Past door de brievenbus
Voor 17:00 besteld = vandaag verzonden

 Gratis bezorgd in heel Nederland
Buiten Nederland vanaf 50,-

Quercetine

Quercetine is een flavonoïde. We vinden quercetine in bijvoorbeeld kappertjes, appels, rode uien en verschillende bessen. Quercetine zorgt onder meer voor een betere opname van het mineraal zink. Hieronder vindt u meer informatie over quercetine en supplementen met quercetine.

3 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Wat is Quercetine?

Quercetine is het pigment dat groente en fruit kleurt. Deze natuurlijke kleurstof komt wijdverspreid voor in het plantenrijk, maar niet in dierlijke producten. In de natuur wordt quercetine vaak aangetroffen in combinatie met vitamine C en rutine. Vroeger werd quercetine ook wel aangeduid als vitamine P.

Waar zit quercetine in?

Quercetine zit vooral in kappertjes, lavas, dille, koriander, rode uien, boekweit, broccoli, bloemkool, boerenkool, bessen, citrusvruchten, appels, pruimen, zoete aardappel, cranberries, Japanse notenboom, groene thee en Sint-Janskruid.

Waarom wordt quercetine niet goed uit de voeding opgenomen?

Quercetine in voeding heeft een lage biologische beschikbaarheid. Tijdens het schillen en koken, verdwijnt quercetine voor 70 tot 90% uit onze voeding. De 10 tot 30% die ons lichaam verteert, bindt zich aan antinutriënten. Dit bemoeilijkt de opname. Magnetrongebruik trekt dit gehalte nog verder naar beneden. 

Waar helpt quercetine voor? Waar is het goed voor?

Quercetine is een krachtige antioxidant uit een bioflavonoïde. In onze Super Quercetine zit naast quercetine onder meer berberine en curcumine. Berberine is goed voor hart- en bloedvaten*, goed voor de cholesterolspiegel* en goed voor de lever*. Curcumine draagt daarnaast bij aan de normale werking van de gewrichten*, spijsvertering* en aan een normaal cholesterolgehalte*. Quercetine  draagt eraan bij dat zink goed wordt opgenomen in de lichaamscellen. Dit is de reden dat vitaminesperpost.nl een combinatiesupplement Quercetine & Zink in zijn assortiment heeft. Zink zorgt mede voor een goede weerstand en heeft een positieve invloed op ons immuunsysteem.

Wat zit er in quercetine?

Quercetine (van het Latijnse quercus, eik) is afkomstig uit de honingboom, de Sophora japonica, een antioxidant behorende tot de bioflavonoïden.

Wat is een flavonoïde?

Flavonoïden zijn antioxidanten. Ze zijn van nature aanwezig in plantaardige voedingsmiddelen. Ze komen niet voor in dierlijke voeding. Quercetine is een van de belangrijkste en best onderzochte flavonoïden. Flavonoïden zijn de grootste groep binnen de polyfenolen. 

Wat is een antioxidant?

Antioxidanten spelen een belangrijke rol bij de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress, oftewel ze beschermen de lichaamscellen tegen invloeden van buitenaf. Dit zorgt voor het behoud van gezonde cellen en weefsels.

Hoeveel quercetine mag u per dag?

Van quercetine is geen aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vastgesteld (ADH-waarde, tegenwoordig RI-waarde geheten). Als u de doseringsadviezen van onze quercetineproducten volgt, bent u ervan verzekerd niet meer binnen te krijgen dan het maximum aan werkzame stoffen. Ook niet wanneer u onze supplementen met een quercetinerijk voedingspatroon combineert. Zonder gedegen deskundig (orthomoleculair) advies dient de aanbevolen dagdosering niet te worden overschreden.

Effectieve supplementencombinaties met quercetine

Quercetine is goed te combineren met andere plantaardige of minerale supplementen. Zoals met EGCG (uit groene thee), Mega Resveratrol, Pterostilbeen 50 mgPterostilbeen pterocarpus en met vitamine B3.

Verschillende quercetineproducten

Vitaminesperpost.nl verkoopt de volgende vegetarische quercetinesupplementen:

Wat is Quercetine Plus?

Het natuurlijke Quercetine Plus-supplement van vitaminesperpost.nl is hooggedoseerd en bevat, naast quercetine, ook bromelaïne (een enzym uit de ananasplant). Dit enzym draagt bij aan de vertering van eiwitten. Enzymen zijn natuurlijke helpers bij allerlei fysiologische processen in ons lichaam. Quercetine Plus is geschikt voor vegetariërs.

Wat is Super Quercetine?

Super Quercetine is een premium quercetinesupplement dat naast 500 mg quercetine ook Curcumine (C3 Complex® van Sabinsa©), berberine (Rebersa®), bromelaïne, rutine en luteoline bevat. BioPerine© (zwarte peperextract), zorgt voor een optimale opname van deze stoffen in ons lichaam. Berberine is goed voor hart- en bloedvaten*, goed voor de cholesterolspiegel* en goed voor de lever*. Curcumine draagt daarnaast bij aan de normale werking van de gewrichten*, spijsvertering* en aan een normaal cholesterolgehalte*. Onze Super Quercetine is geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Wat is Quercetine & Zink?

Aan ons Quercetine & Zink-supplement hebben wij, naast quercetine en zink, hoogwaardige selenium en niet-zure vitamine C (calcium ascorbaat) toegevoegd. Calcium ascorbaat is een vorm van vitamine C die mild is voor de maag en door de meesten goed wordt verdragen. Vitamine C en selenium zijn beide krachtige antioxidanten die ons immuunsysteem ondersteunen. Voor het selenium in dit supplement is gekozen voor het gepatenteerde Selenium Select®, een goed opneembare vorm van L-selenomethionine. Om een goede balans tussen koper en zink in stand te houden, is tevens koper bisglycinaat toegevoegd. Koper bisglycinaat is in staat om het zure milieu van de maag te weerstaan, zodat de stof in zijn geheel in de dunne darm belandt om daar te worden opgenomen. 

Zink, koper, selenium en vitamine C zorgen alle mede voor een goede weerstand en hebben een positieve invloed op ons immuunsysteem. Ons Quercetine & Zink-supplement is geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Waarom is zink toegevoegd aan Quercetine & Zink?

Quercetine draagt eraan bij dat zink goed in de lichaamscellen wordt opgenomen. Zink is een echte multitasker en zorgt onder meer voor een goede weerstand. In de formule Quercetine & Zink zit 20 mg zink bisglycinaat (TRAACS®) van Albion Minerals. Het bezit het TRAACS®-kenmerk (The Real Amino Acid Chelate System) en staat garant voor een optimale opname omdat dit zinkproduct gebonden is aan het aminozuur glycine. Deze organische verbinding is krachtig genoeg om niet onder invloed van maagsap en spijsverteringsenzymen te worden opgesplitst. 

Zitten er zoetstoffen in quercetine?

Aan quercetinesupplementen van sommige andere merken zijn zoetstoffen toegevoegd, zoals maltodextrine. Aan de quercetine-supplementen van vitaminesperpost.nl zijn geen zoetstoffen toegevoegd.

Wanneer quercetine innemen?

Onze quercetinesupplementen dienen bij voorkeur met of rond een vetbevattende maaltijd te worden ingenomen.

*Evaluatie gezondheidsclaims is lopende.