Past door de brievenbus
Voor 17:00 besteld = vandaag verzonden

 Gratis bezorgd in heel Nederland
Buiten Nederland vanaf 50,-

Vitamine D

Vitamine D is een vetoplosbare vitamine die van groot belang is voor het behoud van sterke botten en tanden. Het ondersteunt ons immuunsysteem en draagt bij aan de aanmaak van cellen en weefsels. Onder de producten vindt u meer informatie over alle vitamine D-supplementen die bij ons kunt kopen in de vorm van gemakkelijk in te nemen capsules.

11 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Een vitamine D-supplement kopen?

Vraagt u zich wel eens af of ook u al dan niet een vitamine D-supplement moet kopen? Lees dan eens verder. Nederland bevindt zich namelijke op het noordelijk halfrond en de zomer kan het hier dan wel heel zonnig zijn, maar zeker in de donkere winters zijn vitamine D-capsules eigenlijk onontbeerlijk. Sommige mensen moeten nog eens extra letten op de vitamine D-waardes in hun bloed. De gezondheidsraad heeft daarom een lijst opgesteld van deze specifieke groepen:

 • Mensen die bedekkende kleding dragen
 • Mensen met een donkere huidskleur
 • Mensen die ouder zijn dan 70
 • Mensen die weinig buiten komen (minder dan 15 tot 30 minuten blootstelling aan hoogstaande zon)

Het laatste is in de winter natuurlijk bij vrijwel iedereen het geval. Als u overigens bij een van bovenstaande groepen hoort, doet u er verstandig aan om door een gezondheidsdeskundige eens een keer de vitamine D-waarde in uw bloed te laten checken. 

Vitamine D en de zon

De mens kan vitamine D aanmaken met behulp van de ultraviolette stralen van de zon (uv-licht). Als u minimaal vijftien tot dertig minuten per dag tussen elf uur 's ochtends en drie uur 's middags in de volle zon buiten loopt, krijgt u in principe voldoende vitamine D binnen. Het is wel belangrijk dat uw hoofd en handen daarbij onbedekt zijn en u geen zonnebrandcrème gebruikt met een hoge beschermingsfactor. We leven echter op het Noordelijk halfrond en hebben een groot deel van het jaar maar weinig zon. Vitamine D uit voeding levert ook niet voldoende op. Daarom is het belangrijk  om juist in de donkere maanden van het jaar een kwalitatief goed vitamine D-supplement te gebruiken. Bij voorkeur in combinatie met vitamine K, omdat deze vitamines een gunstige invloed hebben op elkaar.

Vitamine D in de voeding

Vitamine D is in bescheiden hoeveelheden te vinden in producten van dierlijke oorsprong, zoals kaas, eigeel, runderlever en roomboter. Vette vis is een uitzondering. Een moot zalm (125 gram) bevat maar liefst 55% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) vitamine D. Andere goede bronnen zijn halvarine, margarine en bak- en braadproducten. Aan deze producten wordt kunstmatig  vitamine D toegevoegd. Omdat het duidelijk niet gemakkelijk is om via voeding of zonlicht voldoende vitamine D binnen te krijgen, lijkt het derhalve toch raadzaam om voor een goed vitamine D-supplement te kiezen. In de webwinkel van vitaminesperpost.nl kunt u verschillende soorten vitamine D-capsules kopen.

Maar liefst 11 vitamine D-supplementen!

Vitaminesperpost.nl verkoopt vitamine D-capsules van hoge kwaliteit in maar liefst 11 verschillende varianten en sterktes. Of u nu jong, ouder, vegetarisch of veganistisch bent of een gekleurde of een lichtere huid hebt. Als u op zoek bent naar een vitamine D-supplement dat precies past bij uw persoonlijke omstandigheden, bent u bij ons aan het goede adres.

Het assortiment vitamine D-capsules van vitaminesperpost.nl:

 1. Vitamine D3 + K2 - uitstekend voor 50 Plus - vegan
 2. Vitamine D2 (uit duurzaam geteelde paddenstoelen) - vegan
 3. Vegan vitamine D3 3000 IE (gewonnen uit algen) - vegan
 4. Vegan vitamine D3 2000 IE (gewonnen uit  korstmos) - vegan
 5. Vegan vitamine D3 1000 IE (gewonnen uit korstmos) - vegan
 6. Vitamine D Premium 2000 IE (met 5 synergetische stoffen) - vegan
 7. Vitamine D3 3000 IE
 8. Vitamine D3 2000 IE
 9. Vitamine D3 1000 IE
 10. Vitamine D3 400 IE
 11. Liposomale Vitamine D3 + K2 + Magnesium

Welk vitamine D-supplement voor u geschikt is, hangt helemaal af van uw persoonlijke voorkeur en de behoeftes van uw lichaam. 

Vitamine D2- of D3-capsules?

Er bestaan 2 soorten vitamine D: vitamine D2 en vitamine D3. De vitamine D-variant die in de huid van mens en dier wordt aangemaakt onder invloed van zonlicht, noemen we vitamine D3. Dit is de best opneembare en meest actieve vorm van vitamine D. Deze variant wordt gewonnen uit de lanoline (vet) van schapenvacht. Uiteraard wordt deze lanoline verkregen op schaapvriendelijke wijze en is daarom ook geschikt voor vegetariërs. Vitamine D2 wordt aangemaakt en gewonnen uit paddenstoelen. Deze variant is minder goed opneembaar dan vitamine D3, maar vanwege de plantaardige oorsprong is het een geschikt supplement voor veganisten. Ook onze plantaardige vitamine D-supplementen op basis van korstmos en algen zijn overigens uitermate geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Welk vitamine D-supplement kunt u het beste kopen?

Met 11 verschillende vitamine D-supplementen snappen wij best dat het lastig kan zijn om een keuze te maken. Want welke vitamine D-capsules moet u nu kopen? De vitamine D3 + K2 is de beste keuze voor 50-plussers. Wie prijs stelt op stoffen die vitamine D ondersteunen, kan kiezen voor Vitamine D Premium. Voor de andere vitamine D3-supplementen is het voornamelijk een persoonlijke voorkeur. De kwaliteit van de supplementen van alle vitamine D-supplementen is hoog en de biologische beschikbaarheid is uitstekend.

Toch nog vragen over bestellingen?

Mocht u er niet uitkomen, dan kunt u tijdens kantoortijden op nummer +31(0)75  61 212 47 (lokaal tarief) altijd telefonisch contact opnemen met onze deskundige medewerkers. Buiten kantooruren kunt u gebruik maken van ons contactformulier.