiten Nederland vanaf 50,-

 Gratis bezorgd in heel Nederland
Buiten Nederland vanaf 50,-

 Gratis bezorgd in heel Nederland
Buiten Nederland vanaf 50,-

Maandelijkse Archieven: November 2019

 1. Plantensterolen: ondersteuners van het cholesterol

  Plantensterolen: ondersteuners van het cholesterol

  Als het over cholesterol gaat, duikt vaak het woord ‘plantensterolen’ op. Deze stoffen zouden kunnen bijdragen aan verlaging van het cholesterolgehalte. Een lager cholesterol is beter voor het hart en de bloedvaten. Maar wat zijn plantensterolen nu eigenlijk?

  Lees meer »
 2. Cat’s claw of Uncaria tomentosa: goed voor het afweersysteem

  Cat’s claw of Uncaria tomentosa: goed voor het afweersysteem

  Men gaat ervan uit dat de soort Uncaria tomentosa oorspronkelijk groeide in Peru en Colombia. De plant werd in de vroegste beschrijvingen Nauclea aculeata HBK genoemd en kreeg pas in 1830 de officiële wetenschappelijke naam Uncaria tomentosa L.

  Lees meer »
 3. Hoe en hoelang kan ik voedingssupplementen het best bewaren?

  Hoe en hoelang kan ik voedingssupplementen het best bewaren?

  Voedingssupplementen zijn ín! Voor u het weet, heeft u er dan ook meer dan één in de kast staan. Het begint vaak met een dagelijkse multivitamine die u allengs aanvult met bijvoorbeeld aminozuren en/of kruidenpreparaten. Hoe kunt u al die verschillende verpakkingen het best bewaren?

  Lees meer »
 4. De voordelen van Salvia, oftewel salie

  De voordelen van Salvia, oftewel salie

  Salie is een eeuwenoud bekend keukenkruid met dikke, grijze bladeren. Het kan meegekookt worden met allerlei gerechten. De aromatische bladeren zijn een goede smaakmaker en maken het eten beter verteerbaar. Maar salie kent meer positieve eigenschappen. In dit blog gaan we daar op in.

  Lees meer »
 5. Wat is het verschil tussen ADH en RI bij voedingssupplementen?

  Wat is het verschil tussen ADH en RI bij voedingssupplementen?

  Op de etiketten van voedingssupplementen staan een hoop gegevens over het supplementen in de verpakking. In ons blog ‘Hoe leest u etiketten van voedingssupplementen’ gaan we hier redelijk gedetailleerd op in. 

  Lees meer »
 6. Hoe leest u etiketten van voedingssupplementen?

  Hoe leest u etiketten van voedingssupplementen?

  Op elk voedingssupplement treffen we een etiket met meer informatie aan. Wat op dit etiket moet staan, is aan strenge regels gebonden. Waar moet u op letten bij het lezen van een etiket? En wat betekenen die cijfertjes en tabellen nu eigenlijk?

   
  Lees meer »
 7. Wat betekent biologische beschikbaarheid?

  Wat betekent biologische beschikbaarheid?

  Wie gezond eet, krijgt alle mineralen binnen die hij of zij nodig heeft. Of ze echter goed worden opgenomen, heeft te maken met biologische beschikbaarheid. Ook in de supplementenwereld nemen deze woorden een belangrijke plaats in. Maar wat betekent biologische beschikbaarheid eigenlijk?

    

  Lees meer »
 8. De boom Boldo is een echte 'mensenvriend'

  De boom Boldo is een echte 'mensenvriend'

  Vitaminesperpost.nl heeft een intrigerend assortiment aan exotische plantenextracten. Veelal met namen waarbij wij ons op de redactie ook even achter de oren krabben. 

  Lees meer »
 9. Meidoorn: goed voor het hart

  Meidoorn: goed voor het hart

  U heeft er misschien wel eentje in uw tuin staan: een meidoorn. Wist u echter dat de meidoorn al sinds jaar en dag bekend staat als een heilzame plant met een verzorgende invloed op het hart en de bloedvaten? In dit artikel gaan we hier iets dieper op in.

  Lees meer »
 10. 7 manieren om het geheugen te verbeteren

  7 manieren om het geheugen te verbeteren

  Het geheugen maakt ons tot wie we zijn. Als we ons niet het wie, wat, waar en wanneer van ons dagelijks leven kunnen herinneren, zouden we moeite hebben om nieuwe informatie aan te leren, langdurige relaties te vormen of zelfs maar in de meest simpele dagelijkse situaties te functioneren.

  Lees meer »