5-HTP

5-HTP (5-hydroxytryptofaan) is een natuurlijke stof die we vinden in de Griffonia simplicifolia, een struik die in West-Afrika groeit. 5-HTP is een reeds omgezette vorm van L-tryptofaan. Het is de directe voorloperstof van serotonine en melatonine. Bekijk hieronder meer informatie over 5-HTP en onze supplementen met 5-HTP.

3 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Wat is 5-HTP?

5-HTP (5-hydroxytryptofaan) is een stof die van nature in ons lichaam voorkomt. Door stressvolle omstandigheden of een ongezonde levensstijl kan het voorkomen dat ons lichaam minder van dit aminozuur aanmaakt. In dat geval kunnen supplementen u ondersteuning bieden. De 5-HTP die wij gebruiken voor onze supplementen, wordt uit de zaden van de Afrikaanse plant Griffonia simplicifolia gewonnen. 5-HTP is een reeds omgezette vorm van het essentiële Aminozuren L-tryptofaan. De actieve stoffen in de griffonia zijn een directe voorloperstof van serotonine en het hormoon melatonine. Melatonine heeft een belangrijke rol in het slaap-waakritme van ons lichaam.

Ervaringen met 5-HTP-supplementen

Vitaminesperpost.nl verkoopt al jaren 5-HTP-supplementen aan honderden tevreden klanten. Dat blijkt uit hun ervaringen met ons product. Onze 5-HTP supplementen worden goed verdragen. Onderaan onze productpagina's kunt u altijd klantenreviews lezen over onze 5-HTP voedingssupplementen. Net als met alle supplementen heeft het lichaam enige tijd nodig om aan de actieve stoffen te wennen. Wij raden u daarom aan om de 5-HTP supplementen in ieder geval een maand te gebruiken, zodat u echt goed kunt beoordelen of 5-HTP-supplementen voldoen aan uw verwachting. Gebruik 5-HTP als aanvulling op een gezonde levensstijl en een gevarieerd dieet en houdt u aan de dagelijks aanbevolen dosering. 

Waarom 5-HTP-supplementen kopen bij vitaminesperpost.nl?

Bij vitaminesperpost.nl kunt u 5-HTP supplementen kopen in drie verschillende doseringen: 200 mg100 mg en 50 mg 5-HTP per capsule. Klanten die nog niet eerder een Griffonia simplicifolia product hebben gebruikt, adviseren wij om met de hoogste dosering te starten. Als dit goed bevalt en uw lichaam is aan het supplement gewend, kunt u rustig afbouwen.

Wanneer kunt u 5-HTP het beste innemen?

U kunt onze 5-HTP capsules het beste 1-2 maal daags met water innemen tijdens de maaltijd of voor het slapen.