Past door de brievenbus
Voor 17:00 besteld = vandaag verzonden

 Gratis bezorgd in heel Nederland
Buiten Nederland vanaf 50,-

 Past door de brievenbus
Voor 17:00 besteld = vandaag verzonden

 Gratis bezorgd in heel Nederland
Buiten Nederland vanaf 50,-

 Gratis bezorgd in heel Nederland
Buiten Nederland vanaf 50,-

 Gratis bezorgd in heel Nederland
Buiten Nederland vanaf 50,-

Kruiden en het immuunsysteem

Producten 1-20 van 21

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-20 van 21

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Kruiden en het immuunsysteem

Stress is van invloed op ons afweersysteem

Het immuun of afweersysteem is enorm belangrijk voor het behoud van een goede gezondheid. Er zijn altijd factoren die ervoor kunnen zorgen dat ons afweersysteem minder sterk is. Denk daarbij in de eerste plaats aan stress. Stress veroorzaakt door werk, door relaties, of door zeer intensief te sporten. Daarnaast zijn er andere leefstijlfactoren die van invloed zijn op ons afweersysteem: roken, het drinken van alcohol, luchtvervuiling, bestrijdingsmiddelen, onvolwaardige, industrieel bewerkte voeding en zo meer.

Van oudsher maakt de mensheid al gebruik van de bijzondere kwaliteiten die planten ons hebben te bieden. En hoewel ons leven in de technocratische wereld ver verwijderd lijkt te zijn van de natuur, kunnen we daarvan ook tegenwoordig nog steeds gebruik maken.

Echinacea of Rode Zonnehoed

Het kruiden-voedingssupplement voor het immuunsysteem dat de meeste mensen wel kennen is Echinacea of Rode Zonnehoed. Deze plant met zijn lichtpaarse bloemen heeft een indrukwekkende reputatie. Naast dat Echinacea het natuurlijk afweersysteem bevordert*, heeft het ook een verzachtende invloed op de luchtwegen*. We hebben er vitamine C aan toegevoegd waardoor het meteen ook een uitstekend middel is voor de wintermaanden.

Cat’s claw

Ook Cat’s claw heeft een sterke reputatie als het gaat om het stimuleren van het immuunsysteem. Cat’s claw is een klimplant die oorspronkelijk voorkomt in de tropische wouden van Zuid-Amerika. De lokale indianen maken al eeuwen gebruik van de binnenbast van deze plant. Het is goed voor het immuunsysteem* en voor soepele gewrichten*. We verkopen twee producten met cat’s claw:

  • Cat’s claw (met cat’s claw extract, gemaakt uit de binnenbast)
  • Cat’s claw premium (cat’s claw extract, gestandaardiseerd op op minimaal 3% oxindol alkaloïden mét 100 mg Ester-C®).

Vlierbes extract

De vlierbesboom is veelvuldig terug te vinden in het Nederlandse landschap. Het is een multifunctionele boom: zowel de bloesem als de bessen kunnen worden gebruikt. Van de geurige bloesem zijn heerlijke pannenkoekjes of limonadesiroop te maken, maar met name de bessen zijn, net trouwens als duindoornbessen, goed om het immuunsysteem mee te stimuleren. Vlierbes Extract is gestandaardiseerd op minimaal 30% polyfenolen. Het is een bekende antioxidant*, verzacht de luchtwegen* en ondersteunt het immuunsysteem*.

*Deze gezondheidsclaims zijn in evaluatie bij de EFSA.

Er zijn nog veel meer plantaardige supplementen de goed zijn voor het immuunsysteem, zoals panax ginsenggember, goldenseal en astragalus.

Contact en Advies?

Wilt u meer informatie over specifieke kruiden voor uw immuunsysteem die u in onze webshop bent tegengekomen? U kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met een van onze specialisten. Zij staan u tijdens kantooruren graag te woord via telefoonnummer: 075 - 612 12 47 (lokaal tarief) of via het contactformulier. Bij vitaminesperpost.nl profiteert u bovendien altijd van gratis verzending binnen Nederland.