Past door de brievenbus
Voor 17:00 besteld = vandaag verzonden

 Gratis bezorgd in heel Nederland
Buiten Nederland vanaf 50,-

 Past door de brievenbus
Voor 17:00 besteld = vandaag verzonden

 Gratis bezorgd in heel Nederland
Buiten Nederland vanaf 50,-

 Gratis bezorgd in heel Nederland
Buiten Nederland vanaf 50,-

 Gratis bezorgd in heel Nederland
Buiten Nederland vanaf 50,-

Aminozuren

Aminozuren zijn de basis van alle levensprocessen

Top 5 meest verkocht


Producten 1-20 van 46

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-20 van 46

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Aminozuren

Wat zijn aminozuren? 

Aminozuren zijn de bouwstenen voor ons lichaam. Aminozuren kunt u zich het beste voorstellen als losse kralen. Als u van deze kralen een ketting maakt, dan heeft u een eiwit. Eiwitten zijn namelijk een keten van verschillende aminozuren aan elkaar. Dat eiwitten belangrijk voor het lichaam zijn, is af te leiden uit de naam. Niet voor niets heten ze proteïnen. ‘Protos’ betekent namelijk ‘eerste’ of ‘belangrijkste’. Er bestaan 22 fundamentele aminozuren, waarvan er negen essentieel zijn. 

Waar zijn aminozuren goed voor? 

Aminozuren en eiwitten zijn belangrijke bouwstoffen. Zij worden in de eerste plaats door het lichaam gebruikt voor de opbouw, het in stand houden en het herstel van spieren, botten, tanden, nagels, bindweefsel, huid en het DNA. Aminozuren vervullen veel belangrijke functies. Ze transporteren stoffen in ons lichaam en dragen bij aan de vorming van hormonen, enzymen en afweerstoffen. 

Het lichaam kan een aantal aminozuren zelf aanmaken. Negen ‘essentiële’ aminozuren kunnen niet door het lichaam worden gemaakt en dient u daarom via de voeding binnen te krijgen. Deze essentiële aminozuren zijn fenylalaninetryptofaan, isoleucine, leucine, histidine, lysinemethionine, threonine en valine.

De drie bekendste essentiële aminozuren zijn lysine, leucine en isoleucine. Deze aminozuren worden door veel sporters gebruikt. Bij een eenzijdige voeding, het ouder worden en intensieve sportbeoefening kunnen niet-essentiële aminozuren ook essentieel worden. Voldoende aminozuren zijn van groot belang om het lichaam optimaal te laten functioneren. Met een aminozuur complex met meerdere aminozuren zoals Aminozuur Plus, weet u zeker dat u ze allemaal voldoende binnenkrijgt.

Waarom kiezen voor een Aminozuren Complex? 

We halen het grootste gedeelte van onze dagelijkse aanbevolen hoeveelheid aminozuren uit gezonde voeding. Toch kan het lastig zijn om bij een eiwitbeperkt dieet of een plantaardig dieet voldoende van alle natuurlijke aminozuren binnen te krijgen. Ook kan snelle groei of zware sportbeoefening ervoor zorgen dat een semi-essentieel aminozuur, essentieel wordt. Om deze reden kan het raadzaam zijn om voor een Aminozuren Complex te kiezen. Bij vitaminesperpost.nl kunt u ook verschillende aminozuren los bestellen. Zo kunt u de aminozuren binnenkrijgen die ons lichaam niet zelf aanmaakt.

Service van vitaminesperpost.nl

Bij vitaminesperpost.nl kunt u terecht voor een ruim assortiment aan vitamines, mineralen en andere voedingssupplementen. Wilt u meer informatie over bepaalde producten? U kunt ons binnen kantooruren altijd bellen op nummer 075-6121247 of contact met ons opnemen via het contactformulier.