Terug naar Overzicht

Vitamine-B100

Voorraad Niet op voorraad
InhoudVerpakt per 60 capsules
€ 14,95
 • Koop 2 voor € 11,96 per stuk. en bespaar 20%
 • Koop 3 voor € 11,21 per stuk. en bespaar 25%
 • Koop 4 voor € 10,47 per stuk. en bespaar 30%
Je kunt 50 spaarpunten ontvangen voor het schrijven van een review over dit product.

Productbeschrijving

Vitamine B100 speelt een centrale rol bij de omzetting van voeding in energie. Het wordt vaak ingenomen bij vermoeidheid. Het supplement bevat maar liefst zes B-vitamines en een aantal andere stoffen, waaronder biotine. B-vitamines zijn onder meer belangrijk voor het zenuwstelsel en dragen bij aan het behoud van een gezonde huid en haargroei. 

 

Kenmerken

 • Bij vermoeidheid (o.a. door B6, B12)
 • Van belang voor het zenuwstelsel (o.a. door B2, B12)
 • Voor huid, haar en nagels (o.a. door B2, B3, biotine)
 • Ondersteunt het immuunsysteem (o.a. door B12, Folaat B11 en B6)
 • Goed voor het concentratievermogen (o.a. door B12, B11, B3, B1, biotine)
 • 30% Korting bij het kopen van 4 verpakkingen
 • Snel + gratis bezorgd binnen Nederland
 • Pakket past door de standaard brievenbus
 • Volgens GMP-kwaliteitsnormen geproduceerd

 

 

Productclassificatie
Dit is een voedingssupplement en geen vervanging voor een gevarieerde voeding

 

 

Vitamine-B100

Meer informatie

Vitamine B1 (thiamine)

Dit is de eerste B-vitamine die begin vorige eeuw werd ontdekt. Deze vitamine tref je in grote hoeveelheden aan in de spieren van het skelet, de lever, de nieren, de hersenen en in het hart.

Welk voedsel bevat vitamine B1?

Volkorenpasta, volle granen, linzen en bonen bevatten hoge concentraties aan thiamine, maar het meeste kan uit tarwekiemen, zonnebloempitten en varkensvlees dat mager is worden gehaald.

Waarom is vitamine B1 belangrijk?

Thiamine werkt met andere leden van de vitamine B-groep samen. Het vormt een belangrijke schakel bij de energieproductie in het lichaam. Thiamine wordt daarbij als een enzym gebruikt om glucose en vetten om te zetten in energie en het opslaan van vetten. Het heeft een belangrijke rol in de spijsvertering. Deze stof draagt tevens bij tot een normale werking van het hart en de bloedvaten en is van belang voor een goed werkende geheugenfunctie.

Vitamine B2 (riboflavine)

Riboflavine is een aantal jaren later, na vitamine B1, als vitamine ontdekt.

Welk voedsel bevat vitamine B2?

De beste bronnen voor ribloflavine zijn zuivelproducten en vis, zoals eieren, yoghurt, forel en tonijn. Ook zit de vitamine B2 in groente, het meeste zit in avocado. Tevens vind je deze vitamine terug in rood vlees en donker kippenvlees. Als laatste zit vitamine B2 ook in granen.

Waarom is vitamine B2 belangrijk?

Riboflavine wordt gezien als een belangrijke schakel in de vorming van energie uit glucose, eiwitten en vetten. Deze vitamine is dus van belang als u een normaal energieleverend metabolisme wilt. Riboflavine is heeft ook een rol bij verschillende antioxidatieve reacties in het lichaam, omdat vitamine B2 helpt bij het aanmaken van witte bloedcellen. Het is daarom ook goed voor het immuunsysteem.

Vitamine B3 (niacine)

Niacine is een vitamine die we uit voedsel kunnen halen, maar het lichaam kan het zelf ook aanmaken via het aminozuur tryptofaan.

