Haar

9 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Hoe wordt haar gevormd?

De hoofdhuid bevat tussen de 90.000- en 120.000 duizend haarzakjes van waaruit de haren worden gevormd. Een haar is op zich eenvoudig van structuur en wordt gemaakt van een taai eiwit: keratine. Het haarzakje verankert elk haar in de huid. Het bevat cellen en wordt gevoed via bloedvaten. Vanuit de cellen groeit de haar.

Groeifase, overgangsfase en rustfase

Elke haar heeft 3 fases: een groeifase, een overgangsfase en een rustfase. In de groeifase, die gemiddeld meerdere jaren duurt, gebeurt er van alles: er vormen zich cellen en deze worden voorzien van bloed en voedingsstoffen. In de overgangsfase, die een paar weken duurt, krimpt het haarzakje en stopt de bloedtoevoer. In deze fase stopt het haar met groeien. In de laatste rustfase gebeurt er niets meer. De haar komt los in het haarzakje te zitten en kan vanzelf loslaten of door het haar te borstelen. De rustfase duurt een maand of drie. Na deze periode begint het proces opnieuw: een nieuwe haar wordt gevormd en begint te groeien. Als de oude haar nog niet had losgelaten, wordt deze er door de nieuwe haar vanzelf uit geduwd.

Koper speelt een rol bij de kleuring van het haar

De kleur van het haar wordt gevormd door pigmentcellen die melanine produceren in de haarzakjes. Bij dit proces speelt het mineraal koper een essentiële rol. Bij veroudering sterven de pigmentcellen af ​​en wordt het haar grijs.

Natuurlijk is het zo dat het soort haar dat we hebben en of we kaal of grijs worden in onze genen is vastgelegd. Maar voeding blijkt ook een rol te spelen bij het behoud van gezond en glanzend haar. De haar groeit vanuit de cellen in het haarzakje, dat op zijn beurt weer vanuit bloedvaten wordt gevoed. In het bloed zitten voedingsstoffen die vanuit de voeding die we eten zijn losgemaakt. Wie gezond en glanzend haar wil behouden, dient dus ook aandacht te besteden aan de voedingsstoffen die het eten bevat. Gezonde voeding met voldoende goede vetten, vitamines, mineralen en sporenelementen zal zeker een gunstige invloed op de conditie van het haar hebben. Ook het vermijden van stress is verstandig.

Vitamines en mineralen voor het haar

Vitamines en mineralen waarvan bekend is dat ze een gunstige invloed uitoefenen op het haar zijn:

 • Vitamine B8 (Biotine):
  - Biotine 5.000 mcg
  - Biotine 10.000 mcg
 • Zink:
  - Zink picolinaat
  - Zink bisglycinaat
 • Koper (in verband met de kleur van het haar)
 • Selenium

Plantensupplementen voor het haar

Er is ook een aantal planten dat bijdraagt aan de verzorging van het haar van binnenuit:

 • Keratine is het eiwit waaruit haar wordt opgebouwd. Dit supplement bevat zink dat bijdraagt aan het behoud van glanzend haar.
 • Heermoes verzorgt huid, haar en nagels van binnenuit*
 • Chlorofyl bevat alfalfa en dat is goed voor sterke haren en nagels*

*Evaluatie gezondheidsclaims is lopende.

En tenslotte hebben we nog 2 supplementen die zijn samengesteld met een speciale formule om de huid, het haar en de nagels te ondersteunen:

Contact en advies?

Als u behoefte hebt aan steun of advies over supplementen waarmee u de conditie van uw haar kunt ondersteunen, dan kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met een van onze specialisten. Zij staan u tijdens kantooruren graag te woord via telefoonnummer: +31 (0)75-612 12 47 (lokaal tarief) of via het contactformulier. Bij vitaminesperpost.nl profiteert u bovendien altijd van gratis verzending binnen Nederland.