Visolie

Verfijn uw zoekopdracht
Selectie verfijnen
Allergie informatie

Visolie is een olie die uit de lever van een vis wordt gewonnen. Visolie is rijk aan de essentiële omega 3-vetzuren EPA en DHA. Bijna iedereen kan baat hebben bij het gebruik van visolie. Deze vetzuren zijn een goede ondersteuning voor het hart, de hersenfunctie en het gezichtsvermogen. Bekijk onderstaand de relevante informatie over visolie en de producten.

11 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Wat is visolie?

Visolie is het gezonde vet uit vooral vette vis. De bekendste stoffen in visolie zijn EPA en DHA. Zowel EPA als DHA zijn essentiële vetzuren, behorende tot de omega 3-vetzuren. Essentiële vetzuren kan het menselijk lichaam niet zelf aanmaken, maar elke levende cel in het lichaam heeft deze essentiële vetzuren wel nodig. Naast EPA en DHA is ook ALA een omega 3-vetzuur.

Wat is het belang van visolie?

Visolie bevat essentiële vetzuren. Onze cellen hebben vetzuren nodig als bouwstenen, voor de opname van vetoplosbare vitamines, ter bescherming van cellen en organen tegen ongewenste indringers en om er voor te zorgen dat ons lichaam op temperatuur blijft. Omega 3-vetzuren zijn zodoende belangrijk voor de gezondheid. Met ons Westers voedingspatroon krijgen we echter vaak te veel omega 6 en te weinig omega 3 binnen. Inname van visoliesupplementen kan zodoende nuttig zijn.

Welke visoliesoort werkt voor wat?

EPA is gunstig voor het hart¹. DHA is goed voor het gezichtsvermogen², is een belangrijke bouwsteen voor de hersenen² en draagt bij aan een normaal vetgehalte in het bloed³. DHA is extra belangrijk voor zwangeren en vrouwen die borstvoeding geven. De inname van DHA door de moeder draagt immers bij tot de normale ontwikkeling van de hersenen en de ogen bij de foetus en bij zuigelingen die borstvoeding krijgen⁴. ALA is goed voor het cholesterol⁵.

Welke visolieproducten zijn er?

Al onze visoliesoftgels zijn moleculair gedistilleerd (gezuiverd) en daarmee van de hoogste kwaliteit. Hierdoor blijft onze visolie ruimschoots onder potentieel schadelijke niveaus van zware metalen, verontreinigingen en bestrijdingsmiddelen. Wij verkopen de volgende visoliesoftgels:

Wat is Super EPA Visolie?

Onze Super EPA Visoliesoftgels bevatten 350 mg EPA en 225 mg DHA. Naast EPA en DHA bevat Super EPA Visolie vitamine E. Vitamine E is een antioxidant

Wat is Mega EPA Visolie?

De Mega EPA Visolie bevat 500 mg EPA en 100 mg DHA. Dit supplement bevat het meeste EPA van al onze visoliecapsules. Naast EPA bevat Mega EPA visolie ook vitamine E. 

Super DHA Visolie?

Super DHA Visolie bevat bijna tweemaal zoveel DHA (500 mg per softgel) als onze andere omega 3-visoliesupplementen. De visoliesoftgels worden onder strenge kwaliteitsnormen vervaardigd. Behalve DHA bevatten de super DHA visoliesoftgels ook EPA en vitamine E.

Wat is Ultra Omega 3?

Ultra Omega 3 is het sterkste omega 3-supplement dat wij verkopen. Iedere softgel bevat 400 mg EPA en 300 mg DHA. Onze Ultra Omega 3 bevat visolie van de gerenommeerde firma Golden Omega. De visolie van Golden Omega is zuiver geproduceerd met respect voor mens en milieu en bezit zodoende het Friends of the Sea Certificaat.

Wat is krillolie?

Krill zijn piepkleine, ongewervelde, garnaalachtige zeediertjes. De zee zit er vol mee en ze vormen voeding voor veel dieren. Krillolie is rijk aan EPA en DHA. Onze krillolie capsules hebben geen vervelende nasmaak en ze zijn MSC-gecertificeerd (duurzame visserij). Naast EPA en DHA, bevatten onze krilloliecapsules ook astaxanthine. Vitaminesperpost.nl verkoopt ook krilloliecapsules met vanillesmaak.

Wat is levertraanolie?

Levertraanolie is een rijke bron van EPA en DHA. Daarnaast bevat levertraanolie vitamine A, D en natuurlijke vitamine E. De levertraanolie die u bij ons kunt kopen, is verwerkt in softgels zodat u niet de uitgesproken smaak van levertraan ervaart.

Wat is Q10 Visolie?

Onze Q10 visoliesoftgels bevatten 900 mg zuivere LYSI® visolie. Dit is IJslandse Omega 3-visolie van het gepatenteerde merk LYSI®. Daarnaast bevatten de softgels 100 mg Co-enzym Q10. Q10 is een in vet oplosbare stof en onderdeel van de mitochondriën. Mitochondriën zijn de kleine energiefabriekjes die zich in de menselijke cellen bevinden.

Wat is Omega 3-6-9?

Omega 3-6-9 softgels bevatten alle essentiële vetzuren die de mens nodig heeft. Onze omega 3-6-9 softgels bevatten visolie, lijnzaadolie en teunisbloemolie. Lijnzaadolie is goed voor het hart en de bloedvaten*  en is gunstig voor een goede geestelijke balans*. Teunisbloemolie voegt de ‘goede’ omega 6-vetten GLA (gammalinoleenzuur) en CLA (geconjugeerd linolzuur) toe. Teunisbloemolie ondersteunt een normale menstruatie* en verzorgt de huid van binnenuit*. Het Super Omega 3-6-9-supplement van Vitaminesperpost.nl bevat in plaats van teunisbloemolie borageolie. Dit is een superieure bron van GLA. Bovendien bevat dit supplement een grotere hoeveelheid EPA en DHA.

Wat is EPA?

EPA (eicosapentaeenzuur) is een meervoudig onverzadigd vetzuur, behorend tot de omega 3-vetzuren. EPA komt vooral voor in vette vissoorten. EPA is gunstig voor het hart¹. 

Wat is DHA?

DHA (docosahexaeenzuur) is ook een meervoudig onverzadigd vetzuur. Het behoort tot de omega 3-familie. DHA is goed voor het gezichtsvermogen², is een belangrijke bouwsteen voor de hersenen² en draagt bij aan een normaal vetgehalte in het bloed³. DHA is extra belangrijk voor zwangeren en vrouwen die borstvoeding geven. De inname van DHA door de moeder draagt immers bij tot de normale ontwikkeling van de hersenen en de ogen bij de foetus en bij zuigelingen die borstvoeding krijgen⁴.

Wat is ALA?

ALA-vetzuur (alfalinoleenzuur) is het plantaardig omega 3-vetzuur en zit vooral in lijnzaadolie. ALA is goed voor het cholesterol⁵.

Waar op letten bij het kopen van een visolieproduct?

De kwaliteit van EPA- en DHA-supplementen hangt sterk samen met de kwaliteit van leven van de vis of het zeedier. Als deze algen met zware metalen hebben gegeten, krijgt u deze via het visoliesupplement binnen. Daarom kiezen we bij vitaminesperpost.nl voor duurzame visolie met het Friend of the Sea-certificaat. Zo weet u zeker dat uw visoliesupplement is geproduceerd met respect voor milieu en dier. Dit is niet alleen beter voor onze aarde, maar ook voor uw gezondheid.

Verkoopt vitaminesperpost.nl ook plantaardige omega-capsules?

Jazeker, vitaminesperpost.nl heeft zowel plantaardige omega 3-supplementen als een plantaardige omega 3-6-9-supplement in zijn assortiment.

Waarom de visoliecapsules kopen bij vitaminesperpost.nl?

Alle visoliecapsules die u bij vitaminesperpost.nl kunt kopen, zijn volgens de strenge IFS-kwaliteitsnormen gefabriceerd.

 

Bovendien profiteert u altijd van de volgende voordelen:

  • 30% Korting bij het kopen van 4 verpakkingen
  • Snel + gratis bezorgd binnen Nederland
  • Pakket past door de standaard brievenbus

Vragen of advies?

Pak dan uw telefoon en bel ons vrijblijvend voor persoonlijk advies. Onze vriendelijke vitamine-experts staan u graag te woord. U kunt hen bereiken via onze contactpagina of tijdens kantooruren via telefoonnummer: +31(0)75-612 12 47 (lokaal tarief).

¹ Dit gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 250 mg EPA.
² Dit gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 250 mg DHA.
³ Dit gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 2 gram EPA/DHA en mag niet meer bedragen dan 5 gram per dag.
⁴ Dit gunstig effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 200 mg DHA naast de aanbevolen dagelijkse inname voor omega-3-vetzuren voor volwassenen, te weten: 250 mg DHA en EPA.
⁵ Dit gunstig effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 2 g ALA.

*Evaluatie gezondheidsclaims is lopende.