Kruiden

Kruiden worden al duizenden jaren door verschillende culturen ingezet om de algehele gezondheid en het welbevinden te ondersteunen. Tegenwoordig hebben we de diverse krachten van Moeder Natuur gebundeld in een breed scala aan kruidenpreparaten en voedingssupplementen. Voorbeelden van planten uit de kruidentherapie zijn ashwagandha, kurkuma, mariadistel, gember, brandnetel en zwarte besblad. 

Producten 61-80 van 190

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Kruiden als supplement

De kruidenkunde is al zo oud dat we er waarschijnlijk nooit achter zullen komen wanneer mensen voor het eerst kruiden gingen gebruiken ter ondersteuning van hun gezondheid. Dankzij ver ontwikkelde methodes kunnen we nu wel steeds beter actieve bestanddelen van planten analyseren, waardoor we ook weten welke stoffen verantwoordelijk zijn voor de gezonde invloed.

Voorbeelden van gezonde kruiden

De wortels van duivelsklauw worden bijvoorbeeld ingezet voor de gewrichtsfunctie*. Blauwe besblad is goed voor de bloedsomloop* en gunstig voor de bloeddruk*. En aloë vera, die ook wel de ‘silent healer’ wordt genoemd, wordt vaak aan schoonheidsproducten toegevoegd. Daarnaast bezit aloë vera minstens 18 belangrijke aminozuren en heeft een gunstige werking op de spijsvertering* en de elasticiteit van de huid. Ginkgo biloba (soms in een supplement met Siberische ginseng en gotu kola), is goed voor de doorbloeding* en kan worden ingenomen voor een goede concentratie en geheugen*. 

Kruiden als voedingssupplement

Extracten zijn afkomstig van planten. Meestal worden de verse bladeren en/of stengels gebruikt om het kruidenextract eruit te halen, bijvoorbeeld uit de bladeren ten behoeve van theesoorten als groene thee. Voorbeelden van kruiden die wij in Nederland veel in de keuken gebruiken, zijn peterselie, lavas (maggiplant), selderij en basilicum. Met hun geur en smaak kunnen we gerechten nog lekkerder maken. Kruiden zijn echter ook interessant als voedingssupplement vanwege hun antioxidanten, vitamines en mineralen

Kruiden als ondersteuning

Het gebruik van kruiden ter ondersteuning van lichaam en geest is al zo oud als de mensheid zelf. De eerste beschrijvingen zijn van ongeveer drieduizend jaar voor Christus, bij de Sumeriërs. Dit volk legde destijds hun behandelwijzen en recepten in spijkerschrift vast op kleitabletten. In de eeuwen daarna is door monniken en wetenschappers volop verder gezocht naar de geheimen van de kruiden en planten. 

Online kruiden kopen in onze webshop

In onze webshop zijn ruim honderd kruidensupplementen te vinden, van kurkuma, astragalus, catuaba, maca en panax ginseng tot rhodiola rosea, Sint Janskruid en mucuna Pruriens. Astragalus wordt in de traditionele Chinese kruidenkunde al 2000 jaar gebruikt om het afweersysteem te ondersteunen, zorgt mede voor een goede weerstand en voor gezonde luchtwegen*. Catuaba wordt ook wel het ‘ontspanningskruid van de goden’ genoemd en is populair bij Braziliaanse liefdeskoppels. Panax ginseng is ook onder meer goed voor het libido* en daarnaast voor de concentratie*. Mucuna pruriens wordt in de traditionele Ayurveda kruidenkunde onder meer ingezet bij ups en downs* en bij overgangsverschijnselen*. Een van onze best verkochte kruiden, Sint Janskruid, kan bij spannende tijden en ups en downs* worden gebruikt, evenals rhodiola rosea. 

*Evaluatie gezondheidsclaims is lopende.