Terug naar Overzicht

Kurkuma extract

Voorraad Op voorraad
InhoudVerpakt per 60 capsules
€ 29,95
 • Koop 2 voor € 23,96 per stuk. en bespaar 20%
 • Koop 3 voor € 22,46 per stuk. en bespaar 25%
 • Koop 4 voor € 20,97 per stuk. en bespaar 30%
Je kunt 50 spaarpunten ontvangen voor het schrijven van een review over dit product.
-
+
OF

Productbeschrijving

Kurkuma-extract (Curcuma longa) is een van ’s werelds meest gewaardeerde kruiden en wordt in Nederland ook wel geelwortel genoemd. Het is verantwoordelijk voor de kleur in kerrie en mosterd. In India wordt het al eeuwenlang succesvol gebruikt voor gezonde en soepele gewrichten en voor de darmfunctie. Kurkuma is een enorm krachtige antioxidant en er wordt vermoed dat het kruid ook goed voor het geheugen is en bijdraagt aan een verantwoorde suikerspiegel. Elke capsule bevat maar liefst 500 mg curcumine! Dit is de stof in kurkuma die zo waardevol is. Geschikt voor vegetariërs. 

 

Kenmerken

 • Speciaal met 5 mg Bioperine (zwarte peper extract)
 • Curcuma C3-complex™
 • Krachtige Antioxidant
 • Voor hart en bloedvaten
 • Ondersteunt gal en leverreiniging
 • Goed voor het geheugen
 • Bevordert de spijsvertering
 • Voor soepele gewrichten
 • 30% Korting bij het kopen van 4 verpakkingen
 • Snel + gratis bezorgd binnen Nederland
 • Pakket past door de standaard brievenbus
 • Volgens ISO 22000-kwaliteitsnormen geproduceerd

 

Productclassificatie
Dit is een voedingssupplement en geen vervanging voor een gevarieerde voeding

 

 

 

Kurkuma extract

Meer informatie

Wat is curcumine?

Kurkuma-extract (Curcuma longa) is een kruid uit de Gemberfamilie en verantwoordelijk voor de geeloranje kleur in kerriegerechten. Kurkuma-extract is een veelzijdige stof in de Ayurveda (kruidenleer in India) en heeft verschillende toepassingen. Sinds kort is ontdekt dat curcumine de actieve stof is in kurkuma en dat deze curcumine verantwoordelijk is voor alle voordelen die traditioneel in verband gebracht worden met kurkuma. Daarnaast zorgt curcumine voor de unieke oranje-gele kleur. De chemische naam voor curcumine is diferuloylmethane. Onze Kurkuma tabletten bevatten maar liefst 500 mg kurkuma waarvan van 95 procent curcuminoïden (475 mg). Kurkuma is in Nederland ook bekend onder de naam Geelwortel en in het engels als Turmeric.

Waar is Kurkuma extract goed voor?

Kurkuma wordt in India gebruikt als huis-, tuin- en keukenmiddel voor verschillende toepassingen en bestaat al eeuwen in de Ayurvedische kruidenleer. De belangrijkste voordelen van deze antioxidant zijn onder meer dat het goed is voor het hart en de bloedvaten en het de gal- en leverreiniging kan ondersteunen. Ook mensen die bewegen en daarbij soepele gewrichten willen behouden, kunnen baat hebben bij kurkuma-extract capsules. Er wordt ook steeds vaker onderzoek gedaan naar de mogelijke positieve invloed van kurkuma-capsules op het geheugen.

Hoeveel Curcuma heb ik nodig?

Deskundigen die Curcuma aanraden en verkopen, zijn van mening dat een gemiddeld persoon ongeveer met 400 mg curcumines per dag dient te beginnen. Als er behoefte is aan meer curcumine, kunt u de dosering verhogen; uiteraard alleen als er geen ongewenste bijwerkingen optreden.

Kan ik via mijn eten genoeg curcumine binnenkrijgen?

