Vrouwen en stemming

5 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Zijn vrouwen emotioneler dan mannen?

Van vrouwen wordt altijd gezegd dat ze ‘emotioneler’ zijn dan mannen. Voor het gros van de vrouwen zal dat zeker ook gelden en het is helemaal niet iets om zich voor te schamen. Het is bovendien ook evolutionair gegroeid: vrouwen zijn empathisch omdat ze van nature de zorg voor de kinderen hadden terwijl de mannen met beren en andere gevaarlijke dieren vochten en soms zelfs helemaal niet meer thuiskwamen. Mannen zijn gespecialiseerd in het inschatten van situaties en er zorg voor te dragen dat alles zo efficiënt mogelijk gebeurt. Ook dat is evolutionair gegroeid.

Vrouwen reageren meer op zaken uit de omgeving

Door deze evolutionaire empathie reageren vrouwen meer op zaken die in de omgeving plaatsvinden, bovendien hebben ze te maken met allerlei hormonen die, zowel in de menstruele periode als in overgangsjaren, invloed hebben op de gemoedstoestand. Naast deze hormonale en evolutionaire oorzaken zijn er natuurlijk nog veel meer situaties die invloed hebben op de manier waarop we de wereld zien: zorg voor ouders, zorg voor kinderen, relationele perikelen, noem maar op.

Extra steuntje in de rug

En dan kunnen we extra aandacht besteden aan onze leefstijl: veel verse producten eten en zorgen voor voldoende beweging. Soms hebben we net dat extra steuntje nodig om de zon weer te kunnen zien schijnen in ons leven. Gelukkig zijn er tal van plantaardige extracten die vrouwen bij hun stemming kunnen ondersteunen: 

  • Zilverkaars wordt veelal ingezet bij overgangsverschijnselen zoals opvliegers en prikkelbare gevoelens*. 
  • Mucuna pruriens draagt bij aan een normale menstruatie en wordt gebruikt bij ups en downs*. 

Ook zijn er verschillende kruiden die ons kunnen helpen omgaan met stress: 

  • Ashwagandha-extract helpt het lichaam om beter weerstand te bieden aan stress*. 
  • Rhodiola wordt ingezet bij stress*, is goed voor het concentratievermogen* en is gunstig voor een goede geestelijke balans*. 
  • Citroenmelisse kan ook worden gebruikt als natuurlijke rustgever bij stress en wordt tevens gebruikt voor een goede geestelijke balans*. 

Tot slot kunnen we bij sombere of neerslachtige gevoelens, rekenen op Saffraan premium en Sint-Janskruid. Beide kruiden zijn geel als de zon, zo haalt u letterlijk de zon in huis! 

*Evaluatie gezondheidsclaims is lopende.

Contact met vitaminesperpost.nl

Wil u graag advies op hulp bij het maken van een keuze uit ons uitgebreide assortiment? Supplementen die uw stemming en gemoed ondersteunen, koopt u in de webshop van vitaminesperpost.nl. Neem vrijblijvend contact met ons op voor persoonlijk advies. U kunt ons tijdens kantooruren altijd bellen op nummer +31(0)75-612 12 47 (lokaal tarief).