Welk voedsel bevat vitamine B3?

Voeding dat een hoog gehalte aan eiwitten heeft, bevat niacine. U kunt dan denken aan bijvoorbeeld vis, roodvlees, gevogelte en lever. Wanneer voeding een hoog tryptofaangehalte heeft, kan dat helpen het vitamine B3-niveau in het lichaam op te hogen. Denk hierbij onder meer aan zuivelproducten en eieren.

Waarom is vitamine B3 belangrijk?

Vitamine B3 is het meest van belang in de rol als enzym. Niacine speelt wel bij een paar honderd verschillende enzymatische reacties in het lichaam een rol. Het speelt een belangrijk functie bij het omzetten van koolhydraten, vetten, eiwitten in energie. Ook bevordert niacine de spijsvertering doordat deze vitamine het spijsverteringskanaal indirect activeert. Niacine speelt tevens een rol bij het verwerken van vetten en wordt door de lever gebruikt bij het produceren van het goede cholesterol (HDL). Vitamine B3 heeft dus een belangrijke rol bij het bevorderen van de vetstofwisseling. Dit is van belang voor de functie om het zenuwstelsel en geheugen te ondersteunen.

Vitamine B5 (pantotheenzuur)

Welk voedsel bevat vitamine B5?

Pantotheenzuur is in alle voedingsmiddelen terug te vinden, maar in lever en nieren bevinden zich duidelijk hogere concentraties. Andere goede bronnen van vitamine B5 zijn onder meer rood vlees, gevogelte, yoghurt en linzen.

Waarom is vitamine B5 belangrijk?

Pantotheenzuur is belangrijk voor de synthese van essentiële vetten en andere vetstoffen, zoals cholesterol. Omdat vitamine B5 in celmembramen aanwezig is, betekent dit dat B5 cruciaal is voor het zenuwstelsel. Het helpt onder meer bij het aanmaken van neurotransmitters, oftewel chemische boodschappers in het zenuwstelsel. Pantotheenzuur draagt bij aan normale mentale prestaties.

Vitamine B6 (pyridoxine)

Vitamine B6 is betrokken bij meer dan 100 verschillende chemische reacties. Omdat pyridoxine niet zelf in het lichaam wordt aangemaakt, moeten wij het geheel uit voeding halen.

Welke voedsel bevat vitamine B6?

Rood vlees, gevogelte, lever, peulvruchten, kikkererwten en vis bevatten in ruimere mate vitamine B6. Ook kunt u het uit volle granen en zilvervliesrijst halen. Spinazie, asperges, bloemkool, bananen en wortelgewassen zijn eveens een goede bron van pyridoxine.

Waarom is vitamine B6 belangrijk?

Pyridoxine is vooral gekoppeld aan het omzetten en afbreken van eiwitten. Hierdoor heeft vitamine B6 een essentiële rol in de vorming van antilichamen. Dit heeft het lichaam nodig om een sterk immuunsysteem op te bouwen. Vitamine B6 speelt net als de meeste B-vitamines een voorname rol in de energieproductie. Dit doet het bij het vormen van rode bloedcellen. Deze rode bloedcellen helpen bij het vervoeren van zuurstof, wat nodig is voor het vrijkomen van glucose en voor het gebruik van eiwitten als energie. Pyridoxine heeft ook een onmisbare rol voor de werking van het zenuwstelsel omdat het voor het vormen van neurotransmitters wordt gebruikt. Deze neurotransmitters zijn chemische boodschappers die onze stemming en mentale processen reguleren. Vitamine B6 heeft door haar rol in de celreproductie (vernieuwen van cellen) een belangrijke invloed op een het behouden van een gezonde huid.

Vitamine B12 (cobalamine)

B12 is een ander soort B-vitamine omdat deze wordt aangemaakt door dieren of planten en voorkomt uit bacteriën,schimmels en algen. Het andere unieke aan cobalamine komt doordat het een mineraal bevat, kobalt. Het opnemen van vitamine B12 in het lichaam is een complex verhaal dat afhankelijk is van maagzuur en eiwitten.

