Past door de brievenbus
Voor 17:00 besteld = vandaag verzonden

 Gratis bezorgd in heel Nederland
Buiten Nederland vanaf 50,-

 Past door de brievenbus
Voor 17:00 besteld = vandaag verzonden

 Gratis bezorgd in heel Nederland
Buiten Nederland vanaf 50,-

 Gratis bezorgd in heel Nederland
Buiten Nederland vanaf 50,-

 Gratis bezorgd in heel Nederland
Buiten Nederland vanaf 50,-

Maandelijkse Archieven: December 2019

 1. Mastica: de tranen van Chios

  Mastica: de tranen van Chios

  Griekenland kent vele prachtige eilanden die allemaal hun eigen kenmerkende natuur hebben. Het eiland Chios staat bekend om een unieke boom met een bijzonder verhaal: de mastiekboom. Alleen op Chios produceert deze boom een bijzondere aromatische hars: ‘de tranen van Chios’. Deze ‘tranen’ zitten boordevol goede stoffen.

  Lees meer »
 2. Fo-Ti: de Chinese belofte voor een lang en vitaal leven

  Fo-Ti: de Chinese belofte voor een lang en vitaal leven

  De wetenschappelijke naam van Fo-Ti is Polygonum multiflorum Thunb. Het is een klimplant en lid van de duizendknoopfamilie Polygonaceae. De plant komt oorspronkelijk uit China, maar hij wordt tegenwoordig ook in Taiwan en Japan gekweekt. Fo-ti is verwant aan de Japanse Duizendknoop. Een plant die in Nederland op veel plekken overvloedig en zelfs  invasief groeit.

  Lees meer »
 3. Mariadistel: antioxidant voor de lever

  Mariadistel: antioxidant voor de lever

  Als sierplant wordt mariadistel niet enorm gewaardeerd maar in de volkskruidenkunde neemt de plant een belangrijke plek in. Mariadistel bevat namelijk de bijzondere stof silymarine, die bekendstaat als antioxidant voor de lever.

  Lees meer »
 4. Wat zijn slijmstoffen?

  Wat zijn slijmstoffen?

  Alle planten bevatten uiteenlopende voedingsstoffen. Denk bijvoorbeeld aan vitamines, mineralen, sporenelementen en nog veel meer scheikundige stoffen. Al deze stoffen hebben hun uitwerking op het menselijk lichaam. Een van deze groepen zijn polysachariden. Een onderdeel van deze polysachariden zijn bijvoorbeeld slijmstoffen. Wat zijn polysachariden nou eigenlijk en wat doen ze?

  Lees meer »
 5. Maretak: magische plant met een liefdevolle traditie

  Maretak: magische plant met een liefdevolle traditie

  Rond de feestdagen zie je ze ook in Nederland steeds vaker onder de deur hangen: mistletoetakken. In Engelstalige landen is het een traditie dat wie samen onder een mistletoe of maretak staat, elkaar vrijblijvend mag kussen. Waar komt deze traditie vandaan? En wat kan de praktisch onverwoestbare en in de natuur parasiterende maretak nog meer? We duiken in de geschiedenis van deze historische tak die wordt omgeven door mysteries en rituelen.

  Lees meer »
 6. Damiana: beroemde lustopwekker uit antieke tijden

  Damiana: beroemde lustopwekker uit antieke tijden

  De roemruchte reputatie van Damiana als lustopwekkend kruid dateert al van ver voor onze jaartelling. Het werd gebruikt door de inheemse Maya indianen en Azteken onder namen als Chac-mixib en Misibcoc en tegen de tijd dat de Spanjaarden begonnen aan hun ontdekkingsreizen, gebruikten inheemse culturen het al eeuwen als afrodisiacum.

  Lees meer »
 7. Mogen oude voedingssupplementen in de vuilnisbak?

  Mogen oude voedingssupplementen in de vuilnisbak?

  We weten allemaal dat het geen goed idee is om oude medicijnen in de vuilnisbak te gooien of door het toilet te spoelen. Maar hoe zit dat eigenlijk met oude voedingssupplementen? Mogen we die zomaar bij het restafval doen?

  Lees meer »
 8. Wat zijn extracten in supplementen?

  Wat zijn extracten in supplementen?

  Vitaminesperpost.nl verkoopt veel plantaardige extracten, maar ook extracten van dierlijke afkomst. Een goed voorbeeld van een dierlijk extract zijn de groenlipmossel extract capsules. Een plantaardig extract is bijvoorbeeld ons kurkuma extract.

  Lees meer »