Past door de brievenbus
Voor 17:00 besteld = vandaag verzonden

 Gratis bezorgd in heel Nederland
Buiten Nederland vanaf 50,-

Plantaardige Oliën

Veel plantaardige oliën zijn rijk aan omega 3 & 6 vetzuren en ondersteunen het hart, de hersenen en de bloedvaten. Ideaal als u bijvoorbeeld geen vis eet, maar wel voldoende van deze essentiële voedingstoffen wil binnenkrijgen! Maar dat zijn zeker niet de enige gezondheidsvoordelen van plantaardige oliën.

9 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Plantaardige olie: gezond of ongezond?

Het Voedingscentrum adviseert ons om verzadigde vetten in de keuken zoveel mogelijk te vervangen door meervoudig onverzadigde vetten. Deze zijn lekkerder én gezonder voor ons lichaam dan synthetische bak- en braadproducten en margarine. Veel plantaardige oliën zijn rijk aan omega 3 & 6 vetzuren en ondersteunen het hart, de hersenen en de bloedvaten. Ideaal als u bijvoorbeeld geen vis eet, maar wel voldoende van deze essentiële voedingstoffen wil binnenkrijgen! Maar dat zijn zeker niet de enige gezondheidsvoordelen van plantaardige oliën.

Waar is plantaardige olie goed voor?

De actieve stoffen in plantaardige olie verschillen per oliesoort. Hieronder hebben wij een aantal plantaardige oliën en hun heilzame eigenschappen voor u op een rij gezet: 

 • Brandnetelzaadolie capsules: Voor een goede vochtbalans*, verzachtende invloed op de luchtwegen*, ondersteunen een normale huid* en zijn goed voor het hart en de bloedvaten*
 • CBD-olie capsules: Goed voor allerlei doeleinden
 • Druivenpitolie capsules: Goed voor hart en bloedvaten*, hebben een gunstige invloed op de bloedsomloop* en zijn antioxidant*)
 • Duindoornbesolie capsules: Bevatten omega 7: ondersteunt droge ogen*, droge slijmvliezen* en een droge huid*
 • Granaatappelzaadolie capsules: Bevatten 40% ellaginezuur per capsule
 • Kokosolie capsules: Rijk aan laurinezuur, caprinezuur, myristinezuur en palmitinezuur
 • Lijnzaadolie capsules: Goed voor hart en bloedvaten*, gunstig voor een goede geestelijke balans*
 • Oregano-olie capsules: Ondersteunen de spijsvertering, goed voor de luchtwegen, ondersteunen het afweersysteem*
 • Pompoenpitolie capsules: Ondersteunen de prostaat* en urinewegen*
 • Saffloerolie capsules: Bevatten omega 6 en omega 9, leveren een bijdrage aan het gezond houden van de huid*
 • Tarwekiem olie capsules: Bevatten essentiële vetzuren, rijk aan vitamine E en octacosanol
 • Zwarte komijn olie capsules: Natuurlijke bron van omega vetzuren

*Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn op dit moment in behandeling bij de EFSA.

 

Kan plantaardige olie ook ongezond zijn?

Ondanks de vele voordelen van plantaardige olie, is het zaak op de juiste balans te blijven letten. Teveel is nooit goed en sommige plantaardige oliën zijn ronduit ongezond. Dit geldt uiteraard niet voor de plantaardige oliën op deze website! Als u plantaardige olie voor heilzame doeleinden gebruikt, zijn twee zaken van belang: de oliesoort en de bereidingswijze. Sommige oliën die u in de supermarkt koopt, zijn chemisch bewerkt of te hoog verhit tijdens het productieproces. Hierdoor zijn de actieve stoffen in de olie niet of nauwelijks meer aanwezig. Daarnaast kunt u zelf de werking beïnvloeden door een verkeerde bereidingswijze. Niet alle plantaardige oliën verdragen een hoge baktemperatuur. Extra virgin olijfolie en koolzaadolie bijvoorbeeld, zijn op zich supergezond. Maar bij oververhitting gaan de oliën walmen waardoor de heilzame stoffen letterlijk in rook opgaan. De toepassing en bereidingswijze van plantaardige oliën luisteren dus zeer nauw als u wilt profiteren van de gezonde eigenschappen.

Plantaardige olie capsules: het veilige alternatief

Als u zeker wilt weten dat u optimaal profiteert van de gezondheidsvoordelen van plantaardige oliën, kunt u het beste kiezen voor plantaardige olie capsules. Dat klinkt misschien gek, olie in een capsule, maar voor heilzame doeleinden is het juist ideaal. Ten eerste weet u zeker dat u de juiste dagdosering binnenkrijgt, dus niet te weinig maar ook niet te veel. Ten tweede zijn alle plantaardige olie capsules van Vitaminesperpost.nl bereid middels het proces van koude persing. Dit houdt in dat de temperatuur tijdens het bewerkingsproces niet tot nauwelijks is verhoogd. Zo blijven de stoffen die uw gezondheid ondersteunen optimaal behouden!

Plantaardige olie capsules kopen

Goede olie met werkzame stoffen koopt u online bij vitaminesperpost.nl. Olie gebruiken in de vorm van capsules is makkelijk en het zorgt ervoor dat u gemakkelijk verschillende soorten olie binnenkrijgt.

Overweegt u om plantaardige olie capsules te kopen? Neem dan geen risico en koop uw capsules bij een betrouwbare leverancier die alleen gebruik maakt van plantaardige olie capsules die zijn geproduceerd middels koude persing. Alle capsules met plantaardige olie van vitaminesperpost.nl voldoen aan de strenge kwaliteitsnormen van de GMP (Good Manufacturing Practices en/of zijn volgens IFS-kwaliteitsnormen gecapsuleerd. Dit houdt in dat elke stap in het productieproces van de capsules aan strenge eisen voldoet en zowel het eindresultaat als de tussenstappen systematisch zijn gecontroleerd.

Neem geen risico met uw gezondheid en kies voor de plantaardige olie capsules van vitaminesperpost.nl! Iedere bestelling olie capsules wordt gratis naar u verzonden. Heeft u vandaag besteld? Dan wordt uw bestelling vandaag nog verzonden.