Vitamine E

Vitamine E is een vetoplosbare vitamine. Andere voorbeelden van vetoplosbare vitamines zijn vitamine A, D en K. Vetoplosbare vitamines komen met name voor in vette voedingsmiddelen en kunnen in de weefsels van het lichaam worden opgeslagen. Vitamine E is een antioxidant. Dit betekent dat deze vitamine de cellen van schadelijke invloeden van buitenaf beschermd.

Meest verkocht


1 product

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Vitamine E: belangrijke antioxidant

Vitamine E staat bekend als een anti-aging vitamine. Het is net als vitamine C een belangrijke antioxidant en een natuurlijk conserveringsmiddel die onze cellen tegen vrije radicalen beschermt. Daarnaast ondersteunt vitamine E onze cellen en het DNA. Het helpt ons lichaam zowel inwendig als uitwendig bij ouderdomsverschijnselen. Vandaar dat u vitamine E vaak tegenkomt in crèmes en olie voor het gezicht. Maar zoals we allemaal weten: echte schoonheid komt van binnen. Ware anti-aging begint met de verzorging van de inwendige mens door gezond te eten, regelmatig te bewegen en stress te beperken.  

Vitamine E: wat is het eigenlijk?

Vitamine E in de natuurlijke vorm bestaat uit 8 verbindingen: 4 tocoferolen en 4 tocotriënolen. Goedkope supplementen die bij de supermarkt of de drogist te koop zijn, bevatten meestal alleen alfa-tocoferol. Voor een optimale effectiviteit is het van belang dat u het complex van actieve stoffen binnenkrijgt en niet slechts één geïsoleerde verbinding. De vitamine E-capsules van vitaminesperpost.nl bevatten maar liefst 4 tocoferolen, namelijk: D-alfa tocoferol, D-bèta, D-delta en D-gamma tocoferol. Hierdoor ontstaat een breed spectrum aan verbindingen en profiteert uw lichaam optimaal van de krachtige eigenschappen van dit premium vitamine E supplement.

Vitamine E: waar is het goed voor?

Vitamine E maakt deel uit van de volledige antioxidantengroep (vitamine A, C, E en Se en bètacaroteen). Antioxidanten waaronder vitamine E vangen op moleculair niveau vrije radicalen af die schade proberen toe te brengen aan uw cellen en weefsels. Hierdoor houdt vitamine E onze cellen en weefsels gezond.  

De referentie inname (RI) voor volwassen mannen is 13 milligram vitamine E en voor vrouwen 10-11 milligram vitamine E per dag. (Bron: Voedingscentrum). Als we spreken over 'volwassenen' gaat het om mannen en vrouwen van 18 jaar en ouder. Voor kinderen en tieners tot dertien jaar geldt een lagere referentie inname. 

Vitamine E in de voeding

Vitamine E is een vetoplosbare vitamine die ons lichaam niet zelf kan aanmaken. We kunnen dit via onze voeding binnenkrijgen. De belangrijkste bronnen van vitamine E zijn plantaardige oliën (met name zonnebloemolie), eieren, margarine, groente, fruit, volkoren granen en noten. Tekorten aan vitamine E komen in Nederland nauwelijks voor, maar soms kunnen er toch redenen zijn om extra vitamine E in te nemen. 

Natuurlijke vitamine E 

Als u vitamine E wilt kopen, is het van belang dat u kiest voor een betrouwbare leverancier die werkt volgens strenge kwaliteitseisen. Daarnaast is het van belang te kiezen voor een vitamine E-supplement dat uit meerdere tocoferol verbindingen bestaat. Het vitamine E-supplement van vitaminesperpost.nl bevat D-alfa-, D-bèta-, D-delta- en D-gamma tocoferol, waardoor het de natuurlijke vorm goed benadert.