Kurkuma-extract

Waardering:
95% of 100
57  Reviews
 • Goed voor de galfunctie*
 • Heeft een positieve invloed op de lever*
 • Helpt de spijsvertering*
Op voorraad: Ja
Inhoud
60 capsules
33,95
 • 2 voor 27,16 per stuk en bespaar 20%
 • 3 voor 25,46 per stuk en bespaar 25%
 • 4 voor 23,77 per stuk en bespaar 30%
Op verlanglijstje
Verdien 50 punten door een review over dit product te schrijven

Stapelkorting*

30% KORTING
bij 4 dezelfde producten

25% KORTING
bij 3 dezelfde producten

20% KORTING
bij 2 dezelfde producten

11e GRATIS 
bij 10 dezelfde producten

*Uitgezonderd Small producten

10 = 11 bij 10 dezelfde
producten is de 11de GRATIS

 • Voor 17.00 besteld op werkdagen, vandaag verzonden
 • Gratis bezorging binnen Nederland
 • Pakket past door een standaard brievenbus

Beschrijving

Kurkuma is een van de meest gewaardeerde kruiden ter wereld. In Nederland wordt kurkuma ook wel geelwortel genoemd. Het is verantwoordelijk voor de kleur in kerrie en mosterd. In India wordt het al eeuwenlang succesvol gebruikt voor behoud van soepele gewrichten en voor de darmfunctie. Kurkuma (Curcuma longa) extract is een krachtige antioxidant. Elke capsule bevat maar liefst 500 mg curcumine! Dit is de stof in kurkuma die zo waardevol is. De capsules zijn geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Kurkuma-extract

Kenmerken

 • Speciaal met 5 mg BioPerine® (zwarte peperextract)
 • Curcumin C3 Complex®
 • Antioxidant*
 • Goed voor de galfunctie*
 • Goed voor hart en bloedvaten*
 • Heeft een positieve invloed op de lever*
 • Helpt de spijsvertering*
 • Voor behoud van soepele gewrichten*
 • 30% Korting bij het kopen van 4 verpakkingen
 • Snel + gratis bezorgd binnen Nederland
 • Pakket past door de standaard brievenbus

*Evaluatie gezondheidsclaims is lopende.

Productclassificatie
Dit is een voedingssupplement en geen vervanging voor gevarieerde voeding.

Logo veganLogo Curcumin ComplexLogo BioperineLogo IFS Food


Meer informatie

Wat is kurkuma?

Onze capsules zijn gevuld met kurkuma. In Nederland noemen we kurkuma ook wel ‘geelwortel’. Kurkuma is de gemalen gele wortel van de plant Curcuma longa. Deze komt oorspronkelijk uit de tropische gebieden van India en Zuidoost-Azië. Het wortelpoeder is geliefd in de Aziatische keuken. Het wordt ook als kleurstof gebruikt bij het verven van stoffen. 

Wat zijn curcuminoïden?

Uit de gemalen wortel van de Curcuma longa worden curcuminoïden gewonnen. Curcuminoïden zijn moleculen die bekend staan als polyfenolen. Dit zijn plantaardige stoffen die het menselijk lichaam op verschillende manieren kunnen beïnvloeden. Ons kurkuma-extract-capsules bevatten maar liefst 95% (475 mg) van deze heilzame curcuminoïden. De stof curcumine is de bekendste. Voor een betere opname is daar nog zwarte peperextract aan toegevoegd.

Wat doet BioPerine® of zwarte peperextract?

Uw spijsverteringskanaal kan slechts een deel van de voedingsstoffen opnemen. We noemen het gedeelte van een voedingsstof dat het lichaam kan verteren, opnemen en gebruiken, de biologische beschikbaarheid. De biologische beschikbaarheid van eiwitten is bijvoorbeeld erg hoog en kan soms wel 90% zijn. De rest verlaat op natuurlijke wijze het lichaam. Om een voedingsstof in het lichaam op te nemen, is het noodzakelijk dat het in de bloedbaan terechtkomt via de celwand van de darmcellen. Dat is bij grotere moleculen lastig. Zwarte peperextract oftewel piperine (BioPerine®) helpt de wanden van de darmcellen om meer te ontspannen. Daardoor kunnen grotere deeltjes zoals kurkuma toch passeren. Dat is de reden waarom wij BioPerine® (zwarte peperextract) aan onze supplementen met kurkuma/curcumine hebben toegevoegd. 

Waar is kurkuma goed voor?

Kurkuma-capsules bieden diverse gezondheidsvoordelen. Een gegeven waarmee men in Azië al eeuwen bekend is. Kurkuma wordt daar al eeuwen lang door mensen gebruikt voor het behoud van een goede gezondheid. De belangrijkste voordelen van deze krachtige antioxidant zijn onder meer dat het goed is voor de lever en het bewegingsapparaat en dat het de spijsvertering helpt. Bovendien verzorgt het de spieren en de gewrichtsfunctie. Ook mensen die bewegen en daarbij soepele gewrichten willen behouden, kunnen baat hebben bij kurkuma-extract-capsules. Wij verkopen ook kurkuma gecombineerd met groenlipmossel en met berberine.

