Past door de brievenbus
Voor 17:00 besteld = vandaag verzonden

 Gratis bezorgd in heel Nederland
Buiten Nederland vanaf 50,-

Zink

Zink is een spoorelement met veel positieve eigenschappen. Zo draagt het bij aan de aanmaak van cellen en weefsels en speelt het een rol bij de bescherming van cellen. Het is tevens goed voor ons immuunsysteem. Bekijk hieronder meer informatie over zink en onze supplementen met zink.

6 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Wat is zink?

Zink is een essentieel sporenelement. Het heeft een positieve invloed op ons afweersysteem en op de huid en ondersteunt de gezondheid op tal van punten. Zink zorgt mede voor een goede weerstand. Tevens zorgt zink voor een betere opname van de B-vitamines. Dit ‘supermineraal’ wordt geroemd om de vele positieve eigenschappen voor de gezondheid.

Wat is het belang van zink?

Zink is een mineraal, of preciezer: een spoorelement. Zink is in iedere lichaamscel, in ieder orgaan, in alle botten en alle spieren te vinden. Het lichaam kan zelf geen zink aanmaken en moet het dus voldoende uit voeding en suppletie halen. Goede dierlijke voedingsbronnen van zink zijn zuivel, vlees en schaal- en schelpdieren. Vooral oesters zijn ware zinkbommetjes. Volkorenbrood, havermout, noten, pitten en linzen zijn bekende plantaardige bronnen van zink. Zink uit plantaardige voeding wordt moeilijker opgenomen. Dit heeft te maken met de aanwezigheid van onder meer fytaten en oxalaten. Deze stoffen binden het zink in het maagdarmkanaal tot onoplosbare complexen en verlaten het lichaam met de stoelgang.

Waar helpt zink voor?

Zink is een antioxidant en speelt zo een belangrijke rol bij de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress, oftewel het beschermt de lichaamscellen tegen invloeden van buitenaf. Dit zorgt voor het behoud van gezonde cellen en weefsels. Ook heeft zink een positieve invloed op het immuunsysteem en zorgt zo mede voor een goede weerstand

Ook goed voor de huid?

Zink doet veel goeds voor de huid. Wat uw huidtype, huidconditie of huidkwaliteit ook is, zink voedt de huid en ondersteunt zo het herstellend vermogen ervan. Ook helpt zink bij de verzorging van de huid van binnenuit. Een overtuigend supplement voor inwendige huidverzorging! 

Ons Lactoferrine Plus-supplement bevat naast lactoferrine ook zink bisglycinaat en vitamine C. Ook vitamine C helpt bij de verzorging van de huid van binnenuit en is dus belangrijk voor de huid. Een krachtig combinatiesupplement met effectieve ondersteuning voor het behoud van een normale huid.

Kenmerken en waar is zink goed voor?

 • Ondersteunt het immuunsysteem
 • Draagt bij aan de aanmaak van cellen en weefsels
 • Speelt een rol bij de botaanmaak en het behoud van sterke botten
 • Het beschermt de lichaamscellen tegen invloeden van buitenaf. Dit zorgt voor behoud van gezonde cellen en weefsels
 • Zink draagt bij ter ondersteuning van een gezond zuur-base-evenwicht
 • Zink speelt een rol bij de opbouw en afbraak van koolhydraten, vetten, eiwitten en nucleïnezuren
 • Het helpt bij de verzorging van de huid van binnenuit
 • Goed voor het geheugen, concentratie en leervermogen
 • Goed voor huid, haar en nagels
 • Speelt een rol bij het behoud van glanzend haar
 • Helpt om scherp te blijven zien
 • Draagt bij aan een normale hormoonhuishouding bij man en vrouw
 • Draagt bij aan een normale vruchtbaarheid en voortplanting
 • Helpt bij de verzorging van de huid van binnenuit

Hoe weet ik dat ik voldoende zink binnenkrijg?

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van zink (de ADH-waarde - tegenwoordig RI-waarde geheten) voor een volwassen man is 9 mg. Voor een volwassen vrouw is dit 7 mg. Voor vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven, geldt een hogere aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH). Er zijn veel factoren die invloed hebben op onze zinkstatus. Dit zijn onder meer voeding, medicijn- en alcoholgebruik en de hormonale status. Mocht u niet genoeg zink binnenkrijgen, dan kan dit worden waargenomen middels een smaaktest met een kleine hoeveelheid zuiver zinksulfaat. Ook kan het zich uiten in witte puntjes of vlekjes op de nagels. 

Te veel zink?

Het is vrijwel onmogelijk om via de voeding te veel zink binnen te krijgen. Als u langdurig elke dag een hoge dosis zinktabletten of -capsules inneemt, kan er te weinig koper in uw lichaam aanwezig zijn. Koper en zink hebben immers een stimulerende of remmende werking op elkaar. Dit is ook de reden dat aan vrijwel al onze zinksupplementen koper bisglycinaat van Albions minerals is toegevoegd. Dit aminozuurchelaat mineraal is sterk genoeg om in de zure maaginhoud te overleven en wordt zodoende in zijn geheel in de dunne darm opgenomen. Dit houdt de zink-koperverhouding in het lichaam in balans. 

Effectieve supplementencombinaties

 • Zink en koper kunnen prima met magnesium en B-vitamines worden gecombineerd. Deze voedingsstoffen vullen elkaar perfect aan.

