Detox & Cleanse

Supplementen om te detoxen

Producten 1-20 van 25

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Waarom zou ik detoxen? 

Elke dag komt ons lichaam in aanraking met giftige stoffen en chemicaliën. Schoonmaakmiddelen, cosmetica, uitlaatgassen of rook: al deze zaken bedreigen onze gezondheid van buitenaf. Ook sterk bewerkt voedsel belast ons lichaam met toxines (chemische stoffen en kunstmatige kleur- en smaakstoffen). Sommige toxische stoffen kunnen we vermijden, maar het kan geen kwaad om 1-2 keer per jaar ons lichaam intern te reinigen. 

Uw lichaam ontgiften? 

Gelukkig beschikt ons lichaam over een natuurlijk proces om te ontgiften zodat schadelijke stoffen worden opgeruimd. Wateroplosbare, lichaamsvreemde stoffen worden over het algemeen via de urinewegen uitgescheiden. Vetoplosbare stoffen kunnen het lichaam op twee manieren verlaten. Een deel wordt aan de gal gebonden en verlaat het lichaam via de ontlasting. De rest wordt via de lever verwerkt. Dit zelfreinigende proces van het lichaam gaat 24 uur per dag door.

U kunt uw lichaam hierbij ondersteunen door te kiezen voor een gezonde levensstijl met voldoende beweging, voldoende slaap en een gezond voedingspatroon. Daarnaast is het geen overbodige luxe om het lichaam zo nu en dan op te schonen met behulp van detox-supplementen.

Ondersteuning van de lever

Wie serieus wil ontgiften door middel van een vasten- of detoxkuur, dient extra aandacht te besteden aan de lever. De lever is een belangrijk orgaan dat altijd in de weer is met de verschillende stoffen die ons lichaam binnenkomen. Populaire supplementen waarmee u de reinigende werking van de lever ondersteunt* zijn bijvoorbeeld mariadistel, artisjok en paardenbloem. Een andere formule die u kunt inzetten ter ondersteuning van de lever is Leverformule Pro. Veel detox-supplementen hebben als prettige bijkomstigheid dat ze ook de spijsvertering helpen*. Hierdoor ervaren velen een 'schoon' gevoel na het detoxen. 

Tip: een populair supplement in ons assortiment is onze Detox Plus Formule. Dit zijn 100% natuurlijke detoxpillen die u uitstekend kunt combineren met een zevendaagse detox- of vastenkuur.

Gezond eten: heerlijke recepten met groente en fruit

Gezond eten begint natuurlijk met de inname van voldoende vezelrijke groente en fruit. Voedingsupplementen en detox pillen zijn slechts een aanvulling op uw dagelijkse voedingspatroon. Het belangrijkste blijft om dagelijks gezonde voeding te nuttigen en te eten met mate. Probeer zoveel mogelijk toxische stoffen te vermijden door bewust te zijn van het voedsel dat u koopt. Dit kunt u doen door goed te letten op de ingrediënten op verpakkingen.

Verder is het belangrijk om naast een vezelrijke voeding, voldoende (kruiden)thee of water te drinken. Water en thee helpen het lichaam te ontgiften door afvalstoffen snel en efficiënt af te voeren via de urine. De meeste mensen vallen door bewust op hun voeding te letten en meer water te drinken ook een paar pondjes af. 

Schroef het gebruik van geraffineerde suikers en andere ongezonde stoffen terug tot een minimum. Door gezonde snacks te nuttigen blijft u namelijk langer verzadigd en zorgt u goed voor uw darmen. Denk hierbij aan: zelfgemaakte smoothies, gedroogd fruit, (detox) thee, rauwkost met humus of een handje ongebrande noten. 

Lichaam reinigen met groentepoeder smoothies?

Wilt u uw lichaam reinigen? Er zijn veel verschillende vormen van detoxen en veel kruiden en supplementen met een reinigende werking. U kunt bijvoorbeeld volledig vasten en alleen water en kruidenthee drinken. Maar u kunt ook vasten door middel van groentesappen en door heel puur te eten. U kunt ook groene smoothies maken met behulp van onze groentepoeders. Deze zijn erg puur en bovendien gemakkelijk in gebruik. Kies altijd voor een reinigingsmethode die bij uw levensstijl past en neem voldoende rust. 

*Evaluatie gezondheidsclaims is lopende.

Meer weten?

Ziet u door de bomen het bos niet meer en wilt u graag advies over onze detoxsupplementen? Onze vriendelijke voedingsexperts staan u graag te woord tijdens kantooruren op nummer: +31(0)75-612 12 47 (lokaal tarief). Of stuur een e-mail.