Maca-supplementen

Alles over:
Maca-supplementen

Welk maca-supplement is het beste voor u?

Maca uit peruOnze maca -supplementen komen van één leverancier uit Peru. Dit bedrijf bestaat uit acht verschillende boerengemeenschappen in verschillende delen van Peru. Gewassen als maca en camu camu worden via natuurlijke, ecologische en maatschappelijke principes beheerd. Wij hebben ervoor gekozen om alle varianten aan te bieden die door onze duurzame teler worden verbouwd: gele maca (standaard), rode maca, zwarte maca, raw maca, Maca Premium en Super Maca.

Bekijk de film van onze leverancier:

De leverancier geeft aan dat de kenmerken van de verschillende kleuren over het algemeen niet enorm verschillen. Maar er zijn wel subtiele verschillen. Die zullen wij hierbij verduidelijken. Het belangrijkste element is de manier waarop de wortels zijn verwerkt.

Peruviaanse macawortels groeien in drie basiskleuren

Maca uit peruHoewel alle duurzaam gekweekte maca poeders van hoge kwaliteit een vrijwel identieke inhoudsstoffen hebben, zijn er volgens deskundigen toch enige verschillen. Veel van onze klanten melden echter voordelen bij alle kleuren. Omdat al onze supplementen op een duurzame manier uit zorgvuldig geselecteerde Peruaanse macawortels zijn geproduceerd, kunt u haast niet in de fout gaan. We stellen dan ook voor om de verschillende versies uit te proberen, en zodoende uit te vinden welke maca het beste bij u past. Als u het echt niet weet, is er Maca Premium.

Dit supplement bezit de eigenschappen van alledrie de kleuren. Het is vanwege de claimwetgeving helaas niet mogelijk om gedetailleerd in te gaan op de subtiele verschillen tussen deze kleuren. 

Verschillende soorten maca

Hieronder de verschillende soorten maca. Deze soorten kenmerken zich door de drie basiskleuren.  

Het is belangrijk op te merken dat de kleur van de wortels voornamelijk in de schil wordt gevonden (vergelijkbaar met radijs). Dit betekent dat de eigenschappen van de maca poeders binnen de verschillende kleuren maar weinig variëren.

Gele maca

  • Van de witte tot gele wortels wordt gele maca (standaard) poeder gemaakt
  • Gele maca is de standaard maca en is de meest verkrijgbare soort met brede eigenschappen
  • 60% van de jaarlijkse oogst

Rode maca

  • Uit de fytonutriëntenanalyse blijkt dat rode maca hogere niveaus bevat van alkaloïden, tannines en saponinen;
  • Van de lichtroze tot donkerpaarse wortels wordt rode maca poeder gemaakt;
  • 25% van de jaarlijkse oogst.

Zwarte maca

  • Van de lichtgrijze tot de donkergrijze wortels wordt zwarte maca poeder gemaakt
  • Zwarte maca is de zeldzaamste soort en wordt om zijn eigenschappen ook wel de ‘mannen maca’ genoemd, hoewel zwarte maca ook geschikt is voor vrouwen
  • 15% van de jaarlijkse oogst

Gelatinized (voorgekookte) maca

De meeste van onze macaproducten zijn ‘gelatinized’. Dit betekent dat de wortels tot hoge temperaturen worden verhit om alle zetmeel uit de wortel te verwijderen. Er is 4 kg verse macawortel nodig om 1 kg gelatiniseerde maca te maken. Dit is een verhouding van 4:1. Dit maakt gelatiniseerde maca geconcentreerder. Tegelijkertijd vernietigt de hitte alle enzymen en verdwijnt een aantal voedingsstoffen, waaronder vitamine C. Dat gezegd hebbende, rapporteren onze klanten vergelijkbare gezondheidsvoordelen bij het gebruik van Gelatinized Maca. We raden Gelatinized Maca aan voor iedereen met een gevoelige maag, omdat de afwezigheid van zetmeel het supplement gemakkelijk verteerbaar maakt.

Raw maca

Onze raw macaproducten worden nooit boven de 40°C verwarmd. Hierdoor blijven de meeste enzymen en voedingsstoffen bewaard. Maar, in tegenstelling tot de gelatiniseerde maca, moet u er wel meer van innemen. Een ander belangrijk punt is dat raw maca grote hoeveelheden zetmeel bevat. Verteringsenzymen hebben vaker problemen bij het verteren van zetmeel. Hierdoor veroorzaakt raw maca bij ongeveer 5% van de mensen ongemakken in de maagfunctie. Als u een gevoelige maag of andere spijsverteringsproblemen heeft, raden we u Gelatinized Maca aan.

Gele maca

Super maca

Onze Super Maca is van macawortels gemaakt die direct na de oogst in dehydrators zijn gedroogd. Standaard worden onze maca wortels gedurende 10-40 dagen na de oogst in de hoge bergzon van de Andes gedroogd. Dit is de traditionele manier om maca te verwerken. De moderne benadering, waarbij de maca direct in voedseldrogers wordt gedroogd, is ontwikkeld om bepaalde ingrediënten te standaardiseren. De doelstelling is het maximaliseren van glucosinolaten. Dit zijn voedingsstoffen met specifieke voordelen. De kosten om dit Super Maca poeder te produceren zijn hoger vanwege de arbeids- en apparatuurkosten. 

9 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina