Nederlandse groente- en fruiteters onder EU-gemiddelde Nederlandse groente- en fruiteters onder EU-gemiddelde

Het percentage dagelijkse groente- en fruiteters ligt in Nederland gemiddeld lager dan in de meeste andere EU-landen. Bijna 60% van de Nederlandse bevolking eet iedere dag groente of fruit. Ter vergelijking: ongeveer 85% van alle Italianen eet iedere dag fruit, gevolgd door de Portugezen met 81%.

 

Opvallend is ook dat onze zuiderburen flink hoger scoren in zowel de groente- als fruitlijstjes. Rond 84% van alle Belgen krijgt minstens één keer per dag groente op zijn bord. Als het om fruit gaat, dan liggen de landen dichter bij elkaar: 64% van alle Belgen eet dagelijks fruit, tegen 58% in Nederland, zo laat een onderzoek van het Europese statistiekbureau Eurostat zien.

 

Landen die lager scoren

Hoewel het gemiddelde in Nederland lager ligt dan in de gehele EU, zijn er nog genoeg landen die veel lager scoren. Slechts drie op de tien Hongaren eet dagelijks groente. Ook in landen als Roemenië, Letland, Bulgarije en Litouwen ligt het gemiddelde onder de 50%.

 

Het onderzoek van het Europese statistiekbureau Eurostat laat ook zien dat gemiddeld een kwart van de Europese bevolking minstens twee keer per dag fruit eet. Groente staat bij 23% minstens twee keer per dag op het menu.

 

Vindt u dit een interessant artikel? U bent van harte welkom om het door te plaatsen. Denkt u er wel even aan om een link naar www.vitaminesperpost.nl te vermelden?