Past door de brievenbus
Voor 17:00 besteld = vandaag verzonden

 Gratis bezorgd in heel Nederland
Buiten Nederland vanaf 50,-

 Past door de brievenbus
Voor 17:00 besteld = vandaag verzonden

 Gratis bezorgd in heel Nederland
Buiten Nederland vanaf 50,-

 Gratis bezorgd in heel Nederland
Buiten Nederland vanaf 50,-

 Gratis bezorgd in heel Nederland
Buiten Nederland vanaf 50,-

Ashwagandha

Alles over:
Ashwagandha Supplementen

Wat is ashwagandha?

Ashwagandha (Withania somnifera) is een belangrijk kruid in de Ayurveda omdat het vele toepassingen kent. Ashwagandha wordt gezien als een adaptogeen. Adaptogenen hebben als eigenschap dat ze een positieve invloed kunnen uitoefenen op zowel het lichaam als op de geest. In Ayurvedische kruidenkunde wordt ashwagandha gekenmerkt als een ‘rasayana’. Dat betekent dat het wordt gebruikt om de fysieke en mentale gezondheid te bevorderen. Veel van onze klanten kopen dit supplement daarom ook om zich beter te kunnen aanpassen bij stress-situaties. Ook wordt Ashwagandha vanwege de rustgevende invloed ingezet om beter te kunnen slapen of om de gemoedstoestand te ondersteunen.

Topkwaliteit Ashwagandha extract van Sabinsa

Hoewel ashwagandha al sinds de oudheid wordt gebruikt, varieert de kwaliteit bij verschillende aanbieders. Veiligheid en kwaliteit zijn voor ons topprioriteit. Onze leverancier Sabinsa is meer dan 20 jaar een toonaangevend bedrijf in ayurvedische kruiden. Het bedrijf beschikt over strenge protocollen bij het telen van dit ingrediënt, dat steeds populairder wordt. Onze leverancier let goed op de authenticiteit en herkomst van de grondstof. Bij elke batch worden fit-for-quality-kwaliteitstests uitgevoerd. Dit om problemen met betrekking tot de kwaliteit uit te sluiten. Hierdoor kunnen wij continue een hoogwaardige kwaliteit ashwaganda te garanderen. Er wordt bijvoorbeeld goed gekeken naar het moment waarop de ashwagandha wortels worden geoogst. Daarnaast worden er geen schadelijke oplosmiddelen gebruikt bij het extractieproces. Het belangrijkste is dat het ashwagandha extract uiteindelijk eerst uitgebreid wordt getest op ongewenste stoffen en zuiverheid. Ook wordt er goed gecontroleerd dat het ashwagandha extract een minimum aan actieve inhoudsstoffen bezit. U kunt daarbij denken aan de alkaloïden, withanolides en withaferines.

Ashwagandha: goed voor lichaam en geest

De actieve stoffen uit de Ashwagandha wortel hebben een positieve invloed op de gemoedstoestand. Omdat het een adaptogene invloed heeft op zowel het lichaam als de geest, kan het voor vele toepassingen  worden gebruikt. Een ‘adaptogene stof’ kan zowel rustgevend als stimulerend werken, afhankelijk van de situatie. Tegenwoordig leven wij in een gehaaste samenleving en dan kan juist dit extract goede ondersteuning bieden. In de ervaringen van onze klanten wordt het rustgevend effect van dit kruid opvallend vaak genoemd. Een ontspannen geest is ook belangrijk om goed te kunnen slapen. En een goede nachtrust is vaak de start voor weer nieuwe dag vol energie met een goed gemoed.

Ashwagandha en ‘de kracht van een hengst’

De letterlijke betekenis van het woord ashwagandha is ‘paardengeur’. Dit ​​is omdat de verse wortels van het kruid ruiken als een paard. En al eeuwen gaat de legende in India dat wanneer u ashwagandha gebruikt, u de kracht en vitaliteit van een paard krijgt. Of dit kruid naar een paard ruikt, kunnen wij niet aangeven. Het is wel belangrijk om te weten dat Ashwagandha extract een sterke aardse geur heeft. Het opmerkelijke is wel dat in het Latijn de soortnaam somnifera kan worden vertaald als 'slaapverwekkend'. 

Welke ashwagandha supplementen zijn er?

