Voedingssupplementen zijn te koop als poeders, pillen, capsules, tincturen en softgels. De grootte van de supplementen verschilt enorm. In de webwinkel van vitaminesperpost.nl staat daarom bij veel producten de maat aangegeven van de capsules, pillen of softgels.

 

Capsulemaat 00

 

 

  • Waarom capsules, pillen of softgels?
  • Moeite met het slikken van pillen?
  • Twee technieken als hulp bij het doorslikken van supplementen

 

 

 

Waarom capsules, pillen of softgels?

Veel inhoudsstoffen smaken niet zo heel erg lekker. Dat is één van de redenen dat ze bijvoorbeeld in een HPMC capsule worden verpakt. De inhoudsstof wordt meestal vermengd met magnesiumstearaat en/of silicium om klontering van de inhoudsstof te voorkomen of te vertragen. Een groot deel van het jaar is Nederland tenslotte een vochtig land. Het verpakken in een capsule beschermt de inhoudsstof tegen vocht en andere stoffen en invloeden. Ook wordt de inhoudsstof door capsulering standaard geportioneerd. Supplementen op basis van olie worden meestal verpakt in een softgel. Deze is wat gemakkelijker te slikken dan een capsule of pil.

 

Moeite met het slikken van pillen?

Voor veel mensen levert het slikken van supplementen geen enkel probleem op, maar er zijn ook mensen voor wie dit minder gemakkelijk is. Er zijn verschillende manieren om het slikken van voedingssupplementen te vereenvoudigen zodat u toch gebruik kunt maken van de rijke inhoud.

 

“Poeder kan goed worden vermengd met wat geprakte banaan of appelmoes...”

 

Pillen

  • Pil met water innemenPillen kunnen worden gebroken in kleinere stukjes, met de hand of met een groot mes. De kleinere stukjes kunnen gemakkelijker worden doorgeslikt met water, maar een dikkere vloeistof zoals een yoghurt smoothie vergemakkelijkt het slikken nog meer. Het ook mogelijk de pillen met een vijzel (weer) te verpoederen. In tweedehands winkels zijn vaak (apothekers)vijzels te vinden, maar ze zijn ook gewoon te koop via internet. Het poeder kan door een beetje voedsel worden geroerd of door wat vruchtensap. Ook kan het worden geroerd door een geprakte banaan of door wat appelmoes.  Het is natuurlijk ook mogelijk de pil(len) in een smoothie te gooien en deze door de blender te laten vermalen.

 

Capsules

  • Capsules kunnen eenvoudig worden opengemaakt. De inhoud kan worden vermengt met een smoothie, wat appelmoes of een geprakte banaan. U dient er echter wel rekening mee te houden dat het voor de smaak niet altijd bevorderlijk is. Sommige inhoudsstoffen zijn namelijk zuur of bitter.

 

Twee technieken als hulp bij het doorslikken van supplementen

Er zijn daarnaast twee technieken mogelijk die het doorslikken van grote pillen of tabletten kunnen vereenvoudigen.

 

Waterflesmethode1. De waterfles methode voor pillen of tabletten:

Vul een waterflesje met water. Plaats de pil of capsule op uw tong. Plaats uw lippen rondom de hals van het flesje en neem met een rustige, achterwaartse beweging een flinke slok van het water. Zorg dat er geen lucht bijkomt.

 

 

 

Gebogen Hoofd Methode2. De gebogen hoofd methode voor capsules:

Plaats de capsule op uw tong. Neem een slok water, maar slik nog niets door. Buig nu uw hoofd met de kin richting de borst. Het water met daarin de capsule zal nu naar achteren in uw keel drijven. Slik in deze positie het water met de capsule door.

 

 

 

Softgels
Softgels zijn eigenlijk heel gemakkelijk te verwerken, vooral als er een plantaardige olie in zit. Vaak is deze olie (zoals bijvoorbeeld Teunisbloemolie) prima van smaak. Bijt met uw hoektanden de softgel open of prik er met een naald, speld of een het puntje van een scherp mes een gaatje in. Vermeng de olie met uw voedsel en gooi het omhulsel weg.

 

Opgepast: doe dit niet met visolie of algenolie capsules. Deze zijn echt het best mét softgel in te nemen.

 

Meer informatie of advies?

Alle stoffen en omhulsels die wij gebruiken, zijn volkomen veilig. Bij vitaminesperpost.nl staat uw gezondheid voorop. Daarom werken we louter met ethisch verantwoorde leveranciers die aan strenge kwaliteitsnormen voldoen. Al onze supplementen zijn vrij van schadelijke stoffen. Voor meer algemene vragen over onze supplementen kunt u een kijkje nemen bij onze veelgestelde vragen. U kunt tijdens kantooruren ook contact opnemen met onze deskundige medewerkers via het contactformulier of telefonisch op 075-6121247.