Past door de brievenbus
Voor 17:00 besteld = vandaag verzonden

 Gratis bezorgd in heel Nederland
Buiten Nederland vanaf 50,-

Kruiden

Kruiden worden al duizenden jaren door verschillende culturen ingezet om de algehele gezondheid en het welbevinden te ondersteunen. Tegenwoordig hebben we de diverse krachten van Moeder Natuur gebundeld in een breed scala aan kruidenpreparaten en voedingssupplementen. Voorbeelden van planten uit de kruidentherapie zijn ashwagandha, kurkuma, mariadistel, gember, brandnetel en zwarte besblad. 

Producten 1-20 van 186

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Kruiden als supplement kopen

De kruidenkunde is al zo oud dat we er waarschijnlijk nooit achter zullen komen wanneer mensen voor het eerst kruiden gingen gebruiken ter ondersteuning van hun gezondheid. Dankzij ver ontwikkelde methodes kunnen we nu wel steeds beter actieve bestanddelen van planten analyseren, waardoor we ook weten welke stoffen verantwoordelijk zijn voor de gezonde invloed.

Voorbeelden gezonde kruiden

Als we duivelsklauw als voorbeeld nemen, kunnen we denken aan een deel van de plant, omdat de wortels ingezet kunnen worden voor de gewrichtsfunctie*. Blauwe besblad is goed voor de bloedsomloop* en is gunstig voor de bloeddruk*. En aloë vera, dat ook wel de ‘silent healer’ wordt genoemd, wordt vaak aan schoonheidsproducten toegevoegd. Daarnaast bezit aloë vera minstens 18 belangrijke aminozuren en heeft het een gunstige werking op de spijsvertering* en de elasticiteit van de huid. Ginkgo biloba (soms in een supplement met Siberische ginseng en gotu kola), is goed voor de doorbloeding* en kan worden ingenomen voor een goede concentratie en geheugen*. En zo worden steeds meer van de bestverkochte kruiden online als supplement beschikbaar. De kruidensupplementen kunnen pillen, capsules of (superfood)poeder met het extract zijn.

Kruiden als voedingssupplement

Kruiden zijn afkomstig van planten. Meestal worden de verse bladeren en/of stengels gebruikt om er een kruidenextract uit te halen, bijvoorbeeld uit de bladeren ten behoeve van theesoorten als groene thee (green tea). Voorbeelden van kruiden die wij in Nederland veel in de keuken gebruiken, zijn peterselie, lavas (maggiplant), selderij en basilicum. Met hun geur en smaak kunnen we gerechten nog lekkerder maken. Kruiden zijn vanwege hun antioxidanten, vitamines en mineralen echter ook interessant als voedingssupplement. Ze zijn namelijk buiten voor het verkrijgen van een fijne geur en smaak ook nog eens inzetbaar voor vele andere toepassingen, onder meer om in massageolie te gebruiken of als kruidensupplement.

Kruiden in de fytotherapie

Het gebruik van kruiden ter ondersteuning van lichaam en geest is al zo oud als de mensheid zelf. Dit wordt fytotherapie genoemd. De officiële geschiedenis van de fytotherapie begint ongeveer drieduizend jaar voor Christus, bij de Sumeriërs. Dit volk legde destijds hun behandelwijzen en recepten in spijkerschrift vast op kleitabletten. In de eeuwen daarna is door monniken en wetenschappers volop verder gezocht naar de geheimen van de kruiden en planten. Wat is fytotherapie precies? Dit is de behandeling van bepaalde ongemakken met natuurlijke middelen die uit de hele plant of plantendelen worden bereid. Bij fytotherapie wordt het werkzame plantendeel zonder toevoeging verwerkt tot een gebruiksklaar middel. Fytotherapie vormt een populaire categorie binnen het gebruik van kruiden en/of kruidensupplementen.

Online kruiden kopen in onze webshop

Online kruiden en specerijen kopen wordt steeds gemakkelijker. In onze webshop zijn ruim honderd kruidensupplementen te vinden, van kurkuma, astragalus, catuaba, maca en panax ginseng tot rhodiola rosea, Sint Janskruid en mucuna Pruriens. Astragalus wordt in de traditionele Chinese kruidenkunde al 2000 jaar gebruikt om het afweersysteem te ondersteunen, zorgt mede voor een goede weerstand en voor gezonde luchtwegen*. Catuaba wordt ook wel het ‘ontspanningskruid van de goden’ genoemd en is populair bij Braziliaanse liefdeskoppels. Panax ginseng is ook onder meer goed voor het libido* en daarnaast voor de concentratie*. Mucuna pruriens wordt in de traditionele Ayurveda kruidenkunde onder meer ingezet bij ups en downs* en bij overgangsverschijnselen*. Een van onze best verkochte kruiden, Sint Janskruid, kan bij spannende tijden en ups en downs* worden gebruikt, evenals rhodiola rosea. Al deze kruiden kunt u online in onze webshop kopen of bestellen. Binnen Nederland kunt u rekeken op gratis verzending

Naast onze kruiden kunt u ook bij vitaminesperpost.nl terecht voor vitamines en mineralen. Bent u op zoek naar groene thee extract of goji bessenpoeder? Dat koopt u natuurlijk bij ons, altijd met gratis verzending!

*De gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn op dit moment in behandeling bij de EFSA.