Terug naar Overzicht

Vitamine-B100

Voorraad Op voorraad
InhoudVerpakt per 60 capsules
€ 14,95
 • Koop 2 voor € 11,96 per stuk. en bespaar 20%
 • Koop 3 voor € 11,21 per stuk. en bespaar 25%
 • Koop 4 voor € 10,47 per stuk. en bespaar 30%
Je kunt 50 spaarpunten ontvangen voor het schrijven van een review over dit product.
-
+

Productbeschrijving

Vitamine B100 speelt een centrale rol bij de omzetting van voeding in energie. Het wordt vaak ingenomen bij vermoeidheid. Het supplement bevat maar liefst zes B-vitamines en een aantal andere stoffen, waaronder biotine. B-vitamines zijn onder meer belangrijk voor het zenuwstelsel en dragen bij aan het behoud van een gezonde huid en haargroei. 

 

Kenmerken

 • Bij vermoeidheid (o.a. door B6, B12)
 • Van belang voor het zenuwstelsel (o.a. door B2, B12)
 • Voor huid, haar en nagels (o.a. door B2, B3, Biotine)
 • Ondersteunt het immuunsysteem (o.a. door B12, Folaat B11 en B6)
 • Goed voor het concentratievermogen (o.a. door B12, B11, B3, B1, Biotine)
 • 30% Korting bij het kopen van 4 verpakkingen
 • Snel + gratis bezorgd binnen Nederland
 • Pakket past door de standaard brievenbus
 • Volgens GMP-kwaliteitsnormen geproduceerd

 

 

Productclassificatie
Dit is een voedingssupplement en geen vervanging voor een gevarieerde voeding

 

 

Vitamine-B100

Meer informatie

Vitamine B1 (thiamine)

Dit is de eerste vitamine B die ontdekt is begin vorige eeuw. Deze vitamine tref je in grote hoeveelheden aan in de spieren van het skelet, de lever, de nieren, de hersenen en in het hart.

Welk voedsel bevat vitamine B1?

Volkorenpasta, volle granen, linzen en bonen bevatten hoge concentraties aan thiamine, maar het meeste kan gehaald worden uit tarwekiemen, zonnebloempitten en varkensvlees dat mager is.

Waarom is vitamine B1 belangrijk?

Thiamine werkt met andere leden van de vitamines B groep samen, het vormt een belangrijke schakel voor de energieproductie in het lichaam. Thiamine wordt daarbij als een enzym gebruikt om glucose en vetten om te zetten in energie en het opslaan van vetten. Het heeft een belangrijke rol in de spijsvertering. Deze stof draagt tevens bij tot een normale werking van het hart en bloedvaten en is van belang voor een goed werkende geheugenfunctie.

Vitamine B2 (riboflavine)

Riboflavine is een aantal jaren later ontdekt als B vitamine na vitamine B1.

Welk voedsel bevat vitamine B2?

De beste bronnen waar je ribloflavine uit kan halen zijn zuivelproducten en vis, zoals eieren, yoghurt, forel en tonijn. Ook zit de vitamine B2 in groente, het meeste zit in Avocado. Tevens vind je deze vitamine terug in rood vlees en donker kippenvlees. Als laatste zit vitamine B2 ook in granen.

Waarom is vitamine B2 belangrijk?

Riboflavine wordt gezien als een belangrijke schakel in de vorming van energie uit glucose, eiwitten en vetten. Deze vitamine is dus van belang als u een normaal energieleverend metabolisme wilt. Riboflavine is heeft ook een rol bij verschillende antioxidatieve reacties in het lichaam, omdat vitamine B2 helpt bij het aanmaken van witte bloedcellen is het daarom ook goed voor het immuunsysteem.

Vitamine B3 (niacine)

Niacine is een vitamine die we uit voedsel kunnen halen maar het lichaam kan het zelf ook aanmaken via het aminozuur tryptofaan.

Welk voedsel bevat vitamine B3?

Voeding dat een hoog gehalte heeft aan eiwitten bevatten niacine. Je kan dan denken aan b.v. vis, roodvlees, gevogelte en lever. Wanneer voeding een hoog tryptofaan gehalte heeft kan dat helpen het vitamine B3 niveau op te hogen in het lichaam, we praten dan over o.a. zuivelproducten en eieren.

Waarom is vitamine B3 belangrijk?

Vitamine B3 is het meest van belang in de rol als enzym. Niacine speelt wel bij een paar honderd verschillende enzymatische reacties in het lichaam een rol. Het speelt een belangrijk functie bij het omzetten van koolhydraten, vetten, eiwitten in energie. Ook bevordert niacine de spijsvertering door dat het het spijsverterings kanaal indirect activeert. Niacine speelt ook een rol bij het verwerken van vetten en wordt gebruikt door de leverfunctie bij het produceren van het goede cholesterol (HDL). Vitamine B3 heeft dus een belangrijke rol bij het bevorderen van de vetstofwisseling, dit maakt het belangrijk in zijn functie om het zenuwstelsel en geheugen te ondersteunen.

