Past door de brievenbus
Voor 17:00 besteld = vandaag verzonden

 Gratis bezorgd in heel Nederland
Buiten Nederland vanaf 50,-

Kurkuma-extract SMALL

Waardering:
100% of 100
1  Review
 • Goed voor de galfunctie*
 • Heeft een positieve invloed op de lever*
 • Helpt de spijsvertering*
Op voorraad: Ja
Inhoud
30 capsules
Lentedeal 17,06 Normale prijs 18,95
Op verlanglijstje
Verdien 50 punten door een review over dit product te schrijven

Stapelkorting*

40% KORTING
bij 4 dezelfde producten

35% KORTING
bij 3 dezelfde producten

30% KORTING
bij 2 dezelfde producten

11e GRATIS 
bij 10 dezelfde producten

*Uitgezonderd Bulk & Small producten

10 = 11 bij 10 dezelfde
producten is de 11de GRATIS

 • Voor 17.00 besteld op werkdagen, vandaag verzonden
 • Gratis bezorging binnen Nederland
 • Pakket past door een standaard brievenbus

Beschrijving

Kurkuma-extract (Curcuma longa) is een van ’s werelds meest gewaardeerde kruiden en wordt in Nederland ook wel geelwortel genoemd. Het is verantwoordelijk voor de kleur in kerrie en mosterd. In India wordt het al eeuwenlang succesvol gebruikt voor gezonde en soepele gewrichten en voor de darmfunctie. Kurkuma is een enorm krachtige antioxidant. Elke capsule bevat maar liefst 500 mg curcumine! Dit is de stof in kurkuma die zo waardevol is. De capsules zijn geschikt voor vegetariërs en veganisten.

TIP: Klik hier voor voordeelverpakkingen.

Kenmerken

 • Speciaal met 5 mg BioPerine® (zwarte peperextract)
 • Curcumin C3 Complex®
 • Goed voor hart en bloedvaten*
 • Voor behoud soepele gewrichten*
 • Heeft een positieve invloed op de lever
 • Antioxidant*
 • Goed voor de galfunctie*
 • Helpt de spijsvertering*
 • Snel + gratis bezorgd binnen Nederland
 • Pakket past door de standaard brievenbus
 • Volgens IFS-kwaliteitsnormen geproduceerd

*Evaluatie gezondheidsclaims is lopende.

Productclassificatie:
Dit is een voedingssupplement en geen vervanging voor gevarieerde voeding


Meer informatie

Kurkuma: geliefd in Aziatische keuken

Kurkuma wordt in Nederland ‘geelwortel’ genoemd, in het Indonesisch ‘koenjit’ en in het Engels ‘turmeric’. Kurkuma is de gele wortel van de plant Curcuma longa, die oorspronkelijk uit de tropische gebieden van India en Zuidoost-Azië komt. Het wortelpoeder is geliefd in de Aziatische keuken en wordt ook gebruikt als kleurstof bij het verven van stoffen.

Wat zijn curcuminoïden?

Uit de gemalen wortel van de Curcuma longa worden curcuminoïden gewonnen. Curcuminoïden zijn moleculen die bekend staan als polyfenolen. Dat zijn plantaardige stoffen die het menselijk lichaam op verschillende manieren kunnen beïnvloeden. Ons kurkuma-extract bevat maar liefst 95% (475 mg) van deze heilzame curcuminoïden, waarvan de stof curcumine de bekendste is. Voor een betere opname is daar nog zwarte peperextract aan toegevoegd.

Waar is kurkuma-extract goed voor?

In Azië is men al eeuwen bekend met de voordelen die het gebruik van kurkuma biedt. De belangrijkste voordelen van deze krachtige antioxidant zijn onder meer dat het goed is voor de lever, dat het de spijsvertering helpt en dat het goed is voor het bewegingsapparaat; het verzorgt de spieren en de gewrichtsfunctie. Ook mensen die bewegen en daarbij soepele gewrichten willen behouden, kunnen baat hebben bij kurkuma-extract-capsules.

Kan ik via mijn eten niet genoeg curcumine binnenkrijgen?