Iedereen die van de Indiase keuken houdt, is waarschijnlijk bekend met de lichte smaak en subtiele bitterheid van kurkuma. Het aroma geeft een unieke smaak aan gerechten. Kurkuma wordt als een superfood aangeduid omdat het als krachtige antioxidant ook nog eens ondersteuning biedt voor:

 • hart en de bloedvaten*
 • de gal- en leverreiniging*
 • het geheugen*
 • de spijsvertering en soepele gewrichten*
 • de luchtwegen*

Kan ik via mijn eten genoeg curcumine binnenkrijgen?

In ons land krijgen de meeste mensen niet veel curcumines binnen, omdat ze geen vast onderdeel van 'de Nederlandse pot' zijn. Het is daarom interessant om te weten dat 1 kurkuma capsule gelijk staat aan 30 gram kurkuma-keukenpoeder. U kunt natuurlijk elke dag 30 gram kurkumapoeder aan uw gerecht toevoegen, maar praktisch gezien is dat geen optie. Het voordeel van kurkuma-extract-supplementen is dat u op een eenvoudige manier uw dagelijkse dosering curcumine binnen krijgt. 

De biobeschikbaarheid van Curcumin C3 Complex® van Sabinsa

Bijgaande inventarisatie zet alles mooi naast elkaar. De conclusie is in het voordeel van Sabinsa®! Geen enkele andere fabrikant standaardiseert naast curcumine ook op demethoxycurcumine en bisemethoxycurcumine, omdat dit procedé en de standaardisatie door Sabinsa® zijn gepatenteerd.

Om met het prijsniveau van Sabinsa® te kunnen concurreren, schermt een aantal bedrijven met de term 'hogere biobeschikbaarheid'. Daartoe wordt een fractie kurkumapoeder of kurkuma-extract met een goedkope emulgator zoals lecithine of phosphatidylcholine vermengd. Vervolgens wordt de aandacht gevestigd op een hogere oplosbaarheid in water of in sommige gevallen op een hoger gehalte curcumine in het bloed. Daaruit concludeert men dat de zo aangeboden 'curcumine' beter zou zijn. Dit is behoorlijk kort door de bocht en niet klinisch onderbouwd.

De werkzaamheid van curcumine in het algemeen is door diverse studies van Sabinsa® aangetoond. Het verkopen van een steeds lagere dosering gepaard aan een steeds betere wateroplosbaarheid zal echter uiteindelijk het vertrouwen van de consument in curcumine schade toebrengen. Het curcuminegehalte in het bloed is niet alleen afhankelijk van de aanvoer, maar ook van de snelheid waarmee het op de plaats van bestemming wordt afgebroken en de metabolieten die het vormt. 

Waarom de kurkuma-capsules bij vitaminesperpost.nl kopen?

De kurkuma-capsules die u bij vitaminesperpost.nl kunt kopen, zijn van goede kwaliteit. Het is een hoog geconcentreerd supplement. Elke capsule bevat maar liefst 500 mg curcumine (95% curcuminoïden) en daarnaast 5 mg zwarte peperextract (BioPerine®). We hebben ook een unieke formule van curcumine, gecombineerd met het enzym bromelaïne: Kurkuma Plus. U profiteert bovendien altijd van de volgende voordelen.

 • 30% korting bij het kopen van 4 verpakkingen
 • Snel + gratis bezorgd binnen Nederland
 • Pakket past door de standaard brievenbus

Samenstelling

Kurkuma-extract

Inhoud:
60 vegan capsules, 45 gram.

Ingrediënten per vegan capsule:  
Kurkuma-extract (min. 95% curcuminoïden)
(Curcumin C3 Complex®)
500 mg
Zwarte peperextract (BioPerine®) 5 mg

Ingrediënten:
Kurkuma (Curcumin C3 Complex®), zwarte peperextract (BioPerine®), capsule (HPMC-cellulose), vulstof (cellulose) antiklontermiddel (magnesiumstearaat uit plantaardige bron).

Doseringsadvies:
(Indien niet anders voorgeschreven) Neem 1 tot 3 capsule(s) per dag
tijdens of vlak na een maaltijd.
Dosering niet overschrijden.

Geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Waarschuwing:
Raadpleeg uw arts of apotheker bij gelijktijdig gebruik van medicijnen. Niet gebruiken bij lever- en/of galwegstoornissen.

Wilt u meer informatie over een mogelijke interactie met medicijnen?
De Rijksoverheid heeft over Kurkuma een speciale pagina aangemaakt.

Let op:
Omdat kurkuma eventueel kan afgeven, kunt u het beste uw handen na gebruik wassen.

Bewaaradvies:
Goed afgesloten, droog, koel en buiten het bereik van kinderen bewaren.

Overleg bij ziekte, medicijngebruik, zwangerschap en borstvoeding eerst met een deskundige voordat u supplementen gebruikt.

Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde, evenwichtige voeding waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn.

Capsule maat

Reviews

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Kurkuma-extract
Uw waardering