Ashwagandha

Ashwagandha is enorm belangrijk binnen de oude, ayurvedische leer. Van de plant worden de vermalen wortels gebruikt in supplementen. Ashwagandha wordt vooral gebruikt omdat het gunstig is voor een goede geestelijke balans. Het is rustgevend en helpt bij geestelijke druk en inspanning. Hieronder vindt u meer informatie over de ashwagandha-capsules die wij verkopen.

3 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Wat is ashwagandha?

De wetenschappelijke naam van ashwagandha is Withania somnifera. Het is een belangrijk kruid in de Ayurveda omdat het vele toepassingen kent. Ashwagandha heeft een positieve invloed op zowel het lichaam als op de geest. Ayurveda is een prachtige leer die kennis biedt over het leven en hoe te leven. 'Ayus' betekent leven en 'Veda' betekent kennis. Kennis van het leven of levenskennis. In de oude, Indiase, vedische boeken wordt op vele aspecten ingegaan. Want bij een goede gezondheid waarbij geest en lichaam in balans zijn, staat niets los van elkaar. Het doel is dan ook een lang, gezond en gelukkig leven. Prioriteit is om de gezondheid te behouden en zo nodig bij te sturen. Het terug in evenwicht te brengen. Daarbij spelen voeding en leefstijl een belangrijke rol en kunnen ayurvedische supplementen van toegevoegde waarde zijn.

Wat is de werking van ashwagandha?

De vele tevreden klanten spreken voor zich. Ze kopen ashwagandha-supplementen om verschillende redenen. De supplementen met ashwagandha verheugen zich al jaren in een snel groeiende populariteit. Ashwagandha werkt namelijk goed bij ups en downs*, het helpt om geestelijk en lichamelijk in balans te blijven in periodes van stress*, is gunstig voor een goede, geestelijke balans* en helpt om lichaam en geest te ontspannen*.

*Evaluatie gezondheidsclaims is lopende.

Waarom ashwagandha capsules kopen?

Hoewel ashwagandha al sinds de oudheid wordt gebruikt, varieert de kwaliteit van de hedendaagse supplementen. Goedkoop is vaak duurkoop omdat vele factoren bepalend zijn voor de kwaliteit van een goed supplement. Zo willen we dat de plant in de schone omgeving geteeld wordt en vrij is van schadelijke bestrijdingsmiddelen. Een hygiënisch en veilig productieproces is van belang, evenals de opnamekwaliteit of biologische beschikbaarheid van de inhoudsstof. We hebben daarom gekozen voor een betrouwbare leverancier met een smetteloze reputatie. Sabinsa is meer dan 20 jaar een toonaangevend bedrijf in ayurvedische kruiden. Het bedrijf beschikt over strenge protocollen bij het telen van de Withania somnifera-planten.

Herkomst ashwagandha

Onze leverancier let goed op de authenticiteit en herkomst van de grondstof. Bij elke batch worden fit-for-quality-kwaliteitstests uitgevoerd. Dit om problemen met betrekking tot de kwaliteit uit te sluiten. Hierdoor kunnen wij continue een hoogwaardige kwaliteit ashwagandha te garanderen. Er wordt bijvoorbeeld goed gekeken naar het moment waarop de ashwagandhawortels worden geoogst. Daarnaast worden er geen schadelijke oplosmiddelen gebruikt bij het extractieproces. Het belangrijkste is dat het extract van ashwagandha uiteindelijk altijd uitgebreid wordt getest op ongewenste stoffen en zuiverheid. Ook wordt er goed gecontroleerd dat het extract een minimum aan actieve inhoudsstoffen bezit. U kunt daarbij denken aan de alkaloïden, withanoliden en withaferinen. Doordat de withanoliden qua werking lijken op het hoofdbestandeel van Panax ginseng wordt de ashwaganda ook wel Indiase ginseng genoemd.

Ashwagandha: ‘de kracht en vitaliteit van een paard’

De letterlijke betekenis van het woord ashwagandha komt van ashwa (paard) en gandha (geur). Dit verwijst naar de sterke geur van de verse ashwagandawortels. Maar meer nog verwijst het naar de Indiase aanname dat u de kracht en vitaliteit van een paard krijgt als u ashwagandha gebruikt. Opmerkelijk is ook dat de Latijnse soortnaam somnifera kan worden vertaald als 'slaapverwekkend'. 

