Terug naar Overzicht

5-HTP 50 mg

Voorraad Op voorraad
InhoudVerpakt per 100 capsules
€ 19,95
 • Koop 2 voor € 15,96 per stuk. en bespaar 20%
 • Koop 3 voor € 14,96 per stuk. en bespaar 25%
 • Koop 4 voor € 13,97 per stuk. en bespaar 30%
Je kunt 50 spaarpunten ontvangen voor het schrijven van een review over dit product.
-
+

Productbeschrijving

5-HTP wordt gewonnen uit de Griffonia simplicifolia, een struik die in West-Afrika groeit. De meeste mensen kopen 5-HTP om lekker te slapen of bij stresssituaties. 5-HTP ondersteunt de gemoedstoestand en een goede nachtrust. Deze natuurlijke rustgever bevat een hoog gedoseerd extract. Met ons kortingssysteem bent u vaak voordeliger uit dan bij andere aanbieders. 

 

Kenmerken

 • Voor een goede gemoedstoestand
 • Voor een goede nachtrust
 • Helpt bij overgewicht
 • Natuurlijke rustgever
 • In situaties van stress
 • 30% Korting bij het kopen van 4 verpakkingen
 • Snel + gratis bezorgd binnen Nederland
 • Pakket past door de standaard brievenbus
 • Volgens IFS-kwaliteitsnormen geproduceerd

 

Productclassificatie
Dit is een voedingssupplement en geen vervanging voor een gevarieerde voeding

 

5-HTP 50 mg

Meer informatie

5-HTP kopen

5-HTP (5-Hydroxy-Tryptofaan) is afgeleid van de zaden van de Griffonia simplicifolia, een West-Afrikaanse plant. Het is een nauwe verwant van tryptofaan, een aminozuur dat noodzakelijk is voor de productie van serotonine in de hersenen. Tal van klinische studies geven aanwijzingen dat 5-HTP niet alleen dezelfde voordelen biedt als tryptofaan, maar dat het zelfs een directere voorloper van serotonine is dan tryptofaan.

Beter slapen met 5-HTP

5-HTP kan ook bijdragen aan het stimuleren van de productie van het slaaphormoon. Bepaalde groepen mensen die minder goed kunnen slapen of een onregelmatig slaapritme hebben, hebben vaak een tekort aan dit slaaphormoon. Om 5-HTP optimaal te laten werken, wordt aangeraden om voldoende hoeveelheden van vitamine B6 (pyridoxine), vitamine C, foliumzuur en magnesium in het lichaam te hebben (of aan te vullen met supplementen die deze stoffen bevatten).

5-HTP capsules kopen voor uw gemoedstoestand?

Bepaalde onderzoeken hebben aangetoond dat 5-HTP een gunstige invloed kan hebben op de gemoedstoestand. 5-HTP wordt steeds vaker gebruikt door degenen die een natuurlijk en effectief alternatief willen hebben voor de reguliere middelen voor de gemoedstoestand.

Drie redenen waarom 5-HTP tegenwoordig zo populair is 

1. 5-HTP speelt een vitale rol in de serotonineproductie. Het is een natuurlijk voorkomend aminozuur dat door het lichaam gebruikt wordt om de neurotransmitter serotonine aan te maken. 5-hydroxytryptofaan of 5-HTP speelt een rol in de normale zenuw- en hersenfunctie. Stemmingen en slapen worden voor een groot deel gereguleerd door serotonine. Lage serotonineniveaus worden vaak in verband gebracht met sombere gedachten, vermoeidheid en innerlijke onrust. 5-HTP heeft als voordeel dat het de hersenen op een natuurlijke manier ondersteunt het serotoninegehalte te reguleren.

2. 5-HTP is 100 procent natuurlijk. De 5-HTP die u in winkels zoals bijvoorbeeld het Kruidvat of Holland & Barrett kunt kopen, komen in de meeste gevallen uit zaden van de West-Afrikaanse Griffonia simplicifolia plant. Om de maximale voordelen van 5-HTP voor uw gemoedstoestand te ervaren, is het nemen van een voedingssupplement aanbevolen. U kunt echter ook kleine hoeveelheden van 5-HTP binnenkrijgen door voedingsmiddelen als eieren, vis, noten en zaden te consumeren. 5-HTP-gebruikers hebben de neiging om zeer weinig bijwerkingen te melden. De meest voorkomende daarvan zijn zeer milde maagklachten die meestal verdwijnen binnen enkele dagen nadat het lichaam gewend is aan de Griffonia simplicifolia (5-HTP).

3. 5-HTP kunt u meteen in de winkel kopen en u heeft er geen recept voor nodig. Omdat veel gebruikers dit effectief en gemakkelijk vinden, is 5-HTP hard op weg een populair voedingssupplement in Nederland te worden. Het is ook een veel verkocht supplement bij de winkels zoals bijvoorbeeld het Kruidvat en Holland & Barrett. Veel mensen merken al na één dag een bepaald effect na iname van de capsules. Meestal duurt het niet langer dan één tot twee weken om merkbaar effect te ervaren. Wel moet worden gezegd dat niet elk persoon hetzelfde reageert op kruiden.

Waarom bij ons uw 5-HTP capsules bestellen of kopen?

 • GMP-gecertificeerd supplement
 • Hoog gedoseerd extract
 • 100% natuurlijk Griffiona-extract
 • 30% Korting bij het kopen van 4 verpakkingen
 • Snel + gratis thuisbezorgd
 • Pakket past door de standaard brievenbus

Bewaren

Samenstelling

5-HTP 50 mg voor een goede nachtrust.

Inhoud:
100 capsules, 32 gram.

Bevat per capsule:  
5-HTP (5-hydroxytryptofaan) (Natuurlijk Griffonia extract) 50 mg

 

Ingrediënten:
5-HTP, capsule: plantaardige cellulose, vulstoffen: cellulose, magnesiumstearaat.

 

Doseringsadvies:
indien niet anders voorgeschreven) 1 t/m 3 capsule(s) per dag, bij voorkeur op de lege maag voor het slapen gaan.
Dosering niet overschrijden.

 

Geschikt voor vegetariërs.

 

Waarschuwing:
Niet gebruiken tijdens zwangerschap of borstvoeding.
Niet gebruiken in combinatie met antidepressiva (MAO-remmers of SRRI’s).

 

Raadpleeg een deskundige alvorens supplementen te gebruiken in geval van zwangerschap, lactatie, medicijngebruik en ziekte.

Dit is een voedingssupplement en is geen vervanging voor een gevarieerde voeding.

Droog, koel en buiten bereik van kinderen bewaren.

 

Ervaringen & Reviews

U plaatst een review over: 5-HTP 50 mg

Hoe waardeert u dit product? *

 
1
2
3
4
5
Productwaardering
Helpt bij stoppen (rook) verslavingen
Ik gebruik het (nog) van een ander merk maar ben altijd erg tevreden over alle supplementen van vitamines per post dus de volgende keer bestel ik weer hier. Zeer goede prijs / kwaliteit verhouding. Altijd. Sowieso goede service ook.

Ik wilde al jaren stoppen met roken. Met 5 HTP zonder enige moeite gelukt. Het ging 'opeens' vanzelf. Ik voel me ook veel rustiger en slaap beter. En dat alles BINNEN 2 weken!

Het helpt kennelijk ook bij afvallen en de gemoedstoestand en nog veel meer.

Via deze link heldere en duidelijke info. Ook mbt dosering.

Echt de moeite waard om je even in te verdiepen en uit te proberen.
Productwaardering
Review by Anna / 15 februari 2018
5htp samen met Gaba?
Ik slik de 5htp 50mg nu 3 dagen en ik merk dat ik er wat duf van wordt, maar mijn onrust verdwijnt er nog niet helemaal van.
Ik vraag me af dat als ik dit samen met Gaba slik of het effect dan beter is.

Antwoord: U kunt inderdaad Gaba of L-theanine er naast gebruiken en kijken hoe u zich er dan bij voelt.
Productwaardering
Review by Nanette / 26 januari 2018
Vraagje
Ik wil dit product graag gaan gebruiken. Nu heb ik verschillende sites gevonden waar onder deze.. Zo ver ik kan zien is dit het zelfde als serotonine.. klopt dit? En als ik dit dan vergelijk met een andere site van XXconcurrentXX Dan is dit daar een stuk duurder.. En ik vraag me af waarom?
Ik zag dat jullie veel antwoord geven op vragen.. Misschien dat jullie deze vraag ook kunnen beantwoorden..
Dat zou mij een stuk vooruit helpen.
En zit hierbij ook een gebruiksaanwijzing?

Antwoord: Dank voor uw vraag. Wij verkopen pure 5-HTP van een goede fabrikant en wij horen van veel klanten positieve ervaringen. U kunt toevallig in de vorige review van een klant lezen dat onze kwaliteit ondanks onze prijs goed is. Wij liggen qua prijs/kwaliteit verhouding goed in de markt denken wij. 5-HTP is niet hetzelfde als serotonine, het wordt wel gezien als een stof die een voorloper kan zijn voor het aanmaken van serotonine en melatonine (veel mensen kunnen ook heerlijk slapen door 5HTP). De dosering is voor elke persoon anders, het kan zijn dat u met 50 mg dagelijks genoeg heeft. Een ander persoon heeft bijvoorbeeld 200 mg nodig per dag. Wij adviseren wel om met de laagste dosis te beginnen ( 50 mg) , wanneer u tevreden bent met deze dosering dan kunt u deze dosering blijven gebruiken. Als u meer nodig heeft kunt u bijvoorbeeld dit stapsgewijs met 50 mg verhogen. Bijvoorbeeld u gebruikt dan eerst 1 of 2 weken 100 mg, en als u tevreden bent houdt u het bij deze dosering, anders kunt u het uiteindelijk tot 200 mg verhogen per dag.
Productwaardering
Review by Lynn / 4 januari 2018
Prima Kwaliteit
Ik gebruik al een tijd 5 htp 100 en 50 mg van uw merk. Nu was ik recent met een ander merk begonnen wat iets goedkoper is maar ik kom erachter dat dit voor mij lang niet zo goed werkt!
Nu weer met uw merk bezig en ervaar een stuk minder mijn klachten.
Dus er is kennelijk verschil in de soort of "hoeveelheid" 5 htp wat in een capsule zit?
Helaas kan ik geen vergelijkend onderzoek vinden over deze tabletten. Maar voor mij geen ander merk meer...

Antwoord:

Wij zijn blij dat u tevreden bent over onze 5-HTP capsules. Onze prijzen liggen zijn niet altijd de goedkoopste, echter wij blijven ondanks onze scherpe prijzen letten op de kwaliteit. Wij kopen onze 5-HTP grondstoffen in bij een betrouwbare leverancier uit Engeland.
Productwaardering
Review by Klant de V. / 30 december 2017
Perfect produkt
Ik slaap beter door . Moet er snachts niet meer uit. Gelijk de eerste nacht al merkbaar.
Productwaardering
Review by Tritif / 13 december 2017
Goed als stemmingsbooster
Ik ben dit gaan proberen toen ik niet lekker in mijn vel zat en wel een opkikker kon gebruiken. De laagste dosis was voldoende om mij binnen een week weer de oude te voelen. Ik merk het meteen wanneer ik dit even niet slik. Het is echt mijn redding geweest en ik heb er geen bijwerkingen van ondervonden.
Productwaardering
Review by Margreet / 26 november 2017
combinatie
Mag dit product genomen worden als je overdag ginseng of eleuteroccus neemt
Antwoord: Zover bij ons bekend is mag u 5-HTP combineren met Ginseng of Siberische Ginseng.
Productwaardering
Review by jany / 26 november 2017
Hoe lang mag ik dit achter elkaar gebruiken?
Vraag: hoe lang mag ik dit product achter elkaar dagelijks gebruiken en hoe lang moeten de pauzes aanhouden?
Antwoord: U mag wanneer u zich er goed bij voelt dit produkt voor langere tijd gebruiken. Het kan geen kwaad om eens een weekje te stoppen om het lichaam te resetten, dit is met alle kruiden het geval. Maar u hoeft geen pauze te nemen.
Productwaardering
Review by Bert / 22 november 2017
Goed
Ik ben er pas 2 a 3 weken geleden mee begonnen, moeilijk om te zeggen of het werkt maar ik voel me er tot nu toe goed bij. Ik denk dat het even kijken is welke dosis bij je past ook. Ik ben last begonnen, 1x 50mg per dag.
Productwaardering
Review by Kimberley / 26 augustus 2017
Vraag
Mag 5htp samen met l tryptofaan? Zo ja in welke hoeveelheden en met welke vitaminen erbij?
Antwoord: Het beste is om voor een van deze 2 supplementen te kiezen. Deze 2 supplementen hebben ongeveer de zelfde uitwerking namelijk. U kunt wanneer u begint het beste aan de aanbevolen dosering houden.
Productwaardering
Review by Anouk / 17 augustus 2017
Wel of geen vit b6
Ik neem ze nu een week in en merk wel dat ik iets makkelijker over van alles denk. Mijn vraag is wel. Moet ik er geen vitamine b6 bij slikken?
Antwoord: U kunt eventueel het beste een Vitamine B complex erbij innemen. Bijvoorbeeld onze Vitamine B-50. U mag trouwens de B6 inname niet overdrijven in verband met mogelijke bijwerkingen.
Productwaardering
Review by Kim / 19 juli 2017
combineren met Rhodiola?
ik overweeg aankoop omdat mijn slechte gemoedstoestand blijft aanslepen. Kan het gecombineerd worden met Rhodiola?
Antwoord: 5-HTP kan heel goed gecombineerd worden met Rhodiola
Productwaardering
Review by Vera / 9 juli 2017
Prima! ( & langer tijd gebruik)
Levering en pakket was prima! Echter nog een vraag : ik lees op diverse bronnen dat je het gebruik van 5 htp om de zoveel tijd ( 5-6 weken) moet staken. Dus mijn vraag, klopt dit of is het mogelijk om het een langer periode ( b.v. Halfjaar) door te gebruiken? Groetjes
Antwoord: Op zich kunt u het wel lang gebruiken hoor, luister altijd goed naar uw lichaam en geest.
Productwaardering
Review by Muhammed / 20 juni 2017
In combinatie met iets anders?
Kan dit product gebruikt worden in combinatie met de rust formule sterk?
Antwoord: Op zich kan de 5- HTP in combinatie gebruikt worden met Rust Formule Sterk, belangrijk is dat u de doseringen niet overdrijft (maar dat is bij alle supplementen zo), en altijd naar uw lichaam en geest luisteren. Iedereen is uniek, en heeft ook een andere biochemische samenstelling, en kan daardoor anders reageren.
Productwaardering
Review by Mamac / 7 december 2016
Start
Gezien de waarderingen voor deze pillen lijkt het me goed spul. Ik vraag me af hoe lang het duurt voordat je er iets van merkt. Kan het ook zijn dat je eerst een ergere dip ervaart? Door het serotoninetekort heb ik ook erg veel behoefte aan suikers. Ben al diverse kilo's aangekomen. Kan 5htp me hier vanaf helpen?
Antwoord: Beste Limbo, wij hopen dat je er baat bij hebt. Normaal wordt er zo na 2 a 3 weken resultaten geboekt. Dat is bij iedereen anders natuurlijk, dit omdat iedereen een andere "lichaamschemie" heeft. Je mag ons ook altijd even bellen wanneer je nog meer vragen hebt.
Productwaardering
Review by Limbo1 / 30 november 2016
5-htp goed voor de overgang
Super spul sinds dat ik in de overgang zit sliep ik heel slecht in vaak viel ik pas tegen de ochtend in slaap en werd om de haverklap wakker heb nu 2 avonden ongeveer een uur voor het slapen gaan 1 5htp capsule ingenomen en slaap nu veel sneller in en ook al moet ik s,nachts een keer eruit om naar het toilet te gaan dan slaap ik nadien weer meteen in.
