Plantaardige Oliën

Veel plantaardige oliën zijn rijk aan omega 3 & 6 vetzuren en ondersteunen het hart, de hersenen en de bloedvaten. Ideaal als u bijvoorbeeld geen vis eet, maar wel voldoende van deze essentiële voedingstoffen wil binnenkrijgen! Maar dat zijn zeker niet de enige gezondheidsvoordelen van plantaardige oliën.

9 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Plantaardige olie: gezond of ongezond?

Het Voedingscentrum adviseert ons om verzadigde vetten in de keuken zoveel mogelijk te vervangen door meervoudig onverzadigde vetten. Deze zijn lekkerder én gezonder voor ons lichaam dan synthetische bak- en braadproducten en margarine. Veel plantaardige oliën zijn rijk aan omega 3- & 6-vetzuren en ondersteunen het hart, de hersenen en de bloedvaten. Ideaal als u bijvoorbeeld geen vis eet, maar wel voldoende van deze essentiële voedingstoffen wil binnenkrijgen! Maar dat zijn zeker niet de enige gezondheidsvoordelen van plantaardige oliën.

Waar is plantaardige olie goed voor?

De actieve stoffen in plantaardige olie verschillen per oliesoort. Hieronder hebben wij een aantal plantaardige oliën en hun heilzame eigenschappen voor u op een rij gezet: 

 • Brandnetelzaadolie-capsules: Ondersteunen het immuunsysteem*, hebben een verzachtende invloed op de luchtwegen*, voeden en beschermen de huid* en leveren een bijdrage aan het gezond houden van de huid*.
 • CBD-olie-capsules: Goed voor allerlei doeleinden.
 • Druivenpitolie-capsules: Goed voor hart en bloedvaten*, hebben een gunstige invloed op de bloedsomloop en zijn antioxidant*.
 • Duindoornbesolie-capsules: Dragen bij aan de instandhouding van de normale vochtbalans van de ogen*, zijn goed voor de slijmvliezen en ondersteunen het herstellend vermogen van de huid*.
 • Granaatappelzaadolie-capsules: Behouden de stevigheid van de huid en verminderen zo de zichtbare tekenen van het ouder worden.
 • Kokosolie-capsules: Rijk aan laurinezuur, caprinezuur, myristinezuur en palmitinezuur.
 • Lijnzaadolie-capsules: Goed voor hart en bloedvaten, gunstig voor een goede geestelijke balans*.
 • Oregano-olie-capsules: Helpen de spijsvertering*, goed voor de luchtwegen, ondersteunen het afweersysteem*.
 • Pompoenpitolie-capsules: Goed voor de prostaat*.
 • Saffloerolie-capsules: Bevatten omega 6 en omega 9, voeden en beschermen de huid, voor meer spieropbouw* en helpen de vetverbranding*.
 • Tarwekiemolie-capsules: Bevatten essentiële vetzuren, rijk aan vitamine E en octacosanol.
 • Zwarte komijnolie-capsules: Natuurlijke bron van omega vetzuren, dragen bij aan het behoud van een gezonde bloedsuikerspiegel*.

*Evaluatie gezondheidsclaims is lopende.

Kan plantaardige olie ook ongezond zijn?

Ondanks de vele voordelen van plantaardige olie, is het zaak op de juiste balans te blijven letten. Teveel is nooit goed en sommige plantaardige oliën zijn ronduit ongezond. Dit geldt uiteraard niet voor de plantaardige oliën op deze website!

Als u plantaardige olie voor heilzame doeleinden gebruikt, zijn twee zaken van belang: de oliesoort en de bereidingswijze. Sommige oliën die u in de supermarkt koopt, zijn chemisch bewerkt of te hoog verhit tijdens het productieproces. Hierdoor zijn de actieve stoffen in de olie niet of nauwelijks meer aanwezig.

Daarnaast kunt u zelf de werking beïnvloeden door een verkeerde bereidingswijze. Niet alle plantaardige oliën verdragen een hoge baktemperatuur. Extra virgin olijfolie en koolzaadolie bijvoorbeeld zijn op zich supergezond. Maar bij oververhitting gaan de oliën walmen waardoor de heilzame stoffen letterlijk in rook opgaan. De toepassing en bereidingswijze van plantaardige oliën luisteren dus zeer nauw als u wilt profiteren van de gezonde eigenschappen.

Plantaardige olie-capsules: het veilige alternatief

Als u zeker wilt weten dat u optimaal profiteert van de gezondheidsvoordelen van plantaardige oliën, kunt u het beste kiezen voor plantaardige olie-capsules. Dat klinkt misschien gek, olie in een capsule, maar voor heilzame doeleinden is het juist ideaal. Ten eerste weet u zeker dat u de juiste dagdosering binnenkrijgt. Dus niet te weinig maar ook niet te veel. Ten tweede zijn alle plantaardige olie-capsules van Vitaminesperpost.nl bereid middels het proces van koude persing. Dit houdt in dat de temperatuur tijdens het bewerkingsproces niet tot nauwelijks is verhoogd. Zo blijven de stoffen die uw gezondheid ondersteunen optimaal behouden!

Plantaardige olie capsules kopen

Goede olie met werkzame stoffen koopt u online bij vitaminesperpost.nl. Olie gebruiken in de vorm van capsules is makkelijk en het zorgt ervoor dat u gemakkelijk verschillende soorten olie binnenkrijgt.

Overweegt u om plantaardige olie-capsules te kopen? Neem dan geen risico en koop uw capsules bij een betrouwbare leverancier die alleen gebruik maakt van plantaardige olie capsules die zijn geproduceerd middels koude persing. Alle capsules met plantaardige olie van vitaminesperpost.nl zijn volgens IFS-kwaliteitsnormen gecapsuleerd. Dit houdt in dat elke stap in het productieproces van de capsules aan strenge eisen voldoet en zowel het eindresultaat als de tussenstappen systematisch zijn gecontroleerd.

Neem geen risico met uw gezondheid en kies voor de plantaardige olie-capsules van vitaminesperpost.nl! Iedere bestelling olie-capsules wordt gratis naar u verzonden. Heeft u vandaag besteld? Dan wordt uw bestelling vandaag nog verzonden.