Welk voedsel bevat vitamine B12?

De meeste hoeveelheden van vitamine B12 zijn uit dierlijke bronnen te halen zoals rood vlees, lever, gevogelte en wild. Vis die veel vet bevat, is ook rijk aan cobalamine. Eieren en zuivelproducten bevatten ook vitamine B12.

Waarom is vitamine B12 belangrijk?

Vitamine B12 wordt gebruikt bij de activering van eiwitten en vooral bij de synthese van het aminozuur methionine. Dit maakt de cobalamine uitzonderlijk belangrijk bij het juist reproduceren van het DNA. Dit is weer belangrijk voor het vormen van nieuwe gezonde cellen in het lichaam. Vitamine B12 heeft net als de andere B-vitamines een ondersteunde functie voor het zenuwstelsel.

Biotine

Biotine wordt ook wel vitamine B7 genoemd en kan grotendeels uit de voeding worden gehaald. Maar het kan ook door de bacteriën in onze darmflora zelf worden aangemaakt.

Welk voedsel bevat biotine?

Lever en ander orgaanvlees zijn rijke bronnen aan biotine. Sojaproducten en vis zijn ook belangrijke bronnen om je biotinegehalte op peil te houden. Uit noten zoals hazelnoten en amandelen kun je goed biotine halen alsmede uit verschillende soorten groenten.

Waarom is biotine belangrijk?

Biotine werkt vooral in teamverband samen met vitamine B5 en heeft invloed op de enzymen en reacties daarvan in het lichaam. Het helpt bij het verwerken van eiwitten en bij het vormen van het cholesterol (het goede cholesterol is een noodzakelijke stof voor het lichaam) en net zoals de andere B-vitamines draagt biotine bij aan een normale werking van het zenuwstelsel en een normale energieproductie in het lichaam. Vitamine B7 is tevens een belangrijke factor bij het onderhouden van een evenwichtige bloedsuikerspiegel, omdat het helpt bij het verwerken van de glucose en het insuline helpt aanmaken.

Foliumzuur

Foliumzuur wordt ook gerekend tot de B-vitamines en komt in meerdere vormen voor, waarvan folaten de bekendste zijn.

Welk voedsel bevat foliumzuur?

Foliumzuur tref je aan in groene groenten als bijvoorbeeld asperges, spinazie, broccoli en sla. Andere rijke bronnen van foliumzuur zijn de lever en peulvruchten, zoals linzen.

Waarom is foliumzuur belangrijk?

Folium is onmisbaar bij het reproduceren van het DNA. Hierdoor speelt het een voorname rol in de basis van een gezonde celvorming in het lichaam. Foliumzuur is daardoor onmisbaar voor het vormen van een gezonde foetus bij zwangere vrouwen.

Samenstelling

Vitamine B100

 

Inhoud:
60 capsules, 60 gram.

 

Ingrediënten per capsule:   RI*
Vitamine B1 (thiamine HCl)  100 mg 9091%
Vitamine B2 (riboflavine)
100 mg 7143%
Vitamine B3 (niacinamide) 
100 mg 625%
Vitamine B5 (pantotheenzuur) 
100 mg 1667%
Vitamine B6 (pyridoxine HCl) 
100 mg 7143%
Vitamine B12 (cyanocobalamine) 
100 mcg 4000%
Biotine 
100 mcg 200%
Foliumzuur  
400 mcg 200%
PABA 
10 mg  –
Choline (bitartraat) 
100 mg  –
Inositol (van maïs
100 mg  –

* Referentie-inname

Ingrediënten:
Vitamine B1, vitamine B2, vitamine B3, vitamine B5, vitamine B6, vitamine B12, biotine, foliumzuur, PABA, choline, inositol van maïs, capsule (gelatine), antiklontermiddel (siliciumdioxide, magnesiumstearaat).

 

Doseringsadvies:
(Indien niet anders voorgeschreven) 1-maal daags 1 capsule.
Dosering niet overschrijden.

 

Allergie-informatie: bevat maïs.

 

Waarschuwing:
Dosering niet overschrijden! Niet samen met een vitamine B6 supplement innemen. Raadpleeg uw gezondheidsprofessional, arts of apotheker bij zwangerschap, borstvoeding, medicijngebruik of onduidelijkheden. Langdurig dagelijks gebruik van deze hoeveelheid B6 kan in `zeldzame gevallen` milde tintelingen of gevoelloosheid in ledematen veroorzaken.

 

Dit voedingssupplement is niet geschikt voor kinderen tot en met 17 jaar.

 

 

Raadpleeg een deskundige alvorens supplementen te gebruiken in geval van zwangerschap, lactatie, medicijngebruik en ziekte.

Dit is een voedingssupplement en geen vervanging voor een gevarieerde voeding.

Droog, koel en buiten bereik van kinderen bewaren.

Ervaringen & Reviews

U plaatst een review over: Vitamine-B100

Hoe waardeert u dit product? *

 
1
2
3
4
5
Productwaardering
Dun haar
Advies van de kapper vanwege dun haar, ik zie mijn haar voller worden qua volume. Drie maanden gebruikt en na een jaar moet er een groter verschil zichtbaar zijn. We gaan er voor
Productwaardering
Review by Lian / 26 maart 2018
Samen met B12
Mag ik het samen met vitamine B12 gebruiken en htp 5?
Antwoord: U mag het met 5-htp en B-12 combineren. Alleen gebruik hier geen supplementen bij die B-6 bevatten.
Productwaardering
Review by Miranda / 20 februari 2018
Super voor mijn haren
Echt dit helpt voor mijn haren, ze glanzen weer en zijn ook sterker geworden en valt minder uit. Het duurde wel 2 maanden, maar het was het wachten waard. Blijf hier mijn Vitamine B-100 complex kopen! De website is ook erg overzichtelijk.
Productwaardering
Review by Suusje / 13 december 2016
Urine krijgt fel gele kleur van Vitamine B complex
Ik heb sinds het slikken van deze vitamine complex een donkerder urine, ik slik ze om de dag, halverwege dag 2 word de urine weer helder. Drink ongeveer 3 ltr water per dag. waarom deze donkerder kleur?
Antwoord: Het klopt dat door bepaalde B-Vitamines de urine een donkere soms lichtgevende of fel gele kleur krijgt, u hoeft zich helemaal geen zorgen hierover te maken, dit heeft iedereen namelijk. De felgele kleur van de urine komt hoofdzakelijk door de Vitamine B2 in de formule. Vitamine B2 (riboflavine) heeft van zichzelf deze kleur. Helemaal geen reden tot bezorgdheid in dit geval
Productwaardering
Review by Louise / 21 april 2016
Mooie haren en sterke nagels gekregen
Ik heb dit Vitamine B complex laatst besteld en ik kan zeggen dat ik me veel beter voel! ik heb hele sterke nagels gekregen en nog glanzend haar ook!

Productwaardering
Review by Bradley / 16 juni 2015
Hoog gedoseerde Vitamine B complex
Ben blij met deze hooggedoseerde Vitamine B complex.
Productwaardering
Review by RL / 25 november 2014
STAPELKORTING
 • 2 stuks: 20% korting
 • 3 stuks: 25% korting
 • 4 stuks: 30% korting
Webshop Keurmerk
Betaal logo's

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

 

Het artikel is toegevoegd aan uw winkelwagen.


Verder winkelen of Naar kassa en afrekenen

Het artikel is verwijderd van uw winkelwagen.


Verder winkelen of Naar kassa en afrekenen