De meeste mensen in het westen hebben niet genoeg curcumine in hun lichaam, aangezien het voedsel meestal geen kurkuma bevat. Belangrijk is om te weten dat 15 gram kurkuma poeder overeen komt met één kurkuma-capsule. U kunt natuurlijk elke dag 15 gram kurkumapoeder aan uw gerecht toevoegen, maar meestal is dit praktisch gezien geen optie. Het voordeel van kurkuma-capsules en -tabletten is dat u op een eenvoudige manier uw dagelijkse dosering curcumine binnen krijgt.

Waarom Kurkuma-capsules kopen bij vitaminesperpost.nl?

Als u Kurkuma-capsules bij vitaminesperpost.nl wil kopen, bent u ervan verzekerd dat u goede kwaliteit ontvangt en daarnaast een hoog geconcentreerd supplement. Elk tablet bevat maar liefst 500 mg Curcumine (95 procent curcuminoiden) en daarnaast 5 mg zwarte peper extract (Bioperine). Het voordeel van dit zwarte peper-extract is dat het de curcumine beter door het lichaam laat opnemen, is uit verschillende onderzoeken gebleken. Bij het kopen van vier verpakkingen ontvangt u maar liefst 30 procent korting op de totaalprijs. Bij het bestellen van twee verpakkingen ontvangt u al 20 procent korting. Het supplement wordt snel en gratis bezorgd in Nederland en past door de standaard brievenbus.

De biobeschikbaarheid van Curcumin C3 Complex® van Sabinsa

Bijgaande inventarisatie, die opgesteld is door het onafhankelijke vaktijdschrift Nutracos (april 2015), zet alles mooi naast elkaar. De conclusie is in het voordeel van Sabinsa! Geen enkele andere fabrikant standaardiseert naast curcumine op demethoxycurcumin en bisemethoxycurcumin omdat dit procedé en die standaardisatie door Sabinsa is gepatenteerd. Om met het prijsniveau van Sabinsa te kunnen concurreren, komt een aantal bedrijven met het concept 'hogere biobeschikbaarheid'. Dit wordt dan vaak gedaan door een fractie curcuma-poeder of curcuma-extract te mengen met een goedkope emulgator als lecithine of phosphatidylcholine.

Vervolgens wordt alleen de aandacht gevestigd op een hogere oplosbaarheid in water en in sommige gevallen op een hoger gehalte curcumine in het bloed. De daaruit getrokken conclusies dat de zo aangeboden 'curcumine' beter zou zijn, zijn behoorlijk kort door de bocht en niet klinisch onderbouwd. De werkzaamheid van curcumine in het algemeen is aangetoond, vooral door studies van Sabinsa, maar het verkopen van een steeds lagere dosering gepaard aan een steeds betere wateroplosbaarheid zal uiteindelijk het vertrouwen van de consument in curcumine schade toebrengen. Het curcuminegehalte in het bloed is niet alleen afhankelijk van de aanvoer, maar ook van de snelheid waarmee deze op de plaats van bestemming afgebroken wordt en de metabolieten die het vormt. Het Nutracos-artikel gaat daar ook op in.

Let op: intussen blijkt er ook curcumine-poeder op de markt gebracht te worden dat 'verrijkt' is met synthetische curcumine en verkocht wordt als curcumine-extract. Sabinsa en Healthy Vitamins vragen ons hier alert op te zijn en proberen te helpen om dit aan de bron (bij het synthesebedrijf) te stoppen. Dit is immers schadelijk voor de hele curcuminemarkt.

Samenstelling

Kurkuma extract

Inhoud:
60 capsules, 39 gram.

 

 Ingrediënten per capsule:  
Curcuma C3 complex© (min. 95% curcuminoïden)

500 mg

Bioperine© (Zwarte peper-extract)

 5 mg

 

Ingrediënten:
Curcuma C3 complex©, cellulose (capsule), cellulose (vulstof), Bioperine©.

 

Doseringsadvies:
(indien niet anders voorgeschreven) 1 tot 3 capsules per dag. Het liefst rond een maaltijd innemen.
Dosering NIET overschrijden.

 

Waarschuwing:
niet geschikt tijdens zwangerschap of borstvoeding. Voor personen met lever, maag of galproblemen raadpleeg eerst uw arts of deskundige.

 

Geschikt voor vegetariërs.

 

Raadpleeg een deskundige alvorens supplementen te gebruiken in geval van zwangerschap, lactatie, medicijngebruik en ziekte.

