Quercetine

Quercetine is een flavonoïde. We vinden quercetine in bijvoorbeeld kappertjes, appels, rode uien en verschillende bessen. Quercetine zorgt onder meer voor een betere opname van het mineraal zink. Hieronder vindt u meer informatie over quercetine en supplementen met quercetine.

4 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Wat is quercetine?

Quercetine is een antioxidant en maakt deel uit van de bioflavonoïden. Flavonoïden zijn antioxidanten die van nature aanwezig zijn in plantaardige voedingsmiddelen. Ze komen niet voor in dierlijke voeding. Quercetine is een van de belangrijkste en best onderzochte flavonoïden. Dit is de grootste groep binnen de polyfenolen. Quercetine is vaak verantwoordelijk voor de rode kleur van planten, bloemen, fruit en groente. 

Deze natuurlijke kleurstof komt wijdverspreid voor in het plantenrijk, maar niet in dierlijke producten. In de natuur wordt quercetine vaak aangetroffen in combinatie met vitamine C en rutine. Vroeger werd quercetine ook wel aangeduid als vitamine P. Quercetine zit vooral in kappertjes, lavas, dille, koriander, rode uien, boekweit, broccoli, bloemkool, boerenkool, bessen, citrusvruchten, appels, pruimen, zoete aardappel, cranberries, Japanse notenboom, groene thee en Sint-Janskruid.

Wat doet quercetine?

Quercetine is een krachtige antioxidant uit een bioflavonoïde. In onze Super Quercetine zit naast quercetine onder meer berberine en curcumine. Berberine is goed voor hart- en bloedvaten*, goed voor de cholesterolspiegel* en goed voor de lever*. Curcumine draagt daarnaast bij aan de normale werking van de gewrichten*, spijsvertering* en aan een normaal cholesterolgehalte*. Quercetine  draagt eraan bij dat zink goed wordt opgenomen in de lichaamscellen. Dit is de reden dat vitaminesperpost.nl een combinatiesupplement Quercetine & Zink in zijn assortiment heeft. Zink zorgt mede voor een goede weerstand en heeft een positieve invloed op ons immuunsysteem.

Quercetine kopen bij Vitaminesperpost.nl 

Wilt u de inname van quercetine verhogen? Een quercetinesupplement is in dat geval een goede aanvulling. Bij Vitaminesperpost.nl kunt u eenvoudig quercetine kopen. In ons assortiment vindt u vier verschillende quercetinesupplementen. Lees hieronder meer over de eigenschappen van deze vier producten:

  • Super Quercetine
  • Liposomale Quercetine
  • Quercetine Plus
  • Quercetine & Zink

Wat is Super Quercetine?

Super Quercetine is een premium quercetinesupplement dat naast 500 mg quercetine Curcumine (C3 Complex® van Sabinsa®), berberine (Rebersa®), bromelaïne, rutine en luteoline bevat. BioPerine® (zwarte peperextract), zorgt voor een optimale opname van deze stoffen in het lichaam. In onze Super Quercetine zit naast quercetine onder meer berberine en curcumine. Berberine is goed voor hart- en bloedvaten*, goed voor de cholesterolspiegel* en goed voor de lever*. Curcumine draagt bij aan de normale werking van de gewrichten*, spijsvertering* en aan een normaal cholesterolgehalte*.

Onze Super Quercetine is geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Wat is Liposomale Quercetine?

Bij liposomale Quercetine zit de quercetine in kleine vetachtige bolletjes (liposomen) verpakt. Deze liposomen kunnen onaangetast door het maagzuur de maag passeren. Omdat de bolletjes op lichaamscellen lijken, kunnen ze vervolgens gemakkelijk de darmwand passeren zonder te worden aangevallen. Deze bolletjes bieden bescherming tegen vroegtijdige afbraak in het spijsverteringsstelsel. Dit effectieve afleversysteem zorgt ervoor dat liposomale supplementen een hoge biologische beschikbaarheid kennen. Biologische beschikbaarheid houdt in dat de quercetine goed in de bloedbaan wordt opgenomen en daardoor veel effect in het lichaam heeft.

Wat is Quercetine Plus?

Het natuurlijke vegan Quercetine Plus-supplement van vitaminesperpost.nl is hooggedoseerd en bevat naast quercetine ook bromelaïne. Dit is een enzym uit de ananasplant. Bromelaïne draagt bij aan de vertering van eiwitten. Enzymen zijn natuurlijke helpers bij allerlei fysiologische processen in ons lichaam. Quercetine Plus is geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Wat is Quercetine & Zink?

