Rode Rijst

Rode gistrijst-capsules worden gemaakt op basis van rood gefermenteerde rijst. Deze rijstsoort is al eeuwenlang populair in Azië, met name in China. Bekijk onderstaand de informatie over rode gistrijst en de producten.

2 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Wat is rode gist rijst? 

Rode gist rijst is witte rijst die met behulp van de rode gistsoort Monascus purpureus is gefermenteerd. Rode gist rijst vormt een belangrijk onderdeel in de Aziatische keuken en wordt al eeuwenlang binnen de traditionele Chinese gezondheidsleer ingezet. Tijdens het fermenteren van de rijst ontstaat de kenmerkende inhoudsstof monacoline K. Deze stof wordt veel in voedingssupplementen gebruikt. 

Welke rode gist rijst producten zijn er? 

Wij hebben de volgende producten met rode gistrijst in ons assortiment: 

Rode gist rijst combineren met Q10 

Het gebruik van voedingssupplementen met rode gist rijst kan mogelijk de lichaamseigen aanmaak van co-enzym Q10 beïnvloeden. Het is daarom raadzaam om rode gist rijstproducten met Q10 of ubiquinol te combineren. 

Mag rode gist rijst met medicijnen worden gecombineerd? 

Rode gist rijst mag niet worden geconsumeerd als u cholesterolverlagende geneesmiddelen neemt of als u andere producten met rode gist rijst gebruikt. Alleen een arts kan bepalen of Rode Rijst-extract of Rode Rijst Q10 voor u geschikt is. 

Welke rode gist rijst is het beste? 

De supplementen met rode gist rijst die op de markt worden aangeboden, kunnen veel verschillen in kwaliteit. Zo kan het gehalte aan monacoline K in rode gistrijst producten per batch (levering) verschillen. Bovendien kan bij de productie van rode gist rijstproducten de vorming van citrinine voorkomen. Citrinine is een onwenselijk bijproduct dat tijdens het fermentatieproces kan worden gevormd. Om deze reden is het belangrijk om voor een kwalitatief hoogwaardig supplement te kiezen. Bij de productie van onze rode gist rijstsupplementen wordt de vorming van citrinine voorkomen.

Hoewel de garantie ‘100% citrininevrij’ nooit kan worden gegeven, voldoen onze voedingssupplementen vanzelfsprekend altijd aan de wettelijke eisen. Zo kunt u erop vertrouwen dat onze rode gist rijstproducten altijd citrininearm zijn en de toegestane hoeveelheid van 2,99 mg monacoline K per capsule bevatten. De ingrediënten van ons Rode Rijst Extract en Rode Rijst Q10 zijn gegarandeerd van natuurlijke oorsprong. 

Rode gist rijst capsules kopen? 

Als u rode gist rijst wilt kopen, dient u verschillende zaken in de gaten houden:

  • Is de leverancier betrouwbaar?
  • Werkt de leverancier volgens vastgestelde kwaliteitsnormen?
  • Welke dosering heb ik nodig?

Bij vitaminesperpost.nl verkopen wij alleen rode gist rijstsupplementen van een betrouwbare, internationale leverancier. U kunt bij ons terecht voor rode rijst extract-capsules rode rijst met Q10 met een veilige dosering. 

Weet u niet zeker welk rode gist rijstproduct het meest geschikt is voor uw lichaam? Bel ons dan tijdens kantooruren voor een persoonlijk advies op maat. Wij staan u graag te woord op telefoonnummer: +31 (0)75-612 12 47 (lokaal tarief) of u kunt contact met ons opnemen via de website.