Zink

Zink is een spoorelement met veel positieve eigenschappen. Zo draagt het bij aan de aanmaak van cellen en weefsels en speelt het een rol bij de bescherming van cellen. Het is tevens goed voor ons immuunsysteem. Bekijk hieronder meer informatie over zink en onze supplementen met zink.

6 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Wat is zink?

Zink is een belangrijk mineraal voor de mens. Zink is in iedere lichaamscel, in ieder orgaan, in alle botten en alle spieren te vinden. Zink is een antioxidant en beschermt onze lichaamscellen tegen schadelijke invloeden van buitenaf zoals luchtvervuiling of UV-straling. Zo draagt zink bij aan het behoud van gezonde cellen en weefsels. Ook heeft zink een positieve invloed op het immuunsysteem. Ons lichaam kan zelf geen zink aanmaken en moet het dus uit voeding en/of supplementen halen. 

Waar zit zink in?

Goede dierlijke voedingsbronnen van zink zijn zuivel, vlees en schaal- en schelpdieren. Vooral oesters zijn ware zinkbommetjes. Volkorenbrood, havermout, noten, pitten en linzen zijn bekende plantaardige bronnen van zink. Zink uit plantaardige voeding wordt minder goed opgenomen dan zink uit dierlijke voeding.

Is zink goed voor de huid?

Zink doet veel goeds voor de huid. Wat uw huidtype, huidconditie of huidkwaliteit ook is, zink voedt de huid en ondersteunt het herstellend vermogen ervan. Ook helpt zink bij de verzorging van de huid van binnenuit. Een overtuigend supplement voor inwendige huidverzorging!

Ons Lactoferrine Plus-supplement bevat naast lactoferrine ook zink bisglycinaat en vitamine C. Ook vitamine C helpt bij de verzorging van de huid van binnenuit en is dus belangrijk voor de huid. Een krachtig combinatiesupplement met effectieve ondersteuning voor het behoud van een normale huid.

Waar is zink goed voor?

 • Zink ondersteunt het immuunsysteem
 • Het draagt bij aan de aanmaak van cellen en weefsels
 • Zink speelt een rol bij de botaanmaak en het behoud van sterke botten
 • Het beschermt de lichaamscellen tegen invloeden van buitenaf. Dit zorgt voor behoud van gezonde cellen en weefsels
 • Zink draagt bij ter ondersteuning van een gezond zuur-base-evenwicht
 • Zink speelt een rol bij de opbouw en afbraak van koolhydraten, vetten, eiwitten en nucleïnezuren
 • Het helpt bij de verzorging van de huid van binnenuit
 • Zink is goed voor het geheugen, concentratie en leervermogen
 • Het is goed voor huid, haar en nagels
 • Het speelt een rol bij het behoud van glanzend haar
 • Zink helpt om scherp te blijven zien
 • Zink draagt bij aan een normale hormoonhuishouding bij man en vrouw en aan een normale vruchtbaarheid en voortplanting
 • Het helpt bij de verzorging van de huid van binnenuit

Hoe weet ik dat ik voldoende zink binnenkrijg?

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van zink (RI-waarde) is voor een volwassen man 9 mg en voor een volwassen vrouw 7 mg. Vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven kunnen wel tussen de 9 en 11 mg zink gebruiken. Factoren die invloed hebben op onze zinkstatus zijn onder meer voeding, medicijn- en alcoholgebruik en de hormonale status. 

Waarmee kan ik zink combineren?

 • Zink en koper kunnen prima met magnesium en B-vitamines worden gecombineerd. Deze voedingsstoffen vullen elkaar perfect aan.
 • Zink Bisglycinaat kan gelijktijdig met Borage olie (GLA of Omega 6) capsules worden ingenomen. Deze combinatie is vooral uitstekend voor het behoud van een gezonde, frisse huid.
 • Zink kan prima met omega 3-supplementen en lactoferrine worden gecombineerd.
 • In ons product Quercetine & Zink zijn quercetine en zink optimaal gecombineerd.
 • Als u extra ijzer gebruikt, is het verstandig dit niet tegelijk in te nemen met de zinkcapsule(s). Zink en ijzer beïnvloeden namelijk elkaars opname in het lichaam. U kunt het ijzer in de ochtend en het zink in de avond innemen.

Wat is de beste zink supplement voor mij?

