Boswellia

Boswellia is een extract dat wordt gewonnen uit de hars van de Indiase wierook boom. Het extract helpt sterke botten en soepele gewrichten te behouden, is gunstig voor een normale darmfunctie en goed voor de cholesterolspiegel. Bekijk hieronder meer informatie over boswellia en onze supplementen met boswellia.

2 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Wat is boswellia?

De Boswellia serrata is een grote, bladverliezende boom afkomstig uit India, Afrika en het Arabische schiereiland. De Boswellia serrata staat ook bekend als de Indiase wierookboom, Indiase frankincense of als “Dhup”. Binnen de traditionele Ayurvedische gezondheidsleer wordt de gedroogde gomhars van de boom al duizenden jaren als heilzaam kruidenmiddel beschouwd.

Waar wordt boswellia voor gebruikt? 

Boswellia is een van de oudste en meest gewaardeerde kruiden binnen de Ayurveda. De bijzondere, gomachtige hars staat in de volksmond bekend als “Salai guggal”. Het is bekend dat de Salai-hars een rijke smaak en aroma heeft. De extracten van de boswellia zoals de schors, het sap en andere plantendelen worden rechtstreeks ingenomen vanwege hun potentiële heilzame werking. Het sap van de boom wordt ook gebruikt om wierook van te maken. 

Tegenwoordig worden boswellia-extracten ingezet ter ondersteuning van het bewegingsapparaat en voor optimale bewegingsvrijheid. Boswellia wordt ook gebruikt ter ondersteuning van de normale darmwerking*. 

Welke inhoudsstoffen maken boswellia zo bijzonder? 

De meeste gezondheidsondersteunende kenmerken van de wierookboom zijn terug te voeren op de bijzondere inhoudsstoffen van de Boswellia serrata: de boswelliazuren. Er zijn ten minste 12 verschillende boswelliazuren, waarvan AKBA (Acetyl-11 keto ß-Boswellic Acid) en KBA worden beschouwd als de belangrijkste werkzame bestanddelen in de gomhars. Volgens de Europese Farmacopee is het gehalte AKBA en KBA bepalend voor de kwaliteit van een boswellia-extract.

Waar is boswellia-extract goed voor? 

De hars van de Boswellia heeft veelzijdige eigenschappen. Het wordt met name ingezet vanwege de weldadige invloed op ons bewegingsstelsel. Boswellia kan worden gebruikt voor het behoud van sterke botten en soepele gewrichten*. Daarnaast zijn de bestanddelen van de Boswellia goed voor de darmwerking* en heeft boswellia-extract een verzachtende invloed op de luchtwegen*. 


*Evaluatie gezondheidsclaims is lopende. 

Boswellin®: boswellia-extracten van hoge kwaliteit

Van nature bevat boswellia slechts 2-3% AKBA. Een goed boswellia-extract is gestandaardiseerd op een hoog gehalte aan boswelliazuren. Onze boswelliasupplementen bevatten Boswellin®. Boswellin® garandeert een hoog gehalte aan boswelliazuren (minimaal 70%), die op een geavanceerde en gepatenteerde manier uit de hars worden gewonnen. 

De vier belangrijkste verbindingen in Boswellin® zijn: 

  • β-boswelliazuur
  • Acetyl-β-boswelliazuur
  • 11-keto-β-boswelliazuur
  • Acetyl-11-keto-β-boswelliazuur

Bovendien bevat Boswellin® geen toegevoegde hulpstoffen of vulstoffen en biedt het een veilige en duurzame natuurlijke ondersteuning voor het bewegingsstelsel. 

Wat is de dosering van boswellia-extract?

Een normale dagdosering van boswellia-extract ligt ergens tussen de 900 en 1200 mg. De boswelliazuren worden het best opgenomen in combinatie met vet. Neem de capsules bij voorkeur in bij een vetrijke maaltijd of tegelijkertijd met een beetje olie, zoals in een visolie supplement. 

Waarom Boswellia kopen bij Vitaminesperpost.nl?

De boswellia-capsules die u bij vitaminesperpost.nl kunt kopen, zijn van topkwaliteit. Onze boswellia-producten bevatten het gepatenteerde Boswellin® en zijn gestandaardiseerd op minimaal 70% boswelliazuren. Bovendien zijn onze boswellia-producten altijd volgens IFS-kwaliteitsnormen gecapsuleerd.