Q10

Co-enzym Q10 is een vetachtige stof die van nature in het lichaam aanwezig is. In het lichaam wordt CoQ10 omgezet in ubiquinol en gebruikt door lichaamscellen die veel energie verbruiken. Hieronder meer informatie over CoQ10 en de suplementen met COQ10 die we verkopen.

8 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Wat is CoQ10?

Co-enzym Q10 (CoQ10) is een natuurlijke antioxidant die in het lichaam wordt gevormd. De stof is in veel voedingsmiddelen te vinden, maar ook beschikbaar als supplement. Q10 komt voor in 2 vormen: ubiquinol (de actieve antioxidantvorm) en ubiquinone, de geoxideerde vorm, die in het lichaam gedeeltelijk wordt omgezet in ubiquinol. Over het algemeen ondersteunen co-enzymen andere enzymen bij hun verschillende biochemische functies. Co-enzym Q10 wordt aangetroffen in elke cel van het lichaam. Het is in hogere concentraties aanwezig in organen met die meer energie eisen zoals de nieren, de lever en het hart.

Hoe krijgt u genoeg CoQ10 uit voedsel?

Hoewel het lichaam in staat is om zelf CoQ10 te vormen, is het toevoegen van voedingsmiddelen met hoog co-enzym Q10-gehalte een verrijking van uw voedingspatroon. Voedingsmiddelen zoals vis en vlees en olie uit soja, sesam en koolzaad zijn goede voedingsbronnen van Q10. Een gemiddeld westers voedingspatroon bevat dagelijks ongeveer 10 mg CoQ10. U kunt deze niveaus dagelijks aanvullen door het nemen van een Q10-supplement.

Welk co-enzym Q10-supplement heeft u nodig?

Er is geen officiële aanbeveling voor de dagelijkse dosering, maar bepaalde groepen volwassen adviseren wij tenminste 90 tot 120 mg extra CoQ10 te gebruiken. Deze dosering is geschikt voor gezonde mannen en vrouwen die preventief hun gezondheid willen ondersteunen. Co-enzym Q10 is in vet oplosbaar, dus neem het supplement in met een maaltijd die vet bevat. Wanneer u een supplement wilt innemen zonder een maaltijd, kunt u het beste kiezen voor de ubiquinolvorm. De ubiquinolvorm is verpakt in een zachte softgel met een vetachtige inhoud. Het voordeel is dat ubiquinol tevens de actieve vorm van Q10 is. Deze wordt dan ook beter opgenomen dan de ubiquinonversie.

Ubiquinone (geoxideerde Q10) supplementen:

Ubiquinol (actieve Q10)  supplementen: