Ayurvedisch
- Februari 21, 2023
In India zegt men al eeuwenlang dat bacopa de hersenfunctie kan ondersteunen. Hierom wordt dit kruid ook wel ‘het wellness kruid voor de hersenen’ genoemd. Stap mee in de wereld in van bacopa.
- Februari 14, 2023
Is het vrouwelijk libido anders dan het mannelijk ? Is er iets aan te doen als uw lust niet meer is wat-ie ooit was? Jazeker! Hier vindt u tips en informatie over het vrouwelijk libido en natuurlijke lustopwekkers.
- Januari 17, 2023
Soms ontstaat het gevoel dat alles wat veel is en worden we prikkelbaar en onrustig. Hier bespreken we hoe we innerlijke rust kunnen verwerven en welke supplementen daarbij kunnen helpen.
- December 02, 2022
Hoewel we wel weer toe zijn aan de zon, laat de lente helaas nog even op zich wachten. Gelukkig kent de natuur allerlei planten die een gunstige invloed op ons afweersysteem. Bijvoorbeeld guduchi.
- Juni 21, 2022
Meditatie en yoga zijn populair. Ze behoren al lang niet meer tot de zweverige hoek. Nee, dit zijn twee veel onderzochte én bewezen effectieve manieren die leiden tot een gezond en gebalanceerd bestaan.
- Mei 31, 2022
In de huidige samenleving voelen we ons vaak opgejaagd. Gelukkig zijn er kruiden die ons kunnen helpen om beter om te gaan met stress, bijvoorbeeld ashwagandha en rhodiola. Wat zijn de verschillen?
- Maart 29, 2022
Adhatoda vasica of vasaka is een belangrijk onderdeel van de traditionele Ayurveda. Met name de bladeren van de plant worden voor diverse doeleinden gebruikt. Wat maakt deze struik zo bijzonder?
- Maart 01, 2022
Om onze mond optimaal gezond te houden, moeten we naar onze voeding en leefstijl kijken. We leggen hier uit waarom een goede mondhygiëne belangrijk is en geven tips om uw mond gezond te houden.
- Januari 27, 2022
Gymnema sylvestre heeft een lange geschiedenis in de Indiase Ayurveda. In het Westen neemt de interesse de laatste jaren ook stevig toe. Tijd om eens in de plant met deze magische naam te duiken.
- November 16, 2021
Pittig eten kan uw gezondheid ten goede komen. Hoe dat zit? In dit blog duiken we in de kracht van rode pepers, capsaïcine en andere vurige smaken.