Vitamine B5 (pantotheenzuur)

Welk voedsel bevat vitamine B5?

Pantotheenzuur kan je terugvinden in alle voedingsmiddelen, maar in lever en nieren zit het in hogere concentraties. Ook goede bronnen van vitamine B5 zijn o.a. rood vlees, gevogelte en yoghurt en linzen.

Waarom is vitamine B5 belangrijk?

Pantotheenzuur is belangrijk voor de synthese van essentiële vetten en andere vetstoffen zoals cholesterol. Door dat vitamine B5 in celmembramen aanwezig is betekent dat het cruciaal is voor het zenuwstelsel. Het helpt o.a. bij het aanmaken van neurotransmitters (dit zijn de chemische boodschappers in het zenuwstelsel). Pantotheenzuur draagt bij tot normale mentale prestaties.

Vitamine B6 (pyridoxine)

Vitamine B6 is betrokken bij meer dan 100 verschillende chemische reacties, doordat pyridoxine niet zelf aangemaakt wordt in het lichaam moeten wij het in zijn geheel uit voeding halen.

Welke voedsel bevat vitamine B6?

Rood vlees, gevogelte, lever, peulvruchten, kikkererwten en vis bevatten in ruimere mate vitamine B6. Ook kunt u het halen uit volle granen en zilvervliesrijst. Spinazie, asperges, bloemkool, bananen en wortelgewassen zijn ook een goede bron van pyridoxine.

Waarom is vitamine B6 belangrijk?

Pyridoxine is vooral gekoppeld bij het omzetten en afbreken van eiwitten. Hierdoor heeft vitamine B6 een essentiële rol in de vorming van antilichamen, dit heeft het lichaam nodig om een sterk immuunsysteem op te bouwen. Vitamine B6 speelt net als de meeste b-vitamines een voorname rol in de energieproductie. Dit doet het bij het vormen van rode bloedcellen, deze rode bloedcellen helpen bij het vervoeren van zuurstof wat nodig is voor het vrijkomen van glucose en voor het gebruik van eiwitten als energie. Pyridoxine heeft ook een onmisbare rol voor de werking van het zenuwstelsel omdat het gebruikt wordt voor het vormen van neurotransmitters. Deze neurotransmitters zijn chemische boodschappers die onze stemming en mentale processen reguleren. Vitamine B6 heeft door haar rol in de cel reproductie (vernieuwen van cellen) een belangrijke invloed op een het behouden van een gezonde huid.

Vitamine B12 (cobalamine)

B12 is een ander soort B vitamine doordat het niet aangemaakt wordt door dieren of planten maar voorkomt uit bacteriën,schimmels en algen. Het andere unieke aan cobalamine komt doordat het een mineraal bevat: kobalt. En het opnemen van vitamine B12 in het lichaam is ook een complex verhaal wat afhankelijk is van maagzuur en eiwitten.

Welk voedsel bevat vitamine B12?

De meeste hoeveelheden van vitamine B12 zijn te halen uit dierlijke bronnen zoals rood vlees, lever, gevogelte en wild. Vis wat veel vet bevat is ook rijk aan cobalamine. Eieren en zuivelproducten bevatten ook vitamine B12.

Waarom is vitamine B12 belangrijk?

Vitamine B12 wordt gebruikt bij de activering van eiwitten en vooral bij de synthese van het aminozuur methionine. Dit maakt de cobalamine uitzonderlijk belangrijk bij het juist reproduceren van het DNA, dit is weer belangrijk voor het vormen van nieuwe gezonde cellen in het lichaam. Vitamine B12 heeft net als de andere B vitamines een ondersteunde functie voor het zenuwstelsel.

Biotine

Biotine wordt ook wel vitamine B7 genoemd en kan grotendeels uit de voeding gehaald worden. Maar het kan ook door de bacteriën in onze darmflora zelf aangemaakt worden.

Welk voedsel bevat Biotine?

Lever en ander orgaanvlees is een rijke bron aan biotine. Soja producten en vis zijn ook belangrijke bronnen om je biotine gehalte op peil te houden. Uit noten zoals hazelnoten en amandelen kan je goed biotine halen en verschillende soorten groenten.

Waarom is Biotine belangrijk?

Biotine werkt vooral in teamverband met vitamine B5 en heeft invloed op de enzymen en reacties daarvan in het lichaam. Het helpt bij het verwerken van eiwitten en bij het vormen van het cholesterol (het goede cholesterol is een noodzakelijke stof voor het lichaam), net zoals de andere B vitamines draagt Biotine bij een normale werking van het zenuwstelsel en een normale energieproductie in het lichaam. De vitamine B7 is tevens een belangrijke factor bij het onderhouden van een evenwichtige bloedsuikerspiegel, doordat het helpt bij het verwerken van de glucose en het insuline helpt aanmaken.

Foliumzuur

Foliumzuur wordt ook gerekend tot lid van de B vitamines familie en komt in meerdere vormen voor waarvan de folaten de bekendste zijn.

Welk voedsel bevat Foliumzuur?

Foliumzuur tref je aan in groene groenten zoals b.v. asperges, spinazie, broccoli en sla. Andere rijke bronnen van foliumzuur zijn de lever en peulvruchten zoals linzen.

Waarom is Foliumzuur belangrijk?

Folium is onmisbaar bij het juist reproduceren (het namaken) van het DNA, hierdoor speelt het een voorname rol in de basis van een gezonde celvorming in het lichaam. Foliumzuur is daardoor onmisbaar voor het vormen van een gezonde foetus bij zwangere vrouwen.

Samenstelling

Vitamine B100

 

Inhoud:
60 capsules, 55 gram.

 

Ingrediënten per capsule:   %ADH
Vitamine B-1 (thiamine HCl)  100 mg 7143
Vitamine B-2 (riboflavine)
100 mg 6250
Vitamine B-3 (niacinamide) 
100 mg 556
Vitamine B-5 (pantotheenzuur) 
100 mg 1667
Vitamine B-6 (pyridoxine HCl) 
100 mg 4100
Vitamine B-12 (cyanocobalamine) 
100 mcg 10000
Biotine 
100 mcg 67
Foliumzuur  
400 mcg 200
PABA 
10 mg  –
Choline (bitartraat) 
100 mg  –
Inositol (van maïs
100 mg  –Ingrediënten:
Vitamine B-1, Vitamine B-2, Vitamine B-3, Vitamine B-5, Vitamine B-6, Vitamine B-12, Biotine, Foliumzuur, PABA, Choline, Inositol van maïs. Capsulewand: gelatine, siliciumdioxide, magnesiumstearaat.

 

Doseringsadvies:
(indien niet anders voorgeschreven) 1 maal daags 1 capsule.
Dosering niet overschrijden.

 

Waarschuwing:
Dosering niet overschrijden! Niet samen met een Vitamine B6 supplement innemen. Raadpleeg uw gezondheidsprofessional, arts of apotheker bij zwangerschap, borstvoeding, medicijngebruik of onduidelijkheden. Langdurig dagelijks gebruik van deze hoeveelheid B-6 kan in `zeldzame gevallen` milde tintelingen of gevoelloosheid in ledematen veroorzaken.

 

Allergie-informatie: bevat maïs.

 

Raadpleeg een deskundige alvorens supplementen te gebruiken in geval van zwangerschap, lactatie, medicijngebruik en ziekte.

Dit is een voedingssupplement en is geen vervanging voor een gevarieerde voeding.

Droog, koel en buiten bereik van kinderen bewaren.

Ervaringen & Reviews

U plaatst een review over: Vitamine-B100

Hoe waardeert u dit product? *

 
1
2
3
4
5
Productwaardering
Super voor mijn haren
Echt dit helpt voor mijn haren, ze glanzen weer en zijn ook sterker geworden en valt minder uit. Het duurde wel 2 maanden, maar het was het wachten waard. Blijf hier mijn Vitamine B-100 complex kopen! De website is ook erg overzichtelijk.
Productwaardering
Review by Suusje / 13 december 2016
Urine krijgt fel gele kleur van Vitamine B complex
Ik heb sinds het slikken van deze vitamine complex een donkerder urine, ik slik ze om de dag, halverwege dag 2 word de urine weer helder. Drink ongeveer 3 ltr water per dag. waarom deze donkerder kleur?
Antwoord: Het klopt dat door bepaalde B-Vitamines de urine een donkere soms lichtgevende of fel gele kleur krijgt, u hoeft zich helemaal geen zorgen hierover te maken, dit heeft iedereen namelijk. De felgele kleur van de urine komt hoofdzakelijk door de Vitamine B2 in de formule. Vitamine B2 (riboflavine) heeft van zichzelf deze kleur. Helemaal geen reden tot bezorgdheid in dit geval
Productwaardering
Review by Louise / 21 april 2016
Mooie haren en sterke nagels gekregen
Ik heb dit Vitamine B complex laatst besteld en ik kan zeggen dat ik me veel beter voel! ik heb hele sterke nagels gekregen en nog glanzend haar ook!

Productwaardering
Review by Bradley / 16 juni 2015
Hoog gedoseerde Vitamine B complex
Ben blij met deze hooggedoseerde Vitamine B complex.
Productwaardering
Review by RL / 25 november 2014
STAPELKORTING
 • 2 stuks: 20% korting
 • 3 stuks: 25% korting
 • 4 stuks: 30% korting
Webshop Keurmerk
Betaal logo's

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

 

Het artikel is toegevoegd aan uw winkelwagen.


Verder winkelen of Naar kassa en afrekenen

Het artikel is verwijderd van uw winkelwagen.


Verder winkelen of Naar kassa en afrekenen