Waarom we eens hennepzaadolie zouden moeten gebruiken Bord capsules met hennepzaadolie

Hennepzaadolie bestaat al langer dan vandaag. Het heilzame goedje heeft een historie als multifunctioneel product dat zich wereldwijd heeft verspreid onder verschillende culturen. Ook op onze eigen bodem gebruikte men het al vroeg. De olie heeft namelijk een veelzijdig scala aan voordelen. Lees mee waarom het wellicht ook voor u interessant is om eens hennepzaadolie te proberen.

Geschiedenis van hennep (Cannabis sativa)

Handvol hennepzaadHandvol hennepzaad

Als u de Latijnse woorden Cannabis sativa L. leest, zijn misschien de eerste gedachten die in u opkomen niet meteen aan hennep gelinkt. Hennep is het voedzame zaad, nuttige olieproduct en de duurzame plant waar de sterkste vezel ter wereld van wordt gemaakt. Plantkundige, zoöloog en geoloog Carl Linneaus wist dit destijds al. We gaan terug naar 1753 waar hennep zijn officiële Latijnse benaming kreeg. Deze is afgeleid van Cannabis (hennep) - de geslachtsnaam - en sativus - de soortnaam- wat ‘gezaaid’ of ‘gecultiveerd’ betekent.

Dit cultiveren werd eeuwenlang met dezelfde technieken gedaan. Voor olie werden de zaden uitgeperst. Voor het vlas werden tijdens de oogst de bloemen, zaden en bladeren met stokken (een zogeheten ‘braak’) uit het gewas geslagen. De hennepstelen werden vervolgens in een sloot of op het land gelegd. Daar werden ze dagenlang nat van de dauw, waardoor er ontbinding optrad. De houten kern van de stam raakte dan los van de bastvezels. Daar werden bundels van gemaakt die werden opgebonden en te drogen geplaatst. Vervolgens werden ze met een plat stuk hout geslagen om nog meer houtachtig materiaal te verwijderen. De vezel was dan klaar om verder te worden verwerkt.

"Hennepzaadolie komt uit de kleine zaadjes van de Cannabis sativaplant"

Hennepzaadolie is niet hetzelfde als cannabis(olie)

Wat misschien wel spijtig is, is dat hennepproducten veelal met cannabis worden geassocieerd. Cannabis bevat stoffen die cannabinoïden heten. Sommige hiervan zijn verantwoordelijk voor een psychoactief effect: ze zijn ontspannend en geestverruimend. Hennepzaadolie komt uit de kleine zaadjes van de Cannabis sativa plant. De zaden bevatten niet hetzelfde gehalte aan verbindingen als de plant zelf, maar ze hebben nog steeds een breed profiel aan voedingsstoffen, vetzuren en andere nuttige bioactieve stoffen. De zaden bevatten bijvoorbeeld praktisch geen THC, de psychoactieve stof, namelijk minder dan 0,2%. 

Vrouw neemt capsule met hennepzaadolieVrouw neemt capsule met hennepzaadolie

"De olie bevat vrijwel het hele spectrum aan eiwitten en een perfecte mix van omega 3- en 6-vetzuren en tevens het waardevolle GLA"

De voordelen van hennepzaadolie

Hennepzaden hebben een bijzonder rijk profiel aan voedingsstoffen, koolhydraten en waardevolle vitamines (E, C, B1, B2, B3 en B6) en mineralen, waaronder fosfor, calcium, kalium, magnesiumzink, ijzer, koper en jodium. De olie bevat vrijwel het hele spectrum aan eiwitten en een perfecte mix van omega 3- en 6-vetzuren en tevens het waardevolle GLA (gammalinoleenzuur).

De olie wordt uit de zaden van de hennepplant gewonnen. De zaden worden koud geperst om zo tot de productie te komen van de meest diverse en qua voedingswaarde sterkste olie ter wereld. Omdat deze koud is geperst, wordt de olie optimaal in het lichaam opgenomen. Omdat deze olie veel omega-vetzuren bevat, is hij goed voor het hart*, heeft een gunstige invloed op de bloedvaten* en draagt bij aan een gezonde cholesterolspiegel*. Ook ondersteunt hennepzaadolie het immuunsysteem*. Het is het dus zeker waard om eens wat hennepzaadolie in huis te halen.

*Evaluatie gezondheidsclaims is lopende. 

"De vetzuren in hennepzaadolie kunnen de huid voeden en hydrateren"

Hennepzaadolie gebruiken als beautyproduct

Vrouw met mooie huidVrouw met mooie huid

Naast deze mooie eigenschappen kan de olie ook als beautyproduct worden ingezet. De vetzuren in hennepzaadolie kunnen namelijk de huid voeden en hydrateren. Zo kunt u bijvoorbeeld een gezichtsmassage geven door enkel een paar druppels hennepzaadolie op de vingertoppen aan te brengen en deze met een ronddraaiende beweging zachtjes op de huid in te masseren. Ook voor het haar kan hennepzaadolie een weldaad zijn. Veel plantaardige haarproducten worden dan ook met hennepzaadolie gemaakt. 

"Omdat de zaden afkomstig zijn van de hennepplant, zullen ze geen ‘high’ veroorzaken"

Hennepzaadolie als supplement

Omdat de zaden afkomstig zijn van de hennepplant, zullen ze geen ‘high’ veroorzaken. Bij vitaminesperpost.nl verkopen we een hoogstaand koudgeperst hennepzaadoliesupplement. In de vorm van een softgel is dit supplement makkelijk voor het lichaam om te verwerken en de softgel is eenvoudig om door te slikken. De softgels hebben een krachtige sterkte van 1000 mg hennepzaadolie.

Vragen of advies?

Wilt u meer weten over hennepzaadolie? Neem dan tijdens kantooruren contact op met een van onze medewerkers: tel. +31(0)75-612 12 47 (lokaal tarief).