Vitamines

Vitamines zijn organische verbindingen. Ze zijn belangrijk voor het goed functioneren van ons lichaam, maar ook voor groei en een goede gezondheid. De meeste vitamines kunnen we niet zelf aanmaken. We krijgen vitamines via onze voeding binnen omdat ze (vooral) in plantaardige, maar ook in dierlijke producten zijn te vinden. Daarom is gezonde voeding en een goede leefstijl zo ontzettend belangrijk. Mensen die eenzijdig eten of een dieet volgen, moeten extra goed opletten of ze wel voldoende vitamines binnenkrijgen.

Producten 1-20 van 58

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Wat zijn vitamines eigenlijk?

Vitamines zijn organische verbindingen. Ze zijn belangrijk voor het goed functioneren van ons lichaam, maar ook voor groei en een goede gezondheid. Vitamines zitten in plantaardige of dierlijke producten en voor onze dagelijkse vitaminebehoefte zijn we afhankelijk van voeding. Het menselijk lichaam kan slechts in beperkte mate zelf vitamines aanmaken. Daarom is gezonde voeding essentieel om gezond te blijven!

Mensen die eenzijdig eten of een dieet volgen, moeten goed opletten of ze wel voldoende vitamines binnenkrijgen. Vegetariërs, veganisten en mensen die weinig buiten komen, doen er goed aan om met een deskundige eventuele suppletie te bespreken.

Wat wordt bedoeld met vetoplosbare en wateroplosbare vitamines?

Er zijn in totaal 13 vitamines waarvan er 4 oplosbaar zijn in vet en 9 in water. Vetoplosbaar betekent dat ze in het vetweefsel van onze organen worden opgeslagen en langere tijd in ons lichaam aanwezig blijven. In tegenstelling tot wateroplosbare vitamines. Bij deze vitamines wordt het overschot vrij snel via de urine wordt afgevoerd. Wateroplosbare vitamines moeten daarom dagelijks via de voeding of via suppletie worden aangevuld. Vitamine B12 vormt hierop een uitzondering. Deze wordt wél voor langere tijd in onze cellen opgeslagen.

Hieronder ziet u een overzicht per water- of vetoplosbare categorie:

Wateroplosbaar

Vetoplosbaar

Vitamine D is een vreemde eend in de bijt, omdat onze huid deze vitamine grotendeels zelf via zonlicht aanmaakt. Het is daarom belangrijk om elke dag met onbedekt hoofd en onbedekte handen minimaal een half uur in de zon te lopen.

Wat is het verschil tussen vitamines en mineralen?

Vitamines en mineralen worden vaak in één adem genoemd. Dat is begrijpelijk. Ze zijn beide onmisbaar voor onze gezondheid. Via ons eten en drinken krijgen we beide binnen. Het verschil zit ‘m in de oorsprong van de stoffen. Vitamines zijn afkomstig uit de levende natuur en mineralen uit de 'dode' natuur. Mineralen zijn daarnaast op te delen in gewone mineralen en spoorelementen. Van de laatste heeft u slechts kleine hoeveelheden per dag nodig.

De referentie-inname voor beide wisselt en is onder meer afhankelijk van leeftijd en gewicht. Ook levensstijl speelt een rol. Rokers en mensen die veel stress ervaren, hebben bijvoorbeeld meer vitamine C nodig. Als u nauwelijks buiten komt, kunt u overwegen om extra vitamine D te slikken en als u geen dierlijke producten eet, is het wellicht verstandig om vitamine B12-supplementen aan te schaffen. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van situaties waarbij de behoefte aan vitamines en mineralen varieert.

Vitamines bestellen bij Vitaminesperpost.nl

Bij vitaminesperpost.nl verkopen we multivitamines, vitamine complexen en enkelvoudige vitamines. Hieronder ziet u een selectie van vitamines die u via onze webshop kunt bestellen:

Supplementen of vitamines kopen? Kies voor kwaliteit!

Wij zijn bijzonder trots op de kwaliteit van onze supplementen en onze klanten zijn het daarmee eens. Bekijkt u maar eens de vele positieve reviews op Trustpilot en vitaminesperpost.nl. Als u ervoor kiest om uw vitamines via onze website te kopen, profiteert u bovendien van gratis verzending binnen Nederland. U hoeft niet thuis op uw pakket te wachten, want al onze supplementen passen door de standaard brievenbus. Tot slot krijgt u tot 30% korting op uw bestelling als u besluit om meerdere verpakkingen in één keer te kopen.

Persoonlijk advies

Overweegt u om u extra vitamines te slikken maar vindt u het lastig om een keuze te maken? Onze vriendelijke experts geven u graag persoonlijk advies. U kunt hen tijdens kantooruren bereiken op telefoonnummer: +31 (0)75-612 12 47 (lokaal tarief). Of stuur een e-mail.