Dit is een voedingssupplement en is geen vervanging voor een gevarieerde voeding.

Droog, koel en buiten bereik van kinderen bewaren.

Ervaringen & Reviews

U plaatst een review over: Kurkuma extract

Hoe waardeert u dit product? *

 
1
2
3
4
5
Productwaardering
vraag over de verschillende curcumine produkten van vitaminesperpost
Ik ben op zoek naar een kurkuma produkt voor o.a. mijn gewrichten. Ik zie dat ik keuze heb uit Kurkuma Plus, Kurkuma Extract en Super Curcumine. Welk van deze drie kan ik het best gaan gebruiken?
Antwoord: Kurkuma extract zou een goed begin zijn. Bij al deze supplementen wordt de zelfde basisgrondstof gebruikt.
Productwaardering
Review by Inge / 12 juni 2018
Erg goed!
Nadat ik uitgebreid onderzoek heb gedaan en heel veel verschillende supplementen heb vergeleken, op deze Kurkuma supplementen uitgekomen ivm de beste staminstelling. Mijn moeder gebruikt (onder andere) deze Kurkuma al geruime tijd voor haar gewrichten met een super goed resultaat! Ze heeft voor 90% haar reguliere medicijnen niet meer nodig!
Productwaardering
Review by Lotti / 6 juni 2018
Zo Goed!
Na ruim 31 jaar, meerdere malen per jaar, onwillige gewrichten en nog meer XXcensuurXX gerelateerde ongemakken heb afgelopen jaar dankzij curcumine, GEEN verschijnselen meer gehad., mijn huid is wonderbaarlijk rustig en de XXcensuurXX zijn, in combinatie met PEA, van 10 gedaald naar 2, soms 0. Wat is het heerlijk om met soepele gewrichten te leven! Ik hoef geen medicijnen meer!
Productwaardering
Review by E / 17 april 2018
Zeer goed product
Zeer tevreden goed product snelle verzending makkelijk in te nemen
Productwaardering
Review by Ruud / 23 februari 2018
Kurkuma Extract
Goede prijs kwaliteitsverhouding. Hoge dosering en zeer makkelijk in te nemen. Zeer krachtig en natuurlijk middel.
Productwaardering
Review by Martijn / 17 januari 2018
Tevreden
Ik ben heel tevreden over de kurkumacapsules die ik nu al een paar maanden slik. Mijn conditie is flink verbeterd,heb meer energie en voor mijn gewrichten is het ook goed. Snelle levering en de korting is ook mooi meegenomen
Productwaardering
Review by Tiny. V / 3 januari 2018
Kurkuma Extract aanrader!
Gebruik Kurkuma extract en ben dik tevreden! Heb bijna geen XXcensuurXX meer. Snelle levering!
Productwaardering
Review by Susan / 14 december 2017
Voel me weer mens
Fantastisch middel, ik gebruik het nu een paar maanden vanwege mijn gewrichten. Kan nu weer heel veel doen.
Productwaardering
Review by J. Hoekstra / 25 oktober 2017
geweldig spul.
Ik heb XXcensuur XX in beide knieen ik gebruikt het nu een maand en ik ben zeer tevreden over de werkzaamheid. Kan weer van alles doen.
over Kurkuma.
Productwaardering
Review by Bert Wijker / 21 oktober 2017
Voel me beter
Ik gebruik het nog maar een week of 2 maar krijg al meer energie...ga lekker door met gebruiken. Ook neem ik ashwagandha.
Productwaardering
Review by Taan / 4 oktober 2017
Voel me prettig
Mijn gewrichten doen het al geruime tijd niet zo als ik wil. . Specialisten sturen me van kastje naar de muur vandaar dat ik ben begonnen met een eigen zoektocht. O.a. kurkuma helpt mij hierbij.... ik slik het nu al 2 jaar consequent samen met o.a. glucosamine en ben binnenkort van plan ook de groenlipmossel in te gaan nemen. Voel me goed en totaal geen bijwerkingen van de kurkuma. Had eerst wel wat moeite met grote capsules maar inmiddels gewend.
Productwaardering
Review by van den Hout / 12 augustus 2017
Kurkuma
Ik ben er heel tevreden mee. Gebruik het nu een week of 5 voor mijn rug. Ik gebruikte voorheen XXcensuurXX, en heb ik nu niet meer nodig. Heb net weer een nieuwe bestelling gedaan. Ik voel me herboren nu ik weer alles kan doen. Dus zeker een aanrader mensen.
Productwaardering
Review by Citty / 3 januari 2017
Kurkuma met duivelsklauw en boswellia
Ik gebruik Kurkuma met Duivelsklauw en Boswella, erg snel geleverd en er is niets op aan te merken
Productwaardering
Review by Bert P. / 25 november 2016
Goede produkt en snelle verzending
Voor de eerste keer hier Kurkuma extract gekocht en het voldoet prima Ook de bestelling was op tijd, kortom zeer tevreden.
Productwaardering
Review by Gerard Verhagen / 20 november 2016
Aanrader voor gewrichten
Kurkuma extract is heel goed voor mijn gewrichten. Ben heel tevreden en raadt dit product aan.
Productwaardering
Review by Jans / 2 november 2016
Top!
Top product!
Productwaardering
Review by Angela / 14 september 2016
4 capsules per dag
Zelf neem ik 4 capsules per dag voor mijn gewrichten zodat ik soepeler kan lopen. Het is ook goed voor je geheugen schijnt. En daarnaast kan je je lever hiermee reinigen. Wat ook erg goed is dat ze zwarte peper extract erbij hebben gedaan, daardoor wordt de Kurkuma beter opgenomen.