Al onze zink supplementen zijn mineraalverbindingen met een hoge biologische beschikbaarheid. Zo bent u er bij ons van verzekerd altijd een zinksupplement te kopen waarvan de opname optimaal is.

Wanneer zink innemen?

Bij mensen met een gevoelige maag kan een zink supplement soms misselijkheid veroorzaken. Het beste kunt u onze zinkcapsules daarom na de avondmaaltijd innemen.

Verkopen jullie zink tabletten?

Neen, vitaminesperpost.nl verkoopt alleen zinksupplementen in plantaardige, goed afbreekbare HPMC capsules. Wij hechten veel waarde aan de kwaliteit van de grondstoffen. Daarom wordt goed gekeken naar de betrouwbaarheid van de producent, de veiligheid van de grondstoffen en de productie-omgeving en hoe efficiënt de stof in het lichaam kan worden opgenomen. De inhoudsstoffen van onze zink supplementen betrekken wij bij twee betrouwbare, internationale leveranciers: 

Sabinsa

De Ayurvedische producent Sabinsa levert ons al vele jaren naar alle tevredenheid mooie grondstoffen van de hoogste kwaliteit. De zink verbindingen picolinaat en zink methionine worden door deze producent aan ons geleverd.

Albion Minerals

Onze bisglycinaat zink verbinding wordt geproduceerd door Albion. Ook het koper bisglycinaat dat we toevoegen aan onze zink supplementen komt hier vandaan. Albion Minerals is een toonaangevend bedrijf op het gebied van ontwikkeling en toepassing van aminozuurchelaten. Sinds de oprichting in 1956 produceert Albion mineralen met een hoge biologische beschikbaarheid. De effectiviteit hiervan is bewezen door klinische onderzoeken en onderzoek door derden. Albion is een betrouwbare producent voor veilige, effectieve en goed opneembare mineralen en is herkenbaar aan het handelsmerk TRAACS®, dat staat voor 'The Real Amino Acid Chelate System'.

Welke zink supplementen zijn er?

Ons assortiment bevat de volgende mooie zinksupplementen:

Wat is zink picolinaat?

Bij deze verbinding is de zink gebonden aan picolinezuur.  Zink picolinaat wordt driemaal beter opgenomen dan zink citraat. Zink citraat wordt het meest toegepast in supplementen.

Wat is zink methionine?

Zink methionine wordt aan het begin van de dunne darm opgenomen. Het aminozuur methionine zorgt ervoor dat de darm het zink goed kan opnemen. Ook blijft zink methionine langer in het lichaam dan andere zink verbindingen.  Het maakt niet uit met welke voedingscombinatie en op welk tijdstip zink methionine wordt ingenomen. De opname van deze zink verbinding is altijd goed.

Wat is zink bisglycinaat?

In de natuur zijn de mineralen verpakt in eiwitten om te voorkomen dat zij zich in het lichaam aan ander voedsel binden. Hierdoor wordt de biologische beschikbaarheid verhoogd. Gelukkig kunnen deze verbindingen door middel van gepatenteerde technologie worden nagebootst. Deze geavanceerde  mineraalverbindingen staan bekend als 'aminozuurchelaten'. Zink bisglycinaat bestaat uit zink en twee glycinemoleculen. Deze verbinding kenmerkt zich door een hoge biobeschikbaarheid.  

Kunt u niet kiezen?

Kies dan voor onze Zink Compleet. Dit supplement bevat vier goed opneembare zinkverbindingen: zink bisglycinaat, zink picolinaat, zink methionine en zink gluconaat.

Kan te veel zink kwaad?

Het is vrijwel onmogelijk om via de voeding te veel zink binnen te krijgen. Als u langdurig elke dag een hoge dosis zinktabletten of -capsules inneemt, kan er te weinig koper in uw lichaam aanwezig zijn. Koper en zink hebben namelijk een stimulerende of remmende werking op elkaar. Daarom is er aan vrijwel al onze zinksupplementen koper bisglycinaat toegevoegd. Zo blijft de zink-koperverhouding in het lichaam in balans.

Heeft u nog vragen over uw zinksupplement?

U kunt op werkdagen tijdens kantoortijden altijd telefonisch bij ons terecht via nummer +31(0)75 612 12 47. Maar u kunt ons ook bereiken via ons contactformulier. Wij beantwoorden uw vraag dan via een e-mail.