 • Zink Bisglycinaat kan gelijktijdig met GLA capsules worden ingenomen. Deze twee ondersteunen elkaar uitstekend.

 • Zink kan prima met omega 3-supplementen en lactoferrine worden gecombineerd.

 • In ons product Quercetine & Zink zijn quercetine en zink optimaal gecombineerd.

Verschillende zinkproducten

Vitaminesperpost.nl verkoopt alleen zinksupplementen van betrouwbare, internationale leveranciers die werken volgens de strenge kwaliteitsnormen van de GMP. U kunt bij ons terecht voor zinkcapsules is verschillende doseringen. Ons assortiment:

Wat is zink picolinaat?

Zink picolinaat is een vorm van zink die aan picolinezuur is gebonden. Deze lichaamseigen stof zorgt mede voor de omzetting van tryptofaan. Zink picolinaat wordt driemaal beter opgenomen dan zink citraat. Zink citraat is de minerale verbinding die het meest wordt toegepast in supplementen. Picolinezuur ondersteunt het minerale chelatieproces.

Wat is zink methionine?

Zink methionine wordt, in tegenstelling tot klassieke zinkpreparaten, meteen aan het begin van de dunne darm opgenomen. Het aminozuur methionine waarborgt een uitstekende opname, omdat methionine het best door het lichaam wordt opgenomen. De darm kan hierdoor grotere hoeveelheden zink opnemen. Ook blijft zink methionine langer in het lichaam dan andere vormen van zink. Het derde voordeel is dat zink methionine zich niet aan fytaat, oxalaat en tannines bindt. Binding aan deze antinutriënten vermindert namelijk de opname aanzienlijk. Antinutriënten zijn stoffen uit onze voeding die de opname van voedingsstoffen tegenwerken. Tot slot maakt het niet uit met welke voedingscombinatie en op welk tijdstip zink methionine wordt ingenomen, ook dit is een duidelijk voordeel van zink methionine. De opname van deze zinkverbinding is altijd goed.

Wat is zink bisglycinaat?

Tegenwoordig zijn veel mineralen in hun niet-lichaamseigen vorm (oxiden, carbonaten, sulfaten, etc.) als voedingssupplement verkrijgbaar. Deze chemische mineraalverbindingen worden slecht door ons lichaam opgenomen en kennen zodoende nauwelijks werking. In de natuur zijn de biologisch beschikbare, oftewel de organische vormen, van mineralen in eiwitten verpakt. Dit heeft de natuur gedaan om te voorkomen dat mineralen zich in het lichaam aan ander voedsel bindt. Dit verhoogt de biologische beschikbaarheid. Onze Zink Bisglycinaat-capsules betrekken wij van Albion Minerals. Deze capsules bevatten de bioactieve vorm van zink die sterk genoeg is om niet onder invloed van spijsverteringsenzymen te worden opgesplitst. Dit zorgt ervoor dat zink bisglycinaat in de dunne darm in zijn geheel wordt opgenomen en daardoor niet met andere mineralen hoeft te concurreren.

Waarom speciaal kiezen voor zink bisglycinaat van Albion Minerals?

Onze zink bisglycinaatcapsules zijn afkomstig van Albion Minerals. Dit is een toonaangevend bedrijf op het gebied van ontwikkeling en toepassing van aminozuurchelaten. Sinds de oprichting in 1956 heeft Albion mineraalvormen met een hoge biologische beschikbaarheid gemaakt. De effectiviteit hiervan is bewezen door klinische onderzoeken en onderzoek van derden. Met het hoofdkantoor in Utah, heeft Albion een aangesloten distributienetwerk dat reikt tot bijna 100 landen. Albion is een betrouwbare bron voor veilige, bewezen, effectieve en organische mineralen en is herkenbaar aan het handelsmerk TRAACS®, wat staat voor 'The Real Amino Acid Chelate System'.

Wat is de beste zinksoort voor mij?

Al onze zinkproducten hebben de organisch gebonden mineraalverbindingen met een hoge biologische beschikbaarheid. Wij hebben geen zinkcapsules in zijn niet-lichaamseigen vorm en zodoende bent u bij ons ervan verzekerd altijd een zinksupplement te kopen waarvan de opname optimaal is.

Zink bisglycinaat is een optimaal biologisch beschikbare vorm van zink. Bij deze vorm is het mineraal gekoppeld aan een aminozuur. Het is aangetoond dat deze vorm sterk genoeg is om door de maag en dunne darm te gaan zonder ‘uit elkaar te vallen’. Deze maagvriendelijke vorm van zink bereikt hierdoor onze darmen als volledig element, waardoor het effectiever wordt opgenomen. Daarbij is het bekend dat zinksuppletie soms een onprettige invloed heeft op onze maag en darmen. Zink bisglycinaat is milder voor onze maag en is minder verstoppend.

Geen zin om te kiezen?

Kies dan voor onze Zink Compleet-formule. Dit product bevat zink bisglycinaat, zink picolinaat, zink l-monomethionine en zink gluconaat, alle vier goed opneembare bioactieve zinkverbindingen.

Wanneer zink innemen?

Het verkeerde innamemoment van zink kan bij sommige personen met een gevoelige maag misselijkheid veroorzaken. Het beste kunt u onze zinkcapsules daarom na de avondmaaltijd innemen.

Als u extra ijzer inneemt, is het verstandig dit ijzer niet tegelijk in te nemen met de zinkcapsule(s). Zink en ijzer beïnvloeden namelijk elkaars opname in het lichaam.