Bloeddruksupplementen

13 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Wat betekent bloeddruk? 

Een flink aantal keer per minuut pompt ons hart bloed door het lichaam. Dit is essentieel om alles in het lichaam te voorzien van zuurstof en voedingsstoffen. Op het moment dat een bloedvat is gevuld met bloed, staat er druk op het bloedvat. Dat noemen we ‘bloeddruk’.

Soepele bloedvaten hebben een positieve invloed op de bloeddruk

Dit geeft meteen aan hoe belangrijk de conditie van de bloedvaten is. Soepele bloedvaten hebben een positieve invloed op de bloeddruk. Slagaders zijn van nature flexibel en soepel, waardoor het bloed zich gemakkelijk door het lichaam verplaatst. Als de bloedvaten harder en smaller worden, beperkt dit de bloedstroom en moet ons hart harder werken om het bloed rond te laten stromen.

Wat is een normale bloeddruk? 

Bij een goede gezondheid hoort een normale bloeddruk. Een normale, generieke waarde is 120/80. Deze waarde is natuurlijk niet statisch. De één kan van nature andere waardes hebben dan anderen en dan is het nog steeds ‘normaal’. Het cijfer is een indicatie.

Wat is nadelig voor de bloeddruk? 

De bloeddruk varieert gedurende de dag. ’s Nachts en in rust is het relatief laag en bij het wakker worden, loopt de druk langzaam weer op. Er is een aantal factoren dat nadelig is voor de bloeddruk. Denk hierbij aan: 

  • Bewerkte voeding met veel zout
  • Te weinig lichaamsbeweging
  • Roken
  • (Langdurige) stress
  • Veel alcohol 
  • Overgewicht

Gelukkig heeft u zelf invloed op deze factoren en kunt u soms met kleine leefstijlveranderingen veel vooruitgang boeken. Check hier ons blog over stoppen met roken. 

Een gezonde leefstijl in combinatie met supplementen voor de bloeddruk

We kunnen zelf veel doen om op oudere leeftijd de controle over onze bloeddruk te behouden en te ondersteunen. Maar hoe jonger we beginnen met het gezond houden van ons hart en onze bloedvaten, hoe meer profijt we daar later van zullen hebben. Een gezonde leefstijl is, naast gezonde voeding met veel onbewerkte voedingsmiddelen, van essentieel belang om een sterk hart, soepele bloedvaten en een normale bloeddruk te behouden. Vitaminesperpost.nl verkoopt bovendien verschillende voedingssupplementen waarmee we een normale bloeddruk kunnen ondersteunen:

Meidoornextract Knoflook Plus
Knoflook Meidoorn Super EPA Visolie
Super DHA visolie Ultra Omega 3
Q10 Visolie Kalium citraat 100 mg
Borage-olie Astragalusextract
Olijfbladextract Zwarte knoflook
Pijnboomextract Bloeddruk Formule

Meer informatie en contact?

Wilt u meer weten over onze voedingssupplementen waarmee u uw bloeddruk kunt ondersteunen of wilt u assistentie bij het maken van een keuze tussen de verschillende producten? Neem dan contact met ons op. U kunt ons tijdens kantooruren bereiken op +31(0)75 - 612 12 47 (lokaal tarief) of u vult het contactformulier in.