De voordelen van ashwaganda supplementen

In onze webshop bieden wij 3 ashwagandha-supplementen aan. Onze supplementen helpen om geestelijk en lichamelijk in balans te blijven in periodes van stress. Stress heeft tegenwoordig een steeds grotere impact op het persoonlijke leven en de gezondheid van mensen. Naar schatting ervaart 75% van de mensen in de westerse landen fysieke kenmerken van stress, terwijl nog eens 70% geestelijke kenmerken ervaart. Hierdoor wordt er vaker gekeken naar een 'natuurlijke' ondersteuning in de vorm van een supplement.  

Alle afkomstig van topmerken, maar de stoffen worden elk op een eigen manier aan de wortel onttrokken. 

Verschil ashwagandha-extract en KSM-66

Het is goed om rekening te houden met het volgende. Het klopt dat ashwagandha en KSM-66 over het algemeen dezelfde potentiële voordelen bieden bij de ondersteuning van normale stressniveaus. Beide worden ondersteund door klinische tests en komen uit dezelfde plant. Er wordt dus grondig onderzoek gedaan naar de potentiële voordelen van ashwagandha. Dus wat maakt het verschil en hoe verhouden ze zich tot reguliere ashwagandha-extracten?

Meer withanoliden, meer kalmerend

De meeste extracten van ashwagandha zijn gestandaardiseerd op 2,5% withanoliden. Dit betekent dat 2,5% van het extract withanoliden bevat. Withanoliden bestaan uit een groep van ten minste 7 verwante verbindingen in ashwagandha. Ons standaard ashwagandha-supplement is gestandaardiseerd op 7% withanoliden. Dit is een van de hoogste niveaus aan withanoliden. De mensen die vooral de behoefte hebben aan rust en/of een goede slaap, adviseren wij om hiervoor te kiezen.

KSM-66: de natuurlijke versie

KSM-66 koos voor een andere benadering. Hun ashwagandha-extract is gestandaardiseerd op 5% withanoliden, maar biedt een extract met de natuurlijke verhoudingen van de ashwagandhawortel. Dit bedrijf heeft 14 jaar onderzoek gedaan om een juiste balans in actieve stoffen te vinden zoals die van oorsprong in de wortel zitten. De gedachte hierachter is niet om de grootste hoeveelheid withanoliden te bieden, maar om de juiste verhoudingen te leveren. Dit betekent dat KSM-66 niet zo krachtig is, maar door velen wordt omschreven als energiegevend, terwijl het tegelijkertijd de gezonde stressniveaus ondersteunt. Vaak geven mensen met milde stress de voorkeur aan KSM-66 Ashwagandha.

Welk supplement kunt u het beste kiezen? 

Of u de keuze maakt voor ashwagandha-extract of voor KSM-66 ashwagandha, is afhankelijk van wat u zoekt. Hieronder ziet u nog een keer duidelijk de kenmerken van de verschillende ashwagandhasupplementen:

Kenmerken Ashwagandha-extract

 • 500 mg Ashwagandha met minimaal 7% withanoliden
 • Ethanolextractie
 • Voornamelijk goed bij stress en voor het slapen
 • Sabinsa is een groot A-merk in de Ayurveda
 • Wordt al jaren met succes bij ons verkocht!
 • Geschikt voor veganisten

Kenmerken Ashwagandha KSM-66

 • Bevat volledig spectrum aan stoffen uit de plant
 • Bevat minimaal 5% withanoliden
 • Voornamelijk goed bij concentratie, energie, sport
 • Afkomstig uit duurzame teelt
 • Speciale extractie met water en melk

Kenmerken Ashwagandha Premium

 • 250 mg Ashwagandha met minimaal 7% withanoliden
 • Met L-theanine
 • Met ETAS®50 asperge-extract

Heeft u nog vragen?

Heeft u na het lezen van onze informatie over ashwagandha-supplementen nog vragen of wilt u advies bij het maken van een keuze? U kunt ons telefonisch bereiken op werkdagen binnen kantoortijden op nummer +31(0)75 - 612 12 47 (lokaal tarief). Buiten die tijden kunt u altijd gebruik maken van ons contactformulier. Wij zullen uw vraag dan per e-mail beantwoorden.