Past door de brievenbus
Voor 17:00 besteld = vandaag verzonden

 Gratis bezorgd in heel Nederland
Buiten Nederland vanaf 50,-

 Past door de brievenbus
Voor 17:00 besteld = vandaag verzonden

 Gratis bezorgd in heel Nederland
Buiten Nederland vanaf 50,-

 Gratis bezorgd in heel Nederland
Buiten Nederland vanaf 50,-

 Gratis bezorgd in heel Nederland
Buiten Nederland vanaf 50,-

Antioxidanten

Antioxidanten

Antioxidanten beschermen het lichaam tegen oxidatieve stress

Producten 1-20 van 36

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-20 van 36

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Antioxidanten

Wat zijn antioxidanten?

Antioxidanten is een verzamelnaam voor stoffen zoals de vitamines C en E, bètacarroteen, het lichaamseigen glutathion, de mineralen selenium en zink en bioactieve stoffen zoals flavonoïden. De letterlijke uitleg van het woord antioxidant is ‘tegen oxide’. Oxidatie betekent ‘uit elkaar vallen’. Het is te vergelijken met het roesten van ijzer. De oorzaak van oxidatie ligt bij de ‘vrije radicalen’. Dit zijn stoffen die onze gezonde cellen beschadigen. Antioxidanten vangen vrije radicalen weg, om gezonde cellen en weefsels te beschermen. 

Vrije radicalen in het lichaam

Als de balans zoek is, zijn er meer vrije radicalen in ons lichaam aanwezig dan antioxidanten. Deze vrije radicalen tasten niet alleen ongezonde maar ook gezonde weefsels en cellen aan. Er zijn allerlei factoren die deze balans kunnen verstoren, zoals een ongezond voedingspatroon, roken, stress, medicijnen en luchtvervuiling. Gelukkig is er ook goed nieuws! Als we de beschikking hebben over een flink arsenaal aan antioxidanten, ondersteunt dat onze gezondheid. Onze natuurlijke ‘bodyguards’, de antioxidanten, zijn in staat om vrije radicalen te vangen en onschadelijk te maken. Uit onderzoek blijkt dat antioxidanten ons lichaam beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

Antioxidanten in voeding

Via gezonde voeding kunnen we veel antioxidanten binnen krijgen. Groenten, fruit, noten, kruiden en specerijen zitten vol met antioxidanten. Blauwe bessen, pure chocolade en zelfs rode wijn bevatten grote hoeveelheden antioxidanten, waaronder vitamine C, E en flavonoïden. Daarnaast krijgt u deze super beschermers binnen via bepaalde soorten thee, vers vruchtensap, maar ook koffie. Wanneer u twijfelt of u dagelijks voldoende antioxidanten via de voeding binnenkrijgt, kunt u kiezen voor een supplement. 

Hieronder ziet u een overzicht van fruit en groente die veel antioxidanten bevat:

Antioxidanten pillen

Antioxidanten supplementen kopen bij Vitaminesperpost.nl

Bij Vitaminesperpost.nl kunt u verschillende supplementen zoals pillen en poeders met antioxidanten kopen. Ze vormen een goede aanvulling op een gezond en evenwichtig voedingspatroon. Wij hebben voor elk wat wils. Onze supplementen met antioxidanten zijn ideaal voor mensen met een drukke leefstijl die zeker willen weten dat ze er toch voldoende van binnenkrijgen.

‘Antioxidantenbom’ van fruit en superfoodpoeders

Als u liever geen capsules slikt, maar toch extra antioxidanten wilt binnen krijgen, raden wij aan om onze fruit- en superfoodpoeders te kopen. U kunt deze antioxidante poeders mengen met water, sap of yoghurt. Nieuw in ons assortiment zijn de poeders van wilde vruchten zoals wilde frambooswilde zwarte beswilde lingonbeswilde blauwe bosbes, en wilde veenbessen of cranberry's. Combineer meerdere fruitpoeders in een heerlijke smoothie met wat vers fruit en u heeft een ware 'antioxidantenbom'. 

Persoonlijk contact over antioxidanten

Hierboven ziet u een overzicht van supplementen die u in onze webshop kunt kopen. Dit zijn pillen en poeders met een hoge dosering antioxidanten. Als u er niet uitkomt, kunt u ons binnen kantoortijden op nummer 075-6121247 bellen voor persoonlijk advies. U kunt ook gebruik maken van ons contactformulier. Wij staan u graag te woord.