De meeste mensen in het westen hebben niet veel curcumine in hun lichaam, omdat ons voedsel meestal geen kurkuma bevat. Belangrijk is om te weten dat 15 gram kurkumapoeder overeen komt met 1 kurkuma-capsule. U kunt natuurlijk elke dag 15 gram kurkumapoeder aan uw gerecht toevoegen, maar praktisch gezien is dit geen optie. Het voordeel van kurkuma extract capsules is dat u op een eenvoudige manier uw dagelijkse dosering curcumine binnen krijgt.

De biobeschikbaarheid van Curcumin C3 Complex® van Sabinsa

Bijgaande inventarisatie zet alles mooi naast elkaar. De conclusie is in het voordeel van Sabinsa! Geen enkele andere fabrikant standaardiseert naast curcumine op demethoxycurcumin en bisemethoxycurcumin omdat dit procedé en die standaardisatie door Sabinsa is gepatenteerd. Om met het prijsniveau van Sabinsa te kunnen concurreren, komt een aantal bedrijven met het concept 'hogere biobeschikbaarheid'. Dit wordt dan vaak gedaan door een fractie curcuma poeder of curcuma extract te mengen met een goedkope emulgator als lecithine of phosphatidylcholine.

Vervolgens wordt alleen de aandacht gevestigd op een hogere oplosbaarheid in water en in sommige gevallen op een hoger gehalte curcumine in het bloed. De daaruit getrokken conclusies dat de zo aangeboden 'curcumine' beter zou zijn, zijn behoorlijk kort door de bocht en niet klinisch onderbouwd. De werkzaamheid van curcumine in het algemeen is aangetoond, vooral door studies van Sabinsa, maar het verkopen van een steeds lagere dosering gepaard aan een steeds betere wateroplosbaarheid zal uiteindelijk het vertrouwen van de consument in curcumine schade toebrengen.

Het curcuminegehalte in het bloed is niet alleen afhankelijk van de aanvoer, maar ook van de snelheid waarmee deze op de plaats van bestemming afgebroken wordt en de metabolieten die het vormt. 

Let op: intussen blijkt er ook curcuminepoeder op de markt gebracht te worden dat 'verrijkt' is met synthetische curcumine en wordt verkocht wordt als curcumine-extract. Sabinsa en Healthy Vitamins vragen hier alert op te zijn en proberen te helpen om dit aan de bron (bij het synthesebedrijf) te stoppen. Dit is immers schadelijk voor de hele curcuminemarkt.

Waarom kurkuma-extract-capsules bij vitaminesperpost.nl kopen?

Als u kurkuma-extract-capsules bij vitaminesperpost.nl wilt kopen, bent u ervan verzekerd dat u goede kwaliteit ontvangt en daarnaast een hoog geconcentreerd supplement. Elke capsule bevat maar liefst 500 mg curcumine (95% curcuminoïden) en daarnaast 5mg zwarte peperextract (BioPerine).

 • Snel + gratis bezorgd binnen Nederland
 • Pakket past door de standaard brievenbus

Samenstelling

Kurkuma-extract

Inhoud:
30 vegan capsules, 20 gram.

Ingrediënten per capsule:  
Curcumin C3 Complex (min. 95% curcuminoïden)

500 mg

BioPerine© (Zwarte peperextract)

5 mg

Ingrediënten:
Curcumin C3 Complex, capsule (HPMC-cellulose), vulstof (cellulose), zwarte peperextract, antiklontermiddel (magnesiumstearaat uit plantaardige bron).

Doseringsadvies:
(Indien niet anders voorgeschreven) 1 tot 3 capsules per dag. Het liefst rond een maaltijd innemen.
Dosering NIET overschrijden.

Geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Waarschuwing:
Raadpleeg uw arts of apotheker bij gelijktijdig gebruik van medicijnen. Niet gebruiken bij lever- en/of galwegstoornissen.

Wilt u meer informatie over een mogelijke interactie met medicijnen?
De Rijksoverheid heeft over Kurkuma een speciale pagina aangemaakt. Die kunt u hier lezen. 

Let op:
Omdat kurkuma eventueel kan afgeven, kunt u het beste uw handen wassen na gebruik.

Bewaaradvies:
Goed afgesloten, droog, koel en buiten bereik van kinderen bewaren.

Overleg bij ziekte, medicijngebruik, zwangerschap en borstvoeding eerst met een deskundige voordat u supplementen gebruikt.

Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde, evenwichtige voeding waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn.

Capsule maat

Reviews

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Kurkuma-extract SMALL
Uw waardering