Past door de brievenbus
Voor 17:00 besteld = vandaag verzonden

 Gratis bezorgd in heel Nederland
Buiten Nederland vanaf 50,-

 Past door de brievenbus
Voor 17:00 besteld = vandaag verzonden

 Gratis bezorgd in heel Nederland
Buiten Nederland vanaf 50,-

 Gratis bezorgd in heel Nederland
Buiten Nederland vanaf 50,-

 Gratis bezorgd in heel Nederland
Buiten Nederland vanaf 50,-

Visolie voor de hersenen

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Super DHA Visolie
  Super DHA visolie
  Waardering:
  97%
 2. Ultra Omega 3
  Ultra Omega 3
  Waardering:
  95%

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Visolie voor de hersenen

Visolie is een van de meest populaire voedingssupplementen. Vele onderzoeken bevestigen dat omega 3 vetzuren goed zijn voor de gezondheid en voor het adequaat functioneren van onze hersenen. Hieronder valt ook een goed geheugen en het concentratievermogen. De Gezondheidsraad en het Voedingscentrum adviseren om regelmatig vette vis te eten of visolie supplementen in te nemen als aanvulling op het dagelijkse voedingspatroon. De visolie softgels van Vitaminesperpost.nl zijn rijk aan omega-3-vetzuren. Voor vegetariërs zijn de lijnzaadolie capsules (bron van ALA) een goed alternatief.

De geschiedenis van de visolie supplementen

Reeds in de tijd van Hippocrates werd het gebruik van levertraan beschreven in de kruidenkunde die destijds werd bedreven. Ook in Romeinse en Griekse geschriften wordt er gewag gemaakt van het gebruik van verschillende soorten olie uit vislever. Ouderen herinneren zich nog vol afschuw de ranzige smaak van het lepeltje levertraan dat ze dagelijks verplicht moesten innemen. Door de voortschrijdende techniek lijkt de visolie van goede kwaliteit, zoals door ons wordt verkocht, in niets op de ranzige levertraan van welleer. Onze visolie is zeer zuiver en volledig ontdaan van mogelijke onregelmatigheden.

Eskimo’s en Japanners eten veel vis

In de jaren 70 van de vorige eeuw ontdekten onderzoekers dat Eskimo's, met name de Inuits uit Groenland en bijvoorbeeld Japanners een zeer gezond hart hadden ondanks het feit dat ze zeer vetrijk aten. Maar dat vet kwam voornamelijk uit de vis die zij dagelijks op hun menu hadden staan. In deze periode was de hele Westerse wereld nog in de ban van vetarm eten. Vet maakte dik en was schadelijk voor de gezondheid, zo meende men indertijd. Inmiddels weten we dat vooral de soort vetten die worden geconsumeerd belangrijk zijn voor de gezondheid van ons hart en voor onze hersenen. Sommige soorten, zoals bijvoorbeeld transvet dat wordt gebruikt in de voedingsindustrie, kunnen we beter mijden.

Omega 3 capsules: goed voor hart en hersenen

Omega-3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. Deze vetzuren zorgen voor de gezondheidsvoordelen die visolie de hersenen (en het hart) biedt. Visolie bevat twee soorten omega-3-vetzuren: EPA en DHA. Deze twee vetzuren zijn belangrijk voor de soepele structuur van onze celwanden. In het menselijke voedingspatroon worden EPA en DHA vrijwel uitsluitend aangetroffen in vette vis en visolie. En omdat de meeste mensen niet de aanbevolen hoeveelheid vis eten, hebben ze mogelijk niet voldoende EPA en DHA in hun voeding. Daarom kan het nemen van visolie softgels een goede optie zijn, vooral voor mensen die weinig vis eten, maar toch van de gezondheidsvoordelen van de omega 3 vetzuren willen genieten.

ALA: het vegetarische omega 3 vetzuur uit lijnzaad

Het lichaam kan zelf EPA en DHA maken uit een ander omega-3 vetzuur: alfa-linoleenzuur (ALA). ALA komt voor in een aantal voedselbronnen, zoals walnoten, lijnzaad, chiazaad, koolzaadolie, sojabonen en sojaolie. Helaas is de omzetting van ALA in EPA en DHA minder efficiënt. Toch zijn deze lijnzaadolie capsules een aanrader voor vegetariërs en veganisten.

Vitaminesperpost.nl verkoopt 3 soorten Omega 3 visolie softgels voor de hersenen:

Hoe werken omega 3 vetzuren in op de hersenen?

De omega-3-vetzuren EPA en DHA zijn van cruciaal belang voor de normale hersenfunctie in alle levensfases van de mens. Daar zijn diverse onderzoeken naar gedaan. EPA en DHA lijken bovendien een belangrijke rol te spelen bij het normaal functioneren van de hersenen van kinderen die zich ontwikkelen. Deze vetzuren zijn overvloedig aanwezig in de celwanden van onze hersencellen. Daardoor blijven de hersencelwanden soepel en gezond en kan er goede communicatie tussen de hersencellen plaatsvinden.

Meer informatie over visolie capsules voor de hersenen?

Wilt u meer informatie over onze supplementen of wilt u assistentie bij het maken van de voor u juiste keuze? Neem dan contact met ons op. U kunt ons tijdens kantooruren bellen op nummer 075-6121247 of gebruik maken van onze contactpagina.