Quercetine zorgt ervoor dat zink goed wordt opgenomen in de lichaamscellen. Om uw weerstand te ondersteunen kunt u kiezen voor het combinatiesupplement Quercetine & Zink van Vitaminesperpost.nl. Deze complete weerstandsformule met zink heeft een positieve invloed op ons immuunsysteem. Deze formule bestaat uit quercetine met vitamine C en helpt vermoeidheid te verminderen. Zink, koper, selenium en vitamine C dragen bij aan een goede weerstand en hebben een positieve invloed op ons immuunsysteem.

Aan ons vegan Quercetine & Zink-supplement hebben wij hoogwaardige selenium en niet-zure vitamine C (calciumascorbaat) toegevoegd. Calciumascorbaat is een vorm van vitamine C die mild is voor de maag en door de meesten goed wordt verdragen. Vitamine C en selenium zijn beide krachtige antioxidanten die ons immuunsysteem ondersteunen. Voor het selenium in dit supplement is gekozen voor het gepatenteerde Selenium Select®, een goed opneembare vorm van L-selenomethionine. Om een goede balans tussen koper en zink in stand te houden, is tevens koper bisglycinaat toegevoegd. Koper bisglycinaat is in staat om het zure milieu van de maag te weerstaan, zodat de stof in zijn geheel in de dunne darm belandt om daar te worden opgenomen. Ons Quercetine & Zink-supplement is geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Waarom wordt quercetine niet goed uit de voeding opgenomen?

Om voldoende quercetine binnen te krijgen, is het belangrijk om in uw menu diverse soorten groente en fruit te verwerken. Omdat quercetine wateroplosbaar is, kan de stof verloren gaan als de groente wordt gekookt. Aangezien quercetine zich vooral onder de schil bevindt, is het beter om fruit niet te schillen. Tijdens het schillen en koken van groenten en fruit, verdwijnt quercetine voor 70 tot 90% uit onze voeding. De 10 tot 30% die ons lichaam verteert, bindt zich aan antinutriënten wat de opname van quercetine bemoeilijkt. Het gebruik van de magnetron vermindert eveneens het quercetinegehalte van voedingsmiddelen.

Een andere manier om quercetine in te nemen, is door het gebruik van quercetinesupplementen in capsule- of pilvorm. Met een quercetinesupplement kunt u uw dagelijkse behoefte aan quercetine eenvoudig aanvullen.

Wat is de dagelijks aanbevolen dosering quercetine? 

Van quercetine is geen aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vastgesteld. Als u de doseringsadviezen van onze quercetinesupplementen volgt, bent u ervan verzekerd niet meer binnen te krijgen dan het maximum aan werkzame stoffen. Ook niet wanneer u onze supplementen met een quercetinerijk voedingspatroon combineert. Zonder gedegen deskundig (orthomoleculair) advies dient de aanbevolen dagdosering niet te worden overschreden.

Onze quercetinesupplementen dienen bij voorkeur tijdens of vlak na een olie- of vetbevattende maaltijd te worden ingenomen.  Door vet met quercetine te combineren, kunt u de opneembaarheid van quercetine verbeteren. Quercetine is goed te combineren met andere plantaardige of minerale supplementen. Zoals met EGCG (uit groene thee), mega resveratrol, Pterostilbeen en met vitamine B3.

Zitten er zoetstoffen in quercetine?

Aan quercetinesupplementen van sommige andere merken zijn zoetstoffen toegevoegd, zoals maltodextrine. Aan de quercetine-supplementen van vitaminesperpost.nl zijn gegarandeerd geen zoetstoffen toegevoegd.

Quercetine kopen bij vitaminesperpost.nl

Alle quercetinecapsules die u bij Vitaminesperpost.nl koopt zijn plantaardige quercetinesupplementen die geschikt voor vegetariërs en veganisten. Al onze supplementen met quercetine zijn volgens strenge IFS-kwaliteitsnormen in Nederland gecapsuleerd.

Bovendien profiteert u bij Vitaminesperpost.nl altijd van de volgende voordelen:

  • 30% Korting bij het kopen van 4 verpakkingen
  • Snel + gratis bezorgd binnen Nederland
  • Pakket past door de standaard brievenbus

Vragen of advies?

Heeft u vragen of bent u op zoek naar advies over welke quercetine geschikt is voor u? Bel ons gerust op voor een vrijblijvend en persoonlijk advies. Onze vriendelijke en deskundige vitamine-experts staan u graag te woord tijdens kantooruren. U kunt ons bereiken via onze contactpagina of via telefoonnummer: (0031) (0)75 612 12 47 (lokaal tarief).

Meer informatie over quercetine?

Wilt u (nog) meer informatie over quecetine of over quercetine supplementen? Lees er alles over in onze blogs:

*Evaluatie gezondheidsclaims is lopende.