In onze webshop bieden wij 2 soorten ashwagandha aan. Onze supplementenkunnen vooral helpen bij stress. Stress heeft tegenwoordig een steeds grotere impact op het persoonlijke leven en de gezondheid van mensen. Naar schatting ervaart 75% van de mensen in de westerse landen fysieke kenmerken van stress, terwijl nog eens 70% geestelijke kenmerken ervaart. Hierdoor wordt er vaker gekeken naar een 'natuurlijke' cognitieve ondersteuning in de vorm van een supplement.  

Deze zijn allebei afkomstig van topmerken, maar de stoffen worden elk op een eigen manier aan de wortel onttrokken. Dit resulteert volgens veel gebruikers in een verschillende uitwerking. Laten we deze twee ashwagandha extracten eens nader bekijken en bepalen wat voor u het beste kan werken.

Verschil ashwagandha extract en KSM-66

Het is voor de twee verschillende soorten ashwagandha goed om rekening te houden met het volgende: het klopt dat ashwagandha en KSM-66 over het algemeen dezelfde potentiële voordelen bieden bij het ondersteunen van gezonde stressniveaus. Beide worden ondersteund door klinische tests en komen uit dezelfde plant. Er wordt dus grondig onderzoek gedaan naar de potentiële voordelen van ashwagandha. Dus wat maakt het verschil en hoe verhouden ze zich tot reguliere ashwagandha extracten?

Meer withanoliden, meer kalmerend

De meeste extracten van ashwagandha zijn gestandaardiseerd op 2,5% withanoliden. Dit betekent dat 2,5% van het extract withanoliden bevat. Withanoliden bestaan uit een groep van ten minste 7 verwante verbindingen in ashwagandha. Ons standaard ashwagandha supplement is gestandaardiseerd op 7% withanolides. Dit bevat een van de hoogste niveaus aan withanoliden. De mensen die vooral de behoefte hebben aan een goed kalmerend effect en/of een goede nachtrust, adviseren wij om te kiezen voor onze Sabinsa versie.

KSM-66: de natuurlijke versie

KSM-66 koos voor een andere benadering. Hun ashwagandha extract is gestandaardiseerd op 5% withanoliden, maar biedt een extract met de natuurlijke verhoudingen van de ashwagandha wortel. Dit bedrijf heeft 14 jaar onderzoek gedaan om een juiste balans in actieve stoffen te vinden zoals die van oorsprong in de wortel zitten. De gedachte hierachter is niet om de grootste hoeveelheid withanoliden te bieden, maar om de juiste verhoudingen te leveren. Dit betekent dat KSM-66 niet zo krachtig is, maar door velen wordt omschreven als stimulerend en energie gevend, terwijl het tegelijkertijd de gezonde stressniveaus ondersteunt. Vaak geven mensen met milde stress de voorkeur aan KSM-66 Ashwagandha.

Welk supplement kunt u het beste kiezen? 

Of u de keuze maakt voor ashwagandha of voor KSM-66 ashwagandha, is afhankelijk van wat u zoekt. Wanneer u besluit om ashwagandha extract te kopen in onze webshop, dan kiest u voor een product dat voornamelijk dagelijkse stress- en slaapondersteuning biedt. KSM-66 ashwagandha bevat weer andere stoffen die de concentratie, geheugen en energie kunnen ondersteunen. De beste ashwagandha kan dus voor ieder persoon anders zijn. 

Kenmerken Sabinsa

 • Bevat minimaal 7% withanoliden
 • Ethanol extractie
 • Voornamelijk goed bij stress en voor het slapen
 • Sabinsa is groot A-merk in de Ayurveda
 • Wordt al jaren met succes bij ons verkocht!
 • Geschikt voor veganisten

Kenmerken KSM-66

 • Bevat 'volledig spectrum' aan stoffen uit de plant
 • Bevat minimaal 5% withanoliden
 • Voornamelijk goed bij concentratie, energie, sport
 • Afkomstig uit duurzame teelt
 • Speciale extractie met water en melk
 1. Ashwagandha Premium
  Ashwagandha Premium
  Waardering:
  97%
 2. Ashwagandha BIO
  Ashwagandha KSM-66
  Waardering:
  93%
 3. Ashwagandha
  Ashwagandha Extract
  Waardering:
  95%

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Ashwagandha
  Ashwagandha Extract
  Waardering:
  95%
 2. Ashwagandha BIO
  Ashwagandha KSM-66
  Waardering:
  93%
 3. Ashwagandha Premium
  Ashwagandha Premium
  Waardering:
  97%

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren