Resveratrol

Resveratrol is een plantaardige stof die al sinds de jaren veertig in de wetenschappelijke belangstelling staat. Planten maken deze stof aan om zich te beschermen tegen allerlei potentiële gevaren van buitenaf. Bekijk onderstaand de relevante informatie over onze resveratrol capsules.

4 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Wat is resveratrol?

Resveratrol is een in vet oplosbaar polyfenol dat in diverse plantensoorten voorkomt, vooral in de schil van blauwe druiven. Resveratrol is een krachtige antioxidant en ondersteunt hart en bloedvaten. De zuivere stof komt voor als witte tot lichtgele kristallen.

Wat is het belang van resveratrol?

Resveratrol is het best onderzochte salvestrol. Salvestrolen zitten in groente, fruit en kruiden, vooral in biologisch geteelde gewassen. Salvestrolen zijn natuurlijke afweerstoffen die de plant tegen schimmels, straling en ziekte beschermen. Het gebruik van bestrijdingsmiddelen vermindert de noodzaak van de plant om salvestrolen aan te maken. Salvestrolen zijn daarnaast door veredeling merendeels uit groente en fruit verdwenen of worden tijdens het bewerkingsproces van voeding verwijderd. Hierdoor bevatten groente en fruit tegenwoordig naar schatting 80% minder salvestrolen dan zo’n zestig jaar geleden. Een supplement met resveratrol kan daarom een goede aanvulling zijn op de voeding.

Waar helpt resveratrol bij?

Resveratrol behoort tot de polyfenolen, die weer tot de antioxidanten behoren. Antioxidanten, zoals ook aanwezig in vitamine C, helpen te beschermen tegen invloeden van vervuiling en zonlicht en ondersteunen zo het natuurlijke afweersysteem van de lichaamscellen. Ook dragen ze bij aan de bescherming van cellen tegen oxidatieve schade (oftewel invloeden van buitenaf) en zorgen zo voor behoud van gezonde cellen en weefsels.

Wat doet resveratrol?

Resveratrol helpt gezonde cellen en weefsels te behouden* en is goed voor hart en bloedvaten*. Ons Resveratrol Pelargonium Complex-supplement bevat naast resveratrol ook Pelargonium sidoides, dat een verzachtende invloed heeft op de luchtwegen* en vitamine C, die als antioxidant helpt bij de bescherming van gezonde lichaamscellen en zo het immuunsysteem ondersteunt. Ook helpt vitamine C bij het behoud van sterke botten en verhoogt de opname van ijzer. Daarnaast verkopen wij vegetarische resveratrolcapsules met toegevoegd druivenpitextract. Druivenpit is eveneens een antioxidant* en goed voor de doorbloeding*. Ons Mega Resveratrol-product bevat naast goed opneembaar resveratrol olijfblad extract. Dit extract is goed voor de cholesterolspiegel*. 

Waar komt resveratrol in voor?

Resveratrol komt onder meer voor in de schil van druiven. De concentratie hangt sterk af van het soort druiven en de plaats waar de druiven worden geteeld. Bij wijn hangt het resveratrolgehalte daarbij ook nog af van de fermentatietijd. Rode wijn bevat relatief veel resveratrol, witte wijn minder. Dit komt omdat de schil van de druiven onderdeel is van de fermentatie van rode wijn. Bij witte wijn gebeurt dit niet. Een andere belangrijke bron van resveratrol is de Japanse duizendknoop (Polygonum cuspidatum). Dit is een plant die van oudsher in de traditionele Chinese gezondheidskunde wordt gebruikt. Alle resveratrolsupplementen van vitaminesperpost.nl bevatten een  extract van deze plant. Tot slot zijn ook blauwe en rode bessen, cranberries en aardbeien bronnen van resveratrol.

Welke resveratrol is de beste?

Naast het natuurlijke extract kan resveratrol ook synthetisch worden nagemaakt. Helaas komen de polyfenolen die aanwezig zijn in druiven en Japanse duizendknoop niet voor in deze synthetische resveratrol. Daarom verkopen wij deze synthetische variant niet. Vitaminesperpost.nl verkoopt enkel resveratrol bestaande uit 100% natuurlijk trans-resveratrol van de Japanse duizendknoop. Dit is de meest pure vorm van resveratrol.

Welke resveratrolproducten kunt u bij ons kopen?

Wij verkopen de volgende resveratrolproducten:

Wat is Resveratrol Pelargonium Complex?

Resveratrol Pelargonium Complex is een complete formule die goed is voor hart- en bloedvaten*. De formule helpt bij de ondersteuning van het immuunsysteem en de luchtwegen*. Verder bevat de formule astragalusextract en vitamine C. 

Wat is Mega Resveratrol?

Mega Resveratrol bevat naast het goed opneembare trans-resveratrol, ook olijfbladextract en Andrographis paniculata. Olijfbladextract is goed voor de cholesterolspiegel*. Andrographis paniculata is goed voor hart en bloedvaten* en de spijsvertering*. Hierdoor draagt deze Zuid-Afrikaanse plant bij aan instandhouding van een normale leverfunctie*. Ook ondersteunt Andrographis paniculata het immuunsysteem* en heeft een verzachtende werking op de luchtwegen*. Zwarte peperextract (BioPerine®) zorgt voor een goede opname van de inhoudsstoffen. Het product is geschikt voor vegetariërs.

Hoeveel resveratrol per dag?

Voor optimale ondersteuning is een minimale daghoeveelheid resveratrol van 1,82 mg/kg gewenst. Bij een persoon van 75 kg komt dit neer op 137 mg per dag. Zodoende is voor veel mensen een preventieve daghoeveelheid van 100 tot 200 mg resveratrol een goede keuze.

Wanneer moet ik resveratrol innemen?

Resveratrol dient niet samen met een vetrijke maaltijd ingenomen te worden. Deze combinatie remt de opname van resveratrol.

Waarom de resveratrolcapsules kopen bij vitaminesperpost.nl?

Vaak is in de grondstof van resveratrol de hoeveelheid PAK’s (Polycyclische Aromatische Koolwaterstoffen) vrij hoog of zelfs te hoog. Onze resveratrol voldoet aan de strenge norm voor PAK’s. Alle resverartrolcapsules die u bij vitaminesperpost.nl kunt kopen, zijn plantaardig en dus geschikt voor vegetariërs. Al onze supplementen met resverartrol zijn volgens de strenge IFS-kwaliteitsnormen gecapsuleerd.

Als u een resveratrolsupplement wilt kopen, dient u verschillende zaken in de gaten houden:

  • Is de leverancier betrouwbaar?
  • Werkt de leverancier volgens vastgestelde kwaliteitsnormen?
  • Welke dosering heb ik nodig?

*Evaluatie gezondheidsclaims is lopende.