Overgang

19 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Voedingssupplementen bij menopauze en overgang

De woorden menopauze en overgang worden geregeld door elkaar gebruikt. Toch zijn het geen synoniemen. Menopauze betekent letterlijk ‘de laatste menstruatie’. De overgang is de hele periode rond de menopauze. In deze periode stoppen vrouwen met menstrueren terwijl gelijktijdig allerlei hormonale veranderingen plaatsvinden. De overgang wordt ook wel een levensfase genoemd, omdat deze het einde van de vruchtbaarheidsperiode markeert. Gemiddeld raakt een vrouw rond het 51ste levensjaar in de overgang, maar sommige vrouwen hebben al vanaf hun veertigste overgangsverschijnselen. Ook de duur van de overgang kan voor iedereen anders zijn. Overgangsverschijnselen hebben ermee te maken dat de eierstokken geen of minder vrouwelijk geslachtshormonen (oestrogenen) aanmaken. Plantaardige voedingssupplementen kunnen een aanvulling tijdens de overgang zijn.

Rode klaver bij overgangsverschijnselen

De overgang gaat vaak gepaard met een heel scala aan overgangsverschijnselen. Bijna de helft van de vrouwen in westerse landen die in de overgang zijn, gebruikt natuurlijke middelen om overgangsverschijnselen te ondersteunen. Zo is rode klaver een populair supplement. Met name de blaadjes van rode klaver bevatten fyto-oestrogenen. Maar ze komen ook voor in peulvruchten, soja en enkele groentesoorten en granen. 

Goede voeding bij opvliegers

Sommige vrouwen merken dat ze in de overgang zwaarder worden. Deze toename in gewicht heeft onder meer met veranderingen in de productie van vrouwelijke hormonen te maken. Het is belangrijk om gevarieerd te blijven eten en 'snelle koolhydraten', transvetten en producten met veel suikers te vermijden. In plaats daarvan kunt u beter kiezen voor producten met goede vetten en eiwitten. Denk hierbij aan vette vis, avocado en ei. Hierdoor ontstaat een stabiele suikerspiegel. Een supplement met omega 3-vetzuren bevat bijvoorbeeld veel onverzadigde vetten. Daarnaast het van belang om veel groente te eten en dan met name groene bladgroente als spinazie, boerenkool, prei, groene kool en spruitjes.

Voedingssupplementen voor de overgang 

Ook hopextract is een voedingssupplement dat heel geschikt is om tijdens de overgang te gebruiken. Hop is onder meer geschikt om te gebruiken bij overgangsverschijnselen*. Vitaminesperpost.nl heeft zowel rode klaverextract als hopextract in capsulevorm. Beide bieden ondersteuning tijdens de overgang. Daarnaast ondersteunt hop de nachtrust*. 

Alles in één met Overgang Plus

Overgang Plus is een unieke formule om de vrouw tijdens en na de menopauze te ondersteunen. De formule bevat 8 verschillende kruidenextracten. Overgang Plus bevat onder meer rode klaver, vitex agnus castus, dong quai en zilverkaars. Dit zijn allemaal nuttige kruiden en plantaardige stoffen die u kunnen ondersteunen bij overgangsverschijnselen als wisselende stemmingen, opvliegers en prikkelbare gevoelens*. 

*Evaluatie gezondheidsclaims is lopende.

Contact met vitaminesperpost.nl?

Wij hebben verschillende voedingssupplementen waarmee u uzelf kunt ondersteunen bij de verschijnselen die optreden in de aanloop en tijdens de menopauze en de overgang. Als u meer informatie wilt of hulp bij het maken van een voor u juiste keuze, kunt u ons tijdens kantooruren bellen op nummer +31 (0)75-612 12 47 (lokaal tarief) of u kunt contact met ons opnemen via ons contactformulier.