Past door de brievenbus
Voor 17:00 besteld = vandaag verzonden

 Gratis bezorgd in heel Nederland
Buiten Nederland vanaf 50,-

 Past door de brievenbus
Voor 17:00 besteld = vandaag verzonden

 Gratis bezorgd in heel Nederland
Buiten Nederland vanaf 50,-

 Gratis bezorgd in heel Nederland
Buiten Nederland vanaf 50,-

 Gratis bezorgd in heel Nederland
Buiten Nederland vanaf 50,-

Maandelijkse Archieven: Mei 2021

  1. Wat zijn de voordelen van rode iep?

    Wat zijn de voordelen van rode iep?

    Bomen zijn onontbeerlijk voor het welzijn van mensen. Niet alleen omdat ze CO2 vastleggen, maar om talloze andere redenen. Een stad zonder bomen is immers een dode stad. Een interessante boomsoort is de rode iep, ook wel slippery elm genoemd. De fijne eigenschappen van deze soort was al bij de Noord-Amerikaanse indianen bekend. De bast van

    Lees meer »
  2. Pau D’Arco: antioxidant uit de Amazone

    Pau D’Arco: antioxidant uit de Amazone

    Lees meer »
  3. Kudzu: van bindmiddel tot voedingssupplement

    Kudzu: van bindmiddel tot voedingssupplement

    We hebben er weer eentje te pakken: een exoot met een bijzondere naam. Kudzu is een plant die uit het Verre Oosten stamt, maar inmiddels het halve zuiden van de Verenigde Staten heeft overgenomen. Niet iedereen is blij met de invasieve aanwezigheid van deze klimplant. Gelukkig bevat kuzu ook nog allerlei fijne gezondheidsbevorderende kenmerken. Van

    Lees meer »
  4. Shiitake: culinair en gezond wonder der natuur

    Shiitake: culinair en gezond wonder der natuur

    Paddenstoelen zijn helemaal ín. Ze zijn dan ook fantastisch om culinaire hoogstandjes mee te bereiden. Daarnaast zijn ze übergezond! De shiitake staat bekend als de lekkerste paddenstoel ter wereld. Smaken verschillen natuurlijk maar het is een gegeven feit dat we met deze zwam alle kanten uit kunnen. Shiitake is met recht een culinair en

    Lees meer »
  5. Maitake: de dansende zwam

    Maitake: de dansende zwam

    De Japanners weten wel hoe ze poëtische namen voor paddenstoelen kunnen verzinnen. Wat dacht u van maitake, oftewel: de dansende zwam? Deze bijzondere paddenstoel, die een gewicht van twintig (!) kilo kan bereiken, is een geliefd ingrediënt in de Japanse keuken. Maitake wordt dan ook al ruim tweeduizend jaar om zijn geweldige voedingswaarde

    Lees meer »
  6. Het nut van lijnzaadolie voor onze gezondheid

    Het nut van lijnzaadolie voor onze gezondheid

    Lang werd lijnzaad vooral als vogelvoer verkocht maar tegenwoordig is het ook een favoriet ingrediënt voor smoothies of in salades. Lijnzaad en lijnzaadolie hebben zelfs de status van superfood verworven. Wat maakt lijnzaad zo populair? Wat is het nut van lijnzaadolie voor onze gezondheid?

    Lees meer »
  7. Na pre-en probiotica nu ook postbiotica

    Na pre-en probiotica nu ook postbiotica

    Pre- en probiotica move over. Het is tijd voor postbiotica! De eerste twee termen klinken u waarschijnlijk vertrouwd in de oren, maar postbiotica? Wetenschappers zijn hier echter steeds meer in geïnteresseerd. Men vermoedt dat postbiotica in ieder geval een positieve bijdrage aan onze algehele gezondheid kunnen leveren. Tijd om eens in

    Lees meer »
  8. Waarom zure kersen zo gezond zijn

    Waarom zure kersen zo gezond zijn

    Zoete kersen zijn heerlijke, zoete en caloriearme tussendoortjes. Ze worden echter zelden voor taarten, jams, siropen, sauzen of voedingssupplementen gebruikt. Dé kersensoort bij uitstek hiervoor zijn zure kersen oftewel morellen, in België ook wel ‘kriek’ genoemd. Zowel zoete als zure kersen zijn ware vitaminebommen. Deze rode

    Lees meer »