Arginine

L-arginine is een semi-essentieel aminozuur dat van nature voorkomt in eiwitrijke voedingsmiddelen zoals vlees, vis, gevogelte, eieren, zuivel, noten en zaden. Wij leggen uit wat arginine is en wat dit supplement voor u kan betekenen.

4 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Wat is arginine?

L-arginine is een semi-essentieel aminozuur. Het aminozuur wordt als semi-essentieel beschouwd omdat ons lichaam zelf arginine kan vormen uit de aminozuren glutamine, ornithine, glutamaat en proline. In de jaren '90 van de twintigste eeuw werd ontdekt dat L-arginine een voorloper is van stikstofoxide (NO). Dit is een stof in het lichaam die de bloedvaten ontspant. Het lichaam heeft L-arginine ook nodig om ureum te maken. Ureum is een bijproduct dat ontstaat bij de afbraak van eiwitten. De afbraak van eiwitten zorgt voor meer stikstof dan het lichaam nodig heeft. Door ureum te maken, raakt het lichaam het overtollige stikstof kwijt. De afvalstof verlaat ons lichaam als we urineren. L-arginine is bovendien nodig voor de lichaamseigen synthese van creatine. Om deze reden wordt L-arginine vaak aan (pre)workout-supplementen toegevoegd.

Wat doet arginine?

Arginine is een belangrijk aminozuur voor de gezondheid. Het heeft uiteenlopende functies in het lichaam. Het aminozuur wordt bijvoorbeeld in eiwitten ingebouwd en kan in andere aminozuren zoals proline en ornithine worden omgezet. Arginine is ook een voorloperstof van stikstofmonoxide. Dit molecuul is onder meer van belang voor de vaatverwijding. Bovendien is arginine een voorloper van creatine. Creatine is een natuurlijke stikstofverbinding die interessant is voor sporters die spierkracht trainen door middel van hoogintensieve oefeningen.

Waar zit arginine in?

Arginine komt van nature voor in eiwitrijke voedingsmiddelen. Rijke bronnen van arginine zijn vlees, vis, gevogelte, zuivelproducten en eieren. Ook noten, zaden, cacao en peulvruchten bevatten arginine.

Waarom arginine-supplementen gebruiken?

Als u gezond en gevarieerd eet, krijgt u in principe voldoende van het aminozuur arginine binnen. Toch kan het in sommige gevallen zinvol zijn om een supplement met L-arginine te gebruiken. L-arginine biedt namelijk verschillende voordelen voor de gezondheid. Een deel hiervan wordt wetenschappelijk ondersteund. Andere voordelen van arginine moeten nog beter worden onderzocht. In het kader van Europese wetgeving rondom voedingssupplementen mogen wij geen volledige informatie verstrekken over het gebruik van dit supplement. Voor vragen over het gebruik van L-arginine-supplementen kunt u contact met ons opnemen.

Wat is het beste arginine-supplement?

De arginine in de supplementen van vitaminesperpost.nl wordt door het gerenommeerde Japanse bedrijf Kyowa geproduceerd. Dit bedrijf is gespecialiseerd in aminozuren, waaronder L-arginine. Kyowa bestaat al meer dan 60 jaar en maakt gebruik van hoogwaardige grondstoffen, innovatieve fermentatie- en biotechnologie. Kyowa hanteert technologieën die de prestaties van de ingrediënten verbeteren en tegelijkertijd de kwaliteit waarborgen. Naast een fermentatietechnologie voor de productie van aminozuren, heeft Kyowa bovendien gepatenteerde methodes ontwikkeld voor de vorming van dipeptiden en tripeptiden.

Welke argininesupplementen zijn er?

Arginine & Citrulline

Ons Arginine & Citrulline-supplement combineert twee aminozuren die een synergetische werking hebben. Dit houdt in dat de het positieve resultaat wordt versterkt als deze twee aminozuren samenwerken. Aan de Arginine & Citrulline-formule is bovendien druivenpitextract toegevoegd. Druivenpit is goed voor het hart en de bloedvaten* en de doorbloeding* en biedt bescherming aan gezonde cellen en weefsels*. Deze formule is interessant voor mensen die hun doorbloeding op natuurlijke wijze willen ondersteunen. 

L-Arginine 500 mg

Onze vegetarische L-arginine bevat 500 mg L-arginine in vrije vorm. Vrije vorm betekent dat deze vorm van arginine de L-arginine nabootst zoals deze in voedingsmiddelen voorkomt. Ons lichaam kan deze vorm van arginine direct gebruiken. Dit supplement is geschikt voor vegetariërs die weinig arginine via hun voeding binnenkrijgen. Bovendien is het supplement nuttig voor mensen die dagelijks veel lichamelijke inspanning leveren.

Arginine & Ornithine

L-arginine en L-ornithine zijn twee aminozuren die elkaar goed aanvullen. L-ornithine is geen standaard aminozuur, maar wordt toch vaak zo genoemd. Het is eigenlijk een stof die in ons lichaam vanuit L-arginine wordt gevormd. Dit is wel een lichaamseigen aminozuur. L-arginine is een semi-essentieel aminozuur. Dit houdt in dat de natuurlijke aanmaak door ons lichaam onder bepaalde omstandigheden niet voldoende is. Bij het vorderen van de leeftijd kan aanvulling van deze aminozuren nuttig zijn. Dit supplement is geschikt voor volwassenen boven de 50 jaar of voor krachtsporters die het lichaam fysiek zwaar belasten.

Arginine-Ornithine & L-Lysine

Arginine-Ornithine & L-Lysine wordt ook wel ‘Tri-Amino’ genoemd. Het is een supplement dat 3 belangrijke aminozuren in één gebruiksvriendelijke formule combineert. Arginine en ornithine zijn essentiële componenten in de ureumcyclus. Daarnaast bevatten de capsules lysine. Dit is een essentieel aminozuur dat goed met arginine en ornithine samenwerkt. Samen zijn deze aminozuren een aanrader voor mensen die hun eiwitmetabolisme willen ondersteunen.

Wanneer arginine innemen?

Arginine kan het beste op de lege maag worden ingenomen. Hierdoor wordt het supplement optimaal door het lichaam opgenomen. Als inname op lege maag tot misselijkheid leidt, kunt u L-arginine het beste kort voor of vlak na een maaltijd innemen.

Waarom argininecapsules kopen bij Vitaminesperpost.nl?

Bij vitaminesperpost.nl verkopen wij alleen argininecapsules van de betrouwbare, gerenommeerde leverancier Kyowa. U kunt bij ons terecht voor een keur aan argininesupplementen met een hoge dosering of minder hoge dosering, gecombineerd met andere aminozuren of in de pure vorm.

Vragen of advies?

Heeft u vragen of bent u op zoek naar advies over welk argininesupplement geschikt is voor u? Bel ons gerust op voor vrijblijvend en persoonlijk advies. Onze vriendelijke vitamine-experts staan u graag te woord tijdens kantooruren. U kunt hen bereiken via onze contactpagina of via telefoonnummer: +31 (0)75-612 12 47 (lokaal tarief).

*Evaluatie gezondheidsclaim is lopende.