Supplementen van biologische oorsprong, uw lichaam voelt het verschil.

“Als ons lichaam zou kunnen praten, zou het vragen om authentieke, biologische vitamines en mineralen als onderdeel van biologische voeding, volledig vrij van chemicaliën en additieven en in de natuurlijke vorm die ons lichaam herkent”.

 

Wat is het verschil tussen natuurlijke en biologische supplementen?

 

We kunnen onderscheid maken tussen natuurlijke en biologische supplementen. Biologische supplementen zijn per definitie natuurlijk, maar niet alle natuurlijke supplementen zijn biologisch. Bij een biologisch supplement is het hoofdbestanddeel gemaakt van biologische grondstoffen. Meestal zijn het (componenten uit) groenten, fruit, kruiden, paddenstoelen of zeewier. Natuurlijke voedingssupplementen zijn supplementen die zijn gemaakt uit natuurlijke (plantaardige) grondstoffen, maar niet persé uit biologisch geteelde grondstoffen.


Is biologisch gezonder?

Biologische landbouw combineert traditionele, ambachtelijke kennis met geavanceerde, moderne voedingswetenschap. Dat maakt het een geweldige manier om de oneindige rijkdom en vitaliteit van levende voedingsstoffen in ere te houden. Dat is de essentie van biologisch geteelde voedingsstoffen die worden gebruikt in biologische supplementen: vitamines en mineralen die als natuurvoeding worden ‘verbouwd’ en niet in een laboratorium worden geproduceerd. Wat ook meespeelt, is dat ze worden gekweekt of geteeld volgens gecertificeerde protocollen voor biologisch voedsel. Daardoor weet u dat u uw lichaam wordt verwend met de meest zuivere voedingsstoffen.

Biologisch wat betekent het?

Boerenkool

Elke plant die groeit vormt wortels, stengels en bladeren met behulp van een uitgebreid scala aan micronutriënten uit de bodem. Voeg daar water, lucht en zonlicht aan toe en een kleine zaailing wordt getransformeerd tot een mooie, complexe plant die bestaat uit alle essentiële eiwitten, complexe koolhydraten, gezonde vetten, vitaminen en mineralen en fytonutriënten die onze natuurlijke vitaliteit allemaal ondersteunen. Dit is het natuurlijke, biologische proces. Het is daarbij van belang dat de boer of tuinder zorgt draagt voor een vruchtbare grond en uitgebalanceerde mineralen en dat de lucht schoon is (niet bij een snelweg) evenals het (grond)water waarmee de planten zich voeden. Uiteraard wordt er bij de biologische teelt niet gebruik gemaakt van agressieve chemicaliën en kunstmest.

 

Optimale voedingswaardes

Groenten, fruit en kruiden hebben binnen hun groeicyclus een moment dat ze optimaal zijn. Dat is het moment dat ze op de top van hun voedingswaarde zitten: ze zijn gereed om te worden geoogst. In tegenstelling tot synthetische vitamines en mineralen die kunstmatig worden geproduceerd, heeft elke plant een natuurlijk mechanisme dat op een intelligente manier de opname van elke voedingsstof regelt om daarmee tot een ​​perfect uitgebalanceerd voedingsprofiel te komen. Deze natuurlijke intelligentie zorgt voor een eindproduct dat door de natuur zelf is geprogrammeerd en waarmee u uw lichaam kunt voorzien van een veilige en gezonde verhouding van voedingsstoffen. Wie extra vitamines, mineralen of kruidenextracten wil gebruiken, heeft de keuze uit natuurlijke en biologische supplementen. Beide kunnen een gewenste invloed hebben op het instandhouden van de vitaliteit en een krachtig afweersysteem, maar er zijn wat interessante afwegingen mogelijk.

 

Groenten- en fruitpoeders als alternatief voor verse groenten

Smoothie

Wie hard werkt of veel onderweg is, heeft vaak niet veel tijd om uitgebreid te koken. De inname van vitamines en mineralen schiet daarbij wel eens in. Fruit- en groentenpoeders kunnen een goede aanvulling zijn. Dit zijn poeders van (vaak biologische, maar altijd natuurlijke) fruit en groenten. Deze groenten en vruchten worden op hun optimale moment geoogst, gevriesdroogd en vervolgens verpakt. Bij deze geavanceerde methode van conservering blijven alle kostbare inhoudsstoffen bewaard. De poeders kunnen eenvoudig worden opgelost in water, (noten)melk of yoghurt.

 

Capsules met groenten- en fruitpoeders

Wie het mengen van de poeders met water nog ‘teveel gedoe’ vindt, kan ervoor kiezen om dezelfde groenten- en fruitpoeders in capsulevorm in te nemen. Het voordeel daarvan is dat ze gemakkelijk kunnen worden meegenomen en overal kunnen worden ingenomen.

 

Capsules met plantaardige extracten

Plantaardige extracten zijn in ieder geval natuurlijk, maar veelal ook van biologische oorsprong. Het gaat soms om wilde planten die, doordat ze hun nut hebben bewezen, tegenwoordig op grotere schaal worden geteeld. Maar ook een populaire knol zoals de Peruaanse Maca, wordt in verschillende varianten op biologische wijze geteeld. Naast groenten en fruit extracten zijn er ook extracten van biologische paddenstoelen zoals bijvoorbeeld Maitake extract of een supplement op basis van biologisch geteeld zeewier zoals spirulina.

 

Maitake

Spirulina poeder

Maca Peru Ginseng

 

 

 

 

 

 

 

Een evenwichtige keuze voor iedereen

Of het nou biologisch geteelde groenten, fruit, kruiden, paddenstoelen of wieren zijn. Deze geteelde voedingsmiddelen, zijn echt een product van liefde. Het duurt minstens zes maanden om al deze zeer speciale voedingsstoffen te laten groeien, maar het is elke minuut waard. Er wordt iets gecreëerd dat een heilzame invloed heeft op de gezondheid. Toch is een biologisch supplement niet persé een beter supplement dan een gewoon, natuurlijk supplement. Wie graag een supplement wil dat is gemaakt van biologische grondstoffen, moet misschien even zoeken, maar het is belangrijk te weten dat daarin voldoende aanbod is zodat iedereen daarin voor zichzelf een evenwichtige keuze kan maken.