Maandelijkse Archieven: Mei 2020
- Mei 29, 2020
Mensen zijn altijd met planten bezig geweest. Sommige planten dienden als voedsel, andere om de gezondheid te ondersteunen en sommige waren giftig. Bijgaand werpen we een blik op 3 bijzondere planten.
- Mei 26, 2020
De vrucht lijkt zo uit een horrorfilm te komen, maar de graviola oftewel zuurzak heeft ondanks z’n imponerende stekelige buitenkant een zacht hart. Tijd om deze ruwe bolster eens nader te bekijken.
- Mei 22, 2020
In dit blog wordt chroom onder de loep genomen. Ons lichaam kan dit spoorelement niet zelf aanmaken. We hebben echter kleine hoeveelheden nodig om ons lichaam goed te laten functioneren.
- Mei 21, 2020
Steeds meer professionals stellen dat gezonde voeding en leefstijl een positief effect hebben op onze gezondheid. Een uitgebalanceerd eetpatroon, beweging en ontspanning houden ons gezond.
- Mei 20, 2020
De Chinese jujube wordt ook wel rode dadel genoemd. Deze rode vrucht is al eeuwenlang in de Chinese kruidenleer en in de Ayurveda bekend. Wat maakt deze rijke rode dadel uit de Oriënt zo bijzonder?
- Mei 20, 2020
in 2020 ontstond een run op het voedingssupplement resveratrol. Waarom kochten al deze mensen resveratrol? Tijd om licht te schijnen op dit supplement dat van de ene op de andere dag populair werd.
- Mei 15, 2020
In Engeland is een tweeduizend jaar oud lijk opgegraven waarin rozenbottelpittjes werden aangetroffen. Hét bewijs dat deze multivitaminebommen dus al eeuwen worden gegeten.
- Mei 08, 2020
Veel stoffen in ons lichaam werken met elkaar samen. Zo wordt de opname van calcium bevorderd door het mineraal borium. Dit micromineraal vormt tevens een goed huwelijk met magnesium.
- Mei 06, 2020
Vrouwenharten zijn anders dan mannenharten. Tijd dus om eens naar het vrouwenhart te kijken. Om het te beschermen, is het belangrijk om een gezonde leefstijl te volgen. Zo blijft uw lichaam in goede conditie.
- Mei 04, 2020
De Indiase kruisbes wordt al eeuwen gewaardeerd. Met name het gebruik van de amla bessen heeft een lange traditie binnen de Ayurveda. Ook bij hedendaagse wetenschappers is de amla niet onopgemerkt gebleven.