Productwaardering
Review by Thomas Wilmans / 22 juni 2016
Werkt prima
Kurkuma en zwarte knoflook werken prima!
Productwaardering
Review by Tuyet nhan / 19 april 2016
Kurkuma is extra sterk!
Razendsnel bezorgd en top kwaliteit!
Productwaardering
Review by Ellen / 13 april 2016
Geen mosterd na de maaltijd, maar curcumine capsules!
Het actieve ingrediënt in kurkuma dat de mosterd kleurt is Curcumine. Curcumine helpt om LDL-cholesterol te verlagen en is voor veel meer dingen goed. Deze curcumine capsules bevatten maar liefst 95% curcuminoïden. Dan weet ik dat het produkt van kwaliteit is.
Productwaardering
Review by Mosterdman / 25 december 2015
Net begonnen
Het is nog te voorbarig om te zeggen of het goed werkt, dit omdat mijn moeder slechts drie dagen geleden is gestart met het slikken.
Productwaardering
Review by Ralf / 3 november 2015
Prima webshop
Prima webshop, deze geelwortel capsules worden ook in de Ayurveda aangeraden. Via mijn therapeute ben ik op jullie website gekomen.
Productwaardering
Review by dreamer / 29 augustus 2015
Goedkoopste Kurkuma met goede kwaliteit
Dit is het goedkoopste Kurkuma supplement die ik kon vinden via google. Ze hebben 30% korting wanneer je 4 potjes gaat kopen. Ook de sterkte heb ik vergeleken met andere merken en deze hoort bij de sterkste. En er zit ook Bioperine in, dat maakt dat de kurkuma capsules beter worden opgenomen.
Productwaardering
Review by Richard. D / 10 juni 2015
Gebruik het al 2 jaar
Ik gebruik nu dit supplement voor 2 jaar zonder onderbreking, het heeft een goed effect op mijn organisme!

Productwaardering
Review by Charles / 16 november 2014
Supersnel, mooie prijs, en fijne service
Het bestellen van de 500 mg kurkuma capsules via vitaminesperpost ging makkelijk en er is een vlotte service. Wanneer je vragen stelt worden ze snel beantwoord.
Productwaardering
Review by Jacob Veenstra / 2 juli 2014
STAPELKORTING
 • 2 stuks: 20% korting
 • 3 stuks: 25% korting
 • 4 stuks: 30% korting
Webshop Keurmerk
Betaal logo's

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

 

Het artikel is toegevoegd aan uw winkelwagen.


Verder winkelen of Naar kassa en afrekenen

Het artikel is verwijderd van uw winkelwagen.


Verder winkelen of Naar kassa en afrekenen