Opgelucht ademhalen met olijfblad extract Opgelucht ademhalen met olijfblad extract

De olijfboom is ongelooflijk veelzijdig. Bijna alles van de boom wordt wereldwijd volop gebruikt. Van de bekende olijven en olie tot schoonheidsartikelen. Niets is te gek. Ook de bladeren van deze boom is populair. Deze zitten vol stoffen die goed zijn voor onze gezondheid. In dit blog gaan we dieper in op al het goeds van de Olea europaea L. oftewel de olijfboom en zijn blad.

 

Wat is olijfblad?

Verse olijven Olijfblad is de algemene naam voor het blad van de Olea europaea L. Misschien is het blad van de olijfboom echter niet het eerste waar u aan zou denken als het om ‘gezondheidsbevorderend groen’ gaat. Net zoals sommige andere heilzame planten bevatten alle delen van deze boom interessante eigenschappen. Het olijfblad is afkomstig van de wilde olijfboom, die inheems is in West-Azië, Egypte en Syrië. Later verspreid over het Middellandse zeegebied, behoort deze boom tot een van de bekendste mediterrane planten. De familie van de olijfboom kent verschillende soorten. Deze leveren allemaal onderscheidende producten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de uiteenlopende smaak van olijfolie. Dit geldt overigens niet voor het blad. Wat olijfblad zo speciaal maakt, is toe te schrijven aan de stoffen die erin zitten.

‘’Het grote aantal fenolische verbindingen in olijfbladeren heeft wereldwijd de interesse van onderzoekers gewekt. Hierdoor is het blad veel onderzocht en zijn er verschillende gunstige eigenschappen aan toegeschreven.’’

Wat voor stoffen zitten er in olijfblad?

olijfblad extract capsules

In het blad zit voornamelijk oleuropeïne. Daarnaast bevat het flavonoïden, waaronder rutine, triterpenen en verschillende looistoffen. Het totale gehalte aan flavonoïden en polyfenolen van olijfbladeren is vergelijkbaar met een rode druif. Het blad bevat daarnaast onder meer een kleine hoeveelheid calcium, magnesium, fosfor, silicium, kalium en ijzer. Tot slot bevat het blad nog een kleine hoeveelheid etherische olie. Het grote aantal fenolische verbindingen in olijfbladeren heeft wereldwijd de interesse van onderzoekers gewekt. Hierdoor is het blad veel onderzocht en zijn er verschillende gunstige eigenschappen aan toegeschreven.

Olijfblad extract supplement met min. 20% oleuropeïne

Ook in Nederland wordt veelvuldig gebruik gemaakt van al het goeds van de olijfboom. Om van alle eigenschappen van het olijfblad gebruik te kunnen maken, kunt u bij ons terecht voor olijfblad extract capsules. Elke capsule van 500 mg bevat maar liefst 20% oleuropeïne. Oleuropeïne is het belangrijkste bestanddeel van olijfblad en heeft verschillende gezondheidsbevorderende eigenschappen.

"Fenolen staan bekend om hun antioxidante eigenschappen. Antioxidanten stimuleren het afweersysteem en beschermen onze cellen en weefsels."

Waar is olijfblad extract met oleuropeïne goed voor?

Oleuropeïne is een fenolische bitterstofglycoside en geeft de olijf zijn ietwat bittere smaak. Deze fenool heeft tevens een beschermende functie voor de olijfboom zodat deze niet worden opgegeten door insecten of schimmels. Fenolen staat bekend om hun antioxidante eigenschappen. Antioxidanten stimuleren het afweersysteem* en beschermen onze cellen en weefsels.

Olijfblad extract voor de luchtwegen

Vrijer ademen met olijfblad extract Als de winter nadert, steken vaak de bekende ongemakken weer de kop op. Olijfblad extract heeft een verzachtende invloed op de luchtwegen*. Zo kunt u vrijer ademen in de maanden waarin dat extra gewenst is. Daarnaast is het van belang op uw leefstijl te letten. Gezonde voeding en voldoende beweging kan onze luchtwegen en de conditie ervan ondersteunen.

*Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn op dit moment in behandeling bij de EFSA.

"Wist u dat wereldwijd zo’n 11 miljoen ton olijfolie wordt geproduceerd?"

De geschiedenis van olijfblad

Tot slot nog een stukje geschiedenis over een van de oudste gecultiveerde planten. Het woord 'olea' en tevens de algemene term ‘olie’ is afgeleid van het woord ‘oleum’. Deze benaming is als eerst gegevenOlijfboomgaard aan het product dat uit de olijf werd gewonnen. Er zijn zelfs 8000 jaar oude resten van een olijfboom door archeologen op verschillende plaatsen ter wereld opgegraven. Het gebruik van de olijfolie is in veel religies en culturen terug te vinden. Voor ceremonies en speciale gelegenheden of voor algemeen gebruik. Tijdens de doop in de christelijke kerk kan heilige olie - vaak olijfolie - voor het zalven worden gebruikt.

De Egyptenaren maakte al in 3000 voor Christus gebruik van de olijfboom. Ze gebruikten olijfolie voor hun lichaamsverzorging, als basis voor verschillende geuroliën, als brandstof voor lampen en als ingrediënt in de keuken. Olijfolie wordt zelfs in de bijbel genoemd. Kent u het verhaal van de Ark van Noach? Hierin keert de duif terug naar de ark met een takje van de olijfboom in zijn snaveltje. De olijftak is een symbool van vreugde, goede wil, hoop en voorspoed. De Grieken beschouwden olijfolie omwille van de brede toepassingsmogelijkheden als geschenk van de goden. Zo is Athene genoemd naar de godin Athena, die de olijf als een geschenk naar de Grieken bracht. Het geschenk bracht licht, warmte, voedsel, heilzaamheid en parfum. Athena plantte de oorspronkelijke olijfboom op een rotsachtige heuvel die we tegenwoordig als de Akropolis kennen. De olijfboom die daar vandaag groeit, zou afkomstig zijn van de wortels van de oorspronkelijke boom.

Het is, zoals u nu heeft gelezen, niet voor niets dat de olijfboom al eeuwen populair is. Ontdek zelf de kracht van het olijfblad.

Contact of Advies?

Naast olijfblad extract verkoopt vitaminesperpost.nl nog veel meer voedingssupplementen. Komt u er niet uit door het ruime aanbod of wilt u advies of informatie? U kunt van maandag t/m vrijdag op kantoortijden telefonisch contact opnemen met onze deskundige medewerkers op nummer +31 (0)75-612 12 47 (lokaal tarief) of via het formulier op onze contactpagina.