Past door de brievenbus
Voor 17:00 besteld = vandaag verzonden

 Gratis bezorgd in heel Nederland
Buiten Nederland vanaf 50,-

 Past door de brievenbus
Voor 17:00 besteld = vandaag verzonden

 Gratis bezorgd in heel Nederland
Buiten Nederland vanaf 50,-

 Gratis bezorgd in heel Nederland
Buiten Nederland vanaf 50,-

 Gratis bezorgd in heel Nederland
Buiten Nederland vanaf 50,-

Maandelijkse Archieven: Januari 2020

 1. Saponinen: beschermers van planten en zaden

  Saponinen: beschermers van planten en zaden

  Lees meer »
 2. Afstrijken lucifer

  Zwavel oftewel MSM: onmisbaar mineraal voor het menselijk lichaam

  Het meisje met de zwavelstokjes. Wie kent het sprookje niet? In dit verhaal betreft zwavel natuurlijk de materie aan het uiteinde van een lucifer waarmee we vuur kunnen maken. Zwavel is echter zoveel meer. Zo is het een onmisbaar mineraal voor het menselijk lichaam en draagt het bij aan onze energie. Bovendien wordt zwavel oftewel MSM wel eens het ‘schoonheidsmineraal’ genoemd.

  Lees meer »
 3. Waarom zijn OPC’s in druivenpitten zo gezond?

  Waarom zijn OPC’s in druivenpitten zo gezond?

  Op de verpakking van druiven in de supermarkt staat tegenwoordig groot het woord ‘pitloos’ vermeld. Wij, de consumenten, hebben blijkbaar geen zin meer om af en toe op een bittere pit te bijten. Dat is jammer! Druivenpitten bevatten namelijk OPC’s (oligomere proanthocyanidinen). Dit zijn krachtige antioxidanten die juist goed zijn voor ons lichaam.

  Lees meer »
 4. Keratine supplementen zijn goed voor het haar

  Keratine supplementen zijn goed voor het haar

  We kijken altijd met onverholen bewondering naar mensen met stralende huid, een dikke bos glanzend haar en verzorgde nagels. Kennelijk staan deze uiterlijke kwaliteiten in ons onbewuste gegrift als een kenmerk van gezondheid, kracht en vitaliteit. 

  Lees meer »
 5. Fytonutriënten: gezonde stoffen in planten

  Fytonutriënten: gezonde stoffen in planten

  Fytonutriënten, wat zijn dat ook alweer? Voor wie het niet meer weet, vertellen we in bijgaand artikel meer over deze bijzondere voedingsstoffen in planten die we fytonutriënten noemen. 

  Lees meer »
 6. Waarom mogen we niet teveel linolzuur binnenkrijgen?

  Waarom mogen we niet teveel linolzuur binnenkrijgen?

  Jarenlang werden we in Nederland door Becel met de boodschap gebombardeerd dat hun boter ‘rijk aan linolzuur’ was. Hierdoor ontstond het idee dat linolzuur essentieel is voor onze gezondheid. Zo zwart/wit is het echter niet. In dit artikel gaan we verder in op linolzuur en waarom ook hiervan een teveel niet goed is.

  Lees meer »
 7. Ook in de winter: koken met kleur

  Ook in de winter: koken met kleur

  Voelt u zich vaak lamlendig in de winter? Het grauwe, grijze weer werkt natuurlijk ook niet mee. We hebben behoefte aan meer licht en vooral gezonde voeding. Probeer daarom ook in deze donkere dagen maaltijden met veel kleur op tafel te zetten. Dat ziet er niet alleen lekker uit maar is ook nog eens supergezond.

  Lees meer »
 8. Goede voornemens: meer groenten en fruit

  Goede voornemens: meer groenten en fruit

  Hoewel iedereen inmiddels wel weet dat het voor het behoud van een goede gezondheid van belang is elke dag een flinke hoeveelheid groenten (250 gram) en fruit (2 stuks-200 gram) te eten. In de praktijk blijkt dat slechts 60% van de Nederlanders dit ook inderdaad doet.

   
  Lees meer »