Productwaardering
Review by desiree Gerwen van / 6 november 2016
Goede nachtrust met 5-htp
5-HTP geeft mij een goede nachtrust en ik kan me overdag beter concentreren.
Productwaardering
Review by BvdM / 11 oktober 2016
Heerlijk slapen met 5htp
Omdat mijn achternaam "Griffioen" is en ik vaak slecht slaap en gespannen ben dacht ik het kan toch niet anders dan dat deze "griffonia" plant bij mij past, het resultaat is geweldig, we horen bij elkaar!
Productwaardering
Review by Marrit Griffioen / 6 september 2016
5-htp maar eens bestellen
O KLINKT ALLEMAAL GOED 5-HTP....NU OOK MAAR EENS EVEN WAT BESTELLEN...
Productwaardering
Review by h simons / 23 augustus 2016
savonds of smorgens 5htp gebruiken?
Als je 5-htp wilt gebruiken voor een goede gemoedstoestand en bij stress, moet je het dan ook 's avonds innemen of juist 's morgens?
Antwoord: Dat verschilt per persoon, u kunt het allebei proberen en kijken hoe u zich voelt. Of eentje smorgens en eentje sávonds. Luister altijd naar uw lichaam en begin rustig met opbouwen.
Productwaardering
Review by MJ / 26 juli 2016
5htp is superspul!
"Superspul! Al vanaf dat ik het de eerste keer nam merkte ik verschil; ik werd veel optimistischer en mijn humeur verbeterde. Omdat ik nu 1,5 maand 2 pillen per dag neem, leek het me verstandig even een pauze in te lassen. Vanmiddag hoorde ik van mijn vriend dat ik redelijk humeurig was. Ik merkte zelf ook dat ik slechter gestemd was. Nam alsnog mijn pil en ik voelde me weer ok. Dus afhankelijk? Redelijk denk ik, maar dat interesseert me in dit geval niet. Ook heel fijn dat dit product geen chemische vulmiddelen bevat. Tegen mijn slaapprobleem helpt het denk ik niet, de eerste dagen heb ik het voor het slapen gaan genomen en dat werkte juist averechts. Maar zal het binnenkort weer eens proberen."
Productwaardering
Review by Eveline / 3 juli 2016
Slaap beter met 5-HTP
ik heb nu inmiddels 2 maanden dit produkt gebruikt, 1x per dag 1, en ik merk echt verschil, dus ga er zeker mee door. ik wordt er echt rustiger van, en slaap daardoor echt een stuk beter!!
Productwaardering
Review by h.oosterman / 23 juni 2016
meer dromen
Ik gebruik 5htp nu 2 dagen en ik droom echt veel meer. Voor de rest nog geen werking alhoewel ik me best goed voel ...wordt vervolgd
Productwaardering
Review by Anoniempje / 24 mei 2016
5htp is ontspannend
Na een aantal dagen merk ik dat de scherpe randjes eraf zijn.. het werkt ontspannend
Productwaardering
Review by LB / 28 april 2016
5-htp en serotonine
Hoe lang moet ik dit innemen voor dat de serotonine gaat werken deze wordt namelijk bij mij heel weinig aan gemaakt daarom gebruik ik nu het produkt Tryptofaan. Antwoord: Aangezien het lichaam gebruik maakt om van 5-HTP serotonine te maken, zullen de serotonine niveaus hoger worden nadat je begint met het innemen van het 5-HTP supplement. Het kan enkele weken duren om de volledige effecten te bemerken.
Productwaardering
Review by ton hebing / 12 april 2016
graag verslag
mag ik uitvoerig verslag van 5 htp?
Productwaardering
Review by Gboerstra / 1 december 2015
Wat een lekkere pillen!
"Wat een fijne pillen! Gebruik 5-htp pas voor de tweede dag, ik zat de laatste tijd niet lekker in mijn vel. De pillen geven me een gevoel die zeker erg welkom is!! Misschien een beetje te lekker, ben ik bang... ;-)
Productwaardering
Review by Lxn / 2 september 2015
Heerlijk middel om goed te slapen
Heerlijk middel om weer goed te kunnen slapen en ik neem om 20.00 uur `s avonds 1 tablet.
Productwaardering
Review by roodborstje / 12 augustus 2015
Kan dit gebruikt worden met q10?
Kan dit samen gebruikt worden met coq10 60 mg Heb een te hoge bloeddruk...iets rustgevends erbij is welkom als dat kan?
Antwoord: 5-htp kan zover wij weten gebruikt worden in combinatie met Q10.
Productwaardering
Review by Vd / 7 juli 2015
pillen nog niet geprobeerd
ik heb deze pillen nooit geprobeerd ik kan hier niets over zeggen
Productwaardering
Review by cvaneck / 10 maart 2015
5 - HTP fijne pillen
fijne pillen lekker gevoel hoor
Productwaardering
Review by Ralf Borchert / 18 februari 2015
Hogere dosis 5-htp
Werkt voor mij prima maar dan wel met een hogere dosis. ik gebruik er zowel smorgens als savonds 2. Maar voel me minder boos en kan weer lachen. dus top.
Productwaardering
Review by Joris / 6 november 2014
STAPELKORTING
 • 2 stuks: 20% korting
 • 3 stuks: 25% korting
 • 4 stuks: 30% korting
Webshop Keurmerk
Betaal logo's

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

 

Het artikel is toegevoegd aan uw winkelwagen.


Verder winkelen of Naar kassa en afrekenen

Het artikel is verwijderd van uw winkelwagen.


Verder winkelen of Naar kassa en afrekenen