Liposomale supplementen

Bij liposomale voedingssupplementen zitten de werkzame stoffen (zoals vitamines en mineralen) verpakt in minuscule vetachtige bolletjes: liposomen. De structuur van liposomen lijkt op onze lichaamscellen, waardoor ze gemakkelijk worden herkend en geabsorbeerd. Hierdoor worden de werkzame stoffen beter opgenomen dan traditionele supplementen. Onder de producten vindt u meer informatie over liposomale supplementen en kunt u ons assortiment bekijken.

12 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Wat zijn liposomen?

Onze lichaamscellen worden omgeven door een celmembraan. De celmembraan scheidt de binnenkant van de cel van de buitenkant. Alle stoffen die de cel in of uit moeten, moeten door het membraan. Het celmembraan bestaat uit een dubbele laag van fosfolipiden. Dit zijn vetachtige moleculen die de binnenkant van de cel beschermen. Liposomen bootsen als het ware de structuur van onze lichaamscellen na. Ze kunnen met voedingsstoffen zoals vitamines en mineralen worden ‘gevuld’. Deze transportbolletjes leveren vervolgens de actieve stoffen direct af aan onze cellen. Hoe kleiner de liposoom, hoe beter de opname is van de voedingsstof binnenin.

Wat zijn liposomale supplementen?

Liposomale supplementen behoren tot de nieuwe generatie voedingssupplementen. Bij liposomale voedingssupplementen zitten de belangrijkste voedingsstoffen verpakt in liposomen. De structuur van deze liposomen lijkt op onze lichaamscellen. Dit zorgt ervoor dat ze gemakkelijker worden herkend en door de darmwand heen kunnen. De gecapsuleerde stof wordt zo tegen vroegtijdige afbraak in het spijsverteringsstelsel beschermd en komt direct in de cellen terecht. Dit effectieve afleversysteem zorgt ervoor dat liposomale supplementen een ongekend hoge biologische beschikbaarheid kennen. Dat wil zeggen dat de actieve bestanddelen goed worden opgenomen en direct kunnen worden gebruikt.

Wat zijn de voordelen van liposomale supplementen?

Het inkapselen van een voedingsstof in liposomen heeft verschillende voordelen ten opzichte van ‘traditionele’ supplementen:

  • Liposomale voedingssupplementen zijn maagzuurresistent, waardoor ze niet vroegtijdig in het maagdarmkanaal worden afgebroken
  • Liposomale supplementen zijn maagvriendelijk
  • Liposomale supplementen hebben een betere biobeschikbaarheid, waardoor er minder hoge doseringen nodig zijn
  • Liposomale voedingssupplementen blijven langer in de bloedbaan aanwezig

Liposomale supplementen bestaan bovendien in verschillende toedieningsvormen. Ze worden vaak in vloeibare vorm of in capsulevorm aangeboden. Tegenwoordig zijn vrijwel alle vitamines en mineralen ook in liposomale toedieningsvorm te verkrijgen. Bij vitaminesperpost.nl bieden wij liposomale supplementen in capsulevorm aan.

Het verschil tussen vloeibare liposomale supplementen en capsules

Vaak wordt er bij de productie van liposomale voedingssupplementen gebruik gemaakt van productiemethodes gebaseerd op hitte, hoge druk of chemicaliën. Hierdoor blijven de werkzame stoffen niet onaangeroerd, wat veel nadelen heeft. LipoCellTech™ is de enige Europese fabrikant die een volledig natuurlijke productiemethode gebruikt. Zelfs het schoonmaken van de productiemachines gebeurt uitsluitend met natuurlijke reinigingsmiddelen. Hierdoor hebben de liposomale voedingssupplementen die u bij vitaminesperpost.nl kunt kopen, de volgende voordelen: 

  • Ze kennen een ongekend hoge biologische beschikbaarheid door superieur transport
  • Ze bevatten alleen pure natuurlijke ingrediënten. Dus geen chemische toevoegingen
  • Ze omvatten een volledig natuurlijke productiemethode, zonder gebruik van hitte, chemicaliën of druk, waardoor de werkzame stoffen onbeschadigd blijven
  • Het zijn poeders in capsules waardoor de smaak neutraal blijft en de houdbaarheid lang

Liposomale voedingsupplementen van LipoCellTech™

Bekijk hieronder het filmpje van producent LipoCellTech™:

Welke liposomale supplementen verkoopt vitaminesperpost.nl?

Vitaminesperpost.nl heeft verschillende liposomale voedingssupplementen in het assortiment:

Al onze liposomale supplementen zijn van niet-dierlijke oorsprong en met een plantaardige capsule omhuld. Zodoende zijn ze geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Heeft u nog vragen?

Heeft u na het lezen van onze informatie over liposomale supplementen nog vragen of wilt u advies bij het maken van een keuze? U kunt ons telefonisch bereiken op werkdagen binnen kantoortijden op nummer +31(0)75 - 612 12 47 (lokaal tarief). Buiten die tijden kunt u altijd gebruik maken van ons contactformulier. Wij zullen uw vraag dan